Έντυπη Έκδοση

Επιμένει για ναζιστές, Εβραίους και «νύχτα κρυστάλλων» ο Χρυσοχοΐδης!

«Μέρες του '36». Η ταινία του Αγγελόπουλου γυρίστηκε πριν από αρκετά χρόνια και αφορούσε την τότε ελληνική πραγματικότητα.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Εξεμάνη όταν άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ να του καταλογίζει «παιδομάζωμα προληπτικών προσαγωγών» Μ. Χρυσοχοΐδης: Εξεμάνη όταν άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ να του καταλογίζει «παιδομάζωμα προληπτικών προσαγωγών» Ο επί της Προστασίας του Πολίτη υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης μάς γύρισε στην ίδια περίοδο, αλλά στη χιτλερική Γερμανία. Ούτε λίγο ούτε πολύ απεφάνθη -και πάλι- απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, ότι «κάποιοι ετοίμαζαν τη νύχτα των κρυστάλλων, κατά την οποία οι ναζιστικές δυνάμεις έσπασαν όλα τα καταστήματα των Εβραίων». Με αυτό τον τρόπο θέλησε να αιτιολογήσει τις αθρόες προσαγωγές που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

«Δεν είμαστε εδώ για να υφιστάμεθα τέτοιες νύχτες. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη υπόσταση, τα ανθρώπινα δικαιώματα»...

Με πιραντελικό τρόπο το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.: «Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε». Ο κ. Δρίτσας υπενθύμισε στον υπουργό το πόρισμα του 2003 του Συνηγόρου του Πολίτη ότι «προληπτικές προσαγωγές, χωρίς εξατομικευμένες κάθε φορά και για κάθε προσαγόμενο άτομο υπόνοιες τέλεσης κάποιου εγκλήματος, είναι απολύτως παράνομες και αντισυνταγματικές, ενώ οι αξιωματικοί που προβαίνουν σε αυτές και όσοι διατηρούν μια, έστω ολιγόωρη, κράτηση, διαπράττουν το έγκλημα της παράνομης κατακράτησης».

«Το παιδομάζωμα των προληπτικών προσαγωγών ήταν έξω από κάθε νομιμότητα», κατέληξε ο βουλευτής, ζητώντας από τον υπουργό να εξηγήσει «σε ποια νόμιμη διαδικασία στήριξε τις επιλογές του».

Αυτή η τελευταία αποστροφή προκάλεσε την οργή Χρυσοχοΐδη, που εξανέστη ότι δεν ήταν ο ίδιος που προχώρησε σε συλλήψεις, αλλά η Αστυνομία και μάλιστα παρουσία εισαγγελέων και επετέθη στον βουλευτή.

Το επιχείρημά του αυτή τη φορά ήταν «κάνετε κριτική γιατί χτυπήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χ. Κίττας. Οταν συλλαμβάνονται αυτοί οι οποίοι ενδεχομένως να είναι υπεύθυνοι για την επίθεση εναντίον του, τότε υπάρχει σιδηρόφρακτη δημοκρατία και τέτοιες ανοησίες. Δεν έγινε τίποτα έξω από τη νομιμότητα».

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν απάντησε επί της ουσίας ούτε στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Πρ. Παυλόπουλου. Ο τελευταίος τού ζητούσε να διαψεύσει ότι η Αστυνομία ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Πακιστανό μετανάστη, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις.

*Μέτρα αντίστοιχα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τις μικρές σε όγκο διαδηλώσεις ζητεί να ληφθούν ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, με ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Η πορεία της οικονομίας
Οδός Γιώργου για ανάκαμψη
Στηρίζουν αλλά ζητούν σκληρά μέτρα οι εταίροι
Αποκλείει στάση πληρωμών, υπόσχεται έλλειμμα 3% σε 4 χρόνια
Εξαγγελίες Λοβέρδου
Εκπτωτικό κουπόνι σε ανέργους
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Επιμένει για ναζιστές, Εβραίους και «νύχτα κρυστάλλων» ο Χρυσοχοΐδης!
Πανεπιστημιακό άσυλο
Διαμαντοπούλου: Δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο περί ασύλου
Κύπρος
Σοκ από τη βεβήλωση της σορού του Τάσσου
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Θέατρο η σύσκεψη αρχηγών με τον Πρόεδρο
Νέα Δημοκρατία
Αναθέτει ρόλους για τη «μάχη» του προϋπολογισμού
Συνέντευξη: Νίκος Κωνσταντόπουλος
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα πραγματικά προβλήματα»
Εισαγγελική έρευνα
Εισαγγελέας για την ενοχοποίηση του φοιτητή με τις πιτζάμες
Σκάνδαλο Βατοπεδίου
Αρχισαν οι απολογίες των μη πολιτικών για το Βατοπέδιο