Έντυπη Έκδοση

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ - ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Το κρυφτούλι της κυρίας On Ice

Αποσύρθηκαν εσπευσμένα ιστοσελίδες που φανέρωναν την ταυτότητά της

Μετά τις αποκαλύψεις της «Κ.Ε.» για το marianaonice.blogspot.com η «μπλόγκερ» Mariana On Ice επιχειρεί με απλοϊκά τεχνάσματα να αποσυνδεθεί από το πρόσωπο της εφέτη Μαριάνθης Παγουτέλη.

Ο ισχυρισμός της «μπλόγκερ» ότι δεν έχει σχέση με την εφέτη. Ο ισχυρισμός της «μπλόγκερ» ότι δεν έχει σχέση με την εφέτη. Ηδη, πάντως, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες έχει αναθέσει τη διερεύνηση της υπόθεσης στον αντεισαγγελέα Ν. Παντελή.

Θυμίζουμε ότι η κ. Παγουτέλη μειοψήφησε υπέρ του Πλεύρη στην πρώτη δίκη για το αντισημιτικό του βιβλίο. Τη Δευτέρα διεξάχθηκε η δίκη τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας κατά του Πλεύρη. Το εφετείο τελικά τους αθώωσε από την κατηγορία της «διασποράς ψευδών ειδήσεων», δηλαδή από το γεγονός ότι στις ανακοινώσεις τους χαρακτηρίζονταν ως αντισημίτες τρεις δικαστικοί (ανάμεσά τους και η κ. Παγουτέλη).

Η πρώτη κίνηση της «μπλόγκερ» ήταν να δηλώσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την εφέτη. Μάλιστα ορισμένοι φανατικοί υποστηρικτές της -αλλά και κάποιοι μη προσεκτικοί αναγνώστες- θεώρησαν ότι με το δημοσίευμά μας «αίρουμε την ανωνυμία των μπλογκ»! Αλλά βέβαια, καμιά άρση της ανωνυμίας δεν έγινε. Η ίδια η μπλόγκερ παρέθεσε τόσα πολλά στοιχεία, ώστε η ταυτότητά της ήταν απολύτως σαφής στους επισκέπτες της: προσωπικές φωτογραφίες, περιγραφές της ιδιωτικής της ζωής, φωτογραφίες από τα εξοχικά της και αναφορές στους συγγενείς και φίλους της. Και το σημαντικότερο: εκτενής αναφορά σε υποθέσεις που δίκασε (όπως αυτή του Πλεύρη) και σε προσωπικές δικαστικές υποθέσεις. Αλλωστε, εξίσου διάφανη είναι η ταυτότητα και άλλων δικαστικών, που κι αυτοί διατηρούν μπλογκ και επισκέπτονται το δικό της ανταλλάσσοντας απόψεις και φιλοφρονήσεις.

Η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έθεσε το θέμα με αναφορά της στο Εφετείο Πειραιά και τον Αρειο Πάγο, δηλώνει: «Είχα τη δυσάρεστη εμπειρία να βρεθώ στο στόχαστρο της δικαστή κυρίας Παγουτέλη, του αστυνομικού συζύγου της και του αδελφού της, όταν υπερασπίστηκα αντίδικό τους, ο οποίος κατήγγειλε έκνομες συναλλαγές τους και προσκόμισε μηνύματα που του είχαν αποστείλει. Μετά τις καταγγελίες του τότε εντολέα μου βίωσα την ανηλεή ενεργοποίηση κάθε μέσου εξουσίας που διέθεταν προκειμένου να με αποθαρρύνουν από την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η κυρία Παγουτέλη, μολονότι οι μηνύσεις και αναφορές της απορρίφθηκαν, εξακολουθεί να με συκοφαντεί από Διαδικτύου υπό την ομπρέλα ενός δηλωτικού ψευδωνύμου μέσα από το οποίο διαφημίζει και την ταυτότητα και την ιδιότητά της. Και τούτο μολονότι παραπέμπεται ως κατηγορούμενη για τις ίδιες πράξεις. Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα διαγνώσει πως οι τύχες των ανθρώπων δεν μπορεί να αφήνονται στα χέρια τέτοιων δικαστών».

Και πλήρη απόδειξη για όλα αυτά αποτελεί το γεγονός ότι αμέσως μετά το δημοσίευμα, η μπλόγκερ-εφέτης έσπευσε να αφαιρέσει τη μεγάλη φωτογραφία της από το «ταξίδι στην Αυστραλία», που βρισκόταν στη βάση όλων των σελίδων του ιστολογίου της, όπως και άλλα στοιχεία που η ίδια θεώρησε επιλήψιμα, λ.χ. ολόκληρη την ανάρτηση της 29.11.2010, η οποία αναφερόταν στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων. Το πιο κραυγαλέο ήταν ότι άλλαξε -όπου μπορούσε- τις διατυπώσεις σε πρώτο πρόσωπο εκεί που αναφέρονται οι δικαστικές της υποθέσεις! Δυστυχώς, γι' αυτήν όλα αυτά είναι αποθηκευμένα από την Google και προσβάσιμα στον καθένα.

Ως προς την ουσία των αναρτήσεων, ούτε η κυρία On Ice μπόρεσε να αναιρέσει τον αντισημιτικό και ρατσιστικό τους χαρακτήρα. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επικαλείται με αφέλεια κάποιες άλλες παλιές της αναρτήσεις, χρησιμοποιώντας τον κατασκευασμένο από την αντισημιτική προπαγάνδα όρο «εβραιοσιωνιστές». Αλλά αυτή ακριβώς είναι η γραμμή Πλεύρη.

Επί ένα 24ωρο η On Ice ισχυριζόταν ότι δεν έχει εκστομίσει αυτό το φοβερό «Κωλοεβραίοι. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ». Και μόνο όταν κάποιος επισκέπτης του μπλογκ της υπέδειξε πού τα είχε γράψει, τότε υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί: «Είναι αλήθεια, δεν είναι του χαρακτήρα μου τέτοιες εκφράσεις, όμως φαίνεται ότι εκεί έχασα τον εαυτό μου και το χαρακτήρα μου μαζί και έγινα κι εγώ θηρίο ανήμερο!». Αλλά υπάρχουν πολλές παρόμοιες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πανόραμα απωλειών
Βουλιάζει τα ταμεία η τρόικα
Τι αλλάζει με τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις
Κοινό το ψαλίδι για όλους
Προς νέο ασφαλιστικό
Απειλές παραιτήσεων για μια ανατροπή
ΓΣΕΕ
Παιχνίδια και ρήξεις στη ΓΣΕΕ
Δύσκολοι καιροί για τον Γ. Παναγόπουλο
Καθηγητές εργατικού δικαίου:
Η «ελεημοσύνη» της ατομικής σύμβασης
Εργασιακό δίκαιο κατεχόμενης χώρας
Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.
Τα μπλοκ της Ε.Ε.
«Στενό κοστούμι» μέχρι το 2024
Οι «καυτές πατάτες» της συνόδου κορυφής
Γιατί η Μέρκελ μάς κάνει... γυμνάσια
Οι 4 διέξοδοι από την κρίση του ευρώ
Ραντεβού με πολιτικούς αρχηγούς
Δούναι και λαβείν για τη συναίνεση
Ντομινίκ Στρος-Καν
Ο σοσιαλιστής του ΔΝΤ και οι παραινέσεις του
Υποχρεωτικές μετατάξεις
Της... μετάταξης γίνεται στο Δημόσιο
Συνέντευξη: Ανδρέας Λοβέρδος
«Οχι εξεταστική για την οικονομία»
Δικαιοσύνη
Το κρυφτούλι της κυρίας On Ice
Υπόθεση Siemens
Αναβολή εξαιτίας των λάπτοπ
Νέα Δημοκρατία
Η ηχηρή σιωπή του αντιπροέδρου της Ν.Δ.
Εκπαίδευση
Υπουργείο-πανεπιστήμια σε μετωπική σύγκρουση