Έντυπη Έκδοση

Πρωτοφανείς όροι στο διαφημιστικό πρόγραμμα του κρατικού τζόγου

Επιχείρηση ΟΠΑΠ «Φίμωτρο στον τύπο»

Επιβάλλεται στις εφημερίδες να ελέγχουν τους δημοσιογράφους ώστε να μην ασκούν κριτική στη Super League, με την απειλή βαρύτατων αποζημιώσεων. Απαγορεύεται ρητά η διαφήμιση άλλων στοιχηματικών εταιρειών!

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Σπανουδάκης.
Τη μέχρι εξευτελισμού χειραγώγηση εφημερίδων επιδιώκει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, με δέλεαρ τη διαφημιστική πίτα ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Με τους όρους που τίθενται, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να ελέγχουν τους δημοσιογράφους ώστε να μην ασκούν κριτική στο πρωτάθλημα της Super League, υπό την απειλή, μάλιστα, διεκδίκησης μεγάλων αποζημιώσεων. Ακόμη απαγορεύει τη διαφήμιση ανταγωνιστικών εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.

Πλήρες θέμα...

 • Εκποίηση και χαράτσι από τρόικα

  • ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ «Πουλήστε, ειδάλλως χανόσαστε»
   Τρεις φορές περισσότερα απ' όσα εισπράξαμε τα τελευταία 15 χρόνια μας ζητούν μέχρι το 2015 Το ελληνικό Δημόσιο συγκέντρωσε περί τα 16 δισ. ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας σε καλές σχετικά τιμές τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, η τρόικα θέλει το κράτος να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.
  • Νέο χαράτσι 1,7 δισ. φέτος
   Νέα εισπρακτικά μέτρα 21,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ θα επιβληθούν φέτος και τα υπόλοιπα την προσεχή τριετία, αποφάσισε η κυβέρνηση με την τρόικα.
  • Αρνήθηκαν οι αρχηγοί
   Αρνητικές ήταν οι πρώτες επίσημες απαντήσεις στην πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς αρχηγούς για διάλογο γύρω από το νέο μνημόνιο.
  • ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ Η τρόικα τρόμαξε την κυβέρνηση
   Οι προκλητικές δηλώσεις των επιτηρητών χτύπησαν καμπανάκι στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που αλλάζει ρητορική και κλείνει το μάτι στις εκλογές Οι προκλητικές δηλώσεις των δανειστών και οι αντιδράσεις που ξεσήκωσαν θορύβησαν την κυβέρνηση, που μιλάει για απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία ξεπέρασε κάθε όριο.
 • Προτάσεις για τη μείωση χρέους

  • ΤΙ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ράβε-ξήλωνε για το γερμανικό κοστούμι
   Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η επώδυνη πρόταση που θα υποχρεώνει τις «άτακτες» χώρες να μειώνουν το χρέος τους κατά 5% κάθε χρόνο Τελικά η ευρωπαϊκή λύση για το πρόβλημα του χρέους κάθε άλλο παρά ανώδυνη θα είναι, αφού ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες είναι κι αυτή που αφορά την υποχρέωση χωρών που το χρέος τους υπερβαίνει το 60% να το μειώνουν κατά 5% το χρόνο.
 • Συμπαράσταση από Τσόμσκι

  • Ο Τσόμσκι υπέρ της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους
   Τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό εξέφρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο γνωστός διανοούμενος Ν. Τσόμσκι, που υπέγραψε το αίτημα της πρωτοβουλίας για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του χρέους, συμφωνώντας ότι οι Ελληνες έχουν δικαίωμα να μάθουν πώς και γιατί δημιουργήθηκε.
 • Φορολογία

  • Ψαλίδι στις εκπτώσεις φόρου
   Τέλος σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες φορολογούμενους Παράθυρο για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων άνοιξε το υπουργείο Οικονομικών. Δεσμεύτηκε απέναντι στην τρόικα για «νέα αξιολόγηση της ακολουθούμενης πολιτικής», κάτι που σημαίνει ότι στο τραπέζι θα ξαναμπούν το επόμενο διάστημα βασικές διατάξεις, όπως είναι η φορολογική κλίμακα, οι εκπίπτουσες φορολογικές δαπάνες και ο θεσμός των αποδείξεων.
 • Καταστολή διαδηλώσεων

  • ΤΩΡΑ ΚΑΙ «ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ» Κινήσεις ΜΑΤ από το στρατό
   Από τον «Καλλικράτη» στον «Καλλίμαχο». Στρατιώτες και αστυνομικοί εκπαιδεύονται από το 2006 στην καταστολή διαδηλωτών. Τελευταία άσκηση λίγες μέρες πριν στο Κιλκίς
 • Υπουργείο Εξωτερικών

  • Τα μυστικά κονδύλια είναι εδώ
   Σε μια περίοδο κατά την οποία η μαζική περικοπή κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες από το υπουργείο Εξωτερικών έχει οδηγήσει πρεσβείες και προξενεία σε πολλές χώρες να μετατραπούν σε «προβληματικές επιχειρήσεις» που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» διπλασιάζονται.
 • Υποβρύχιες μίζες

  • ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ Ερευνα για τις υποβρύχιες μίζες
   Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια όταν μιζαδόρος προσέφυγε στα ελβετικά δικαστήρια επειδή δεν του χορηγούσαν τα «συμφωνηθέντα» για να συνεχίσει το μοίρασμα των σκοτεινών πληρωμών Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εν πλω. Γύρω από την προμήθειά του έχει στηθεί το γαϊτανάκι για το αν και σε ποιους δόθηκαν μίζες μέσω της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal. Τα πρόσωπα που ψάχνει το ΣΔΟΕ μετά τις αποκαλύψεις του «Der Spiegel» για τα υποβρύχια. Ο ρόλος της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου.
 • Συνέντευξη: Γιώργος Καμίνης

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΜΙΝΗ «Θα ψάξουμε και ποινικές ευθύνες»
   Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μιλάει γι' αυτά που παρέλαβε, για όσα δεν έκανε στην αρχή της θητείας του, για τους μετανάστες και το ραδιοσταθμό 98,4.
 • ΠΑΣΟΚ

  • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Νέα πρόσωπα στο Πολιτικό Συμβούλιο
   Οι κοινωνικές εντάσεις, η αυτονομία των πράσινων συνδικαλιστών και η πίεση των βουλευτών υποχρεώνουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αναζητήσει τρόπους αφύπνισης του κομματικού μηχανισμού και πιο ουσιαστικής εμπλοκής του στη διαμόρφωση της γραμμής.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Εργασιακός μεσαίωνας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
   Μηνιάτικο ακόμη και κάτω από 325 ευρώ έπαιρναν οι γυναίκες που καθάριζαν επί 4 ώρες κάθε μέρα το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος Καταγγελίες για τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εργολάβοι καθαρισμού στο προσωπικό τους έχουν γίνει πολλές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όταν όμως αυτές γίνονται από γυναίκες που καθάριζαν για χρόνια τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε το θέμα αποκτάει διαφορετική διάσταση.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ Ολες του ΣΥΡΙΖΑ οι φυλές
   Ομάδες, οργανώσεις και κόμματα, ευρωκομμουνιστές, τροτσκιστές και μαοϊκοί που συντονίζονται μέσα από την ΑΝΑΣΑ ή το Μέτωπο του Αλ. Αλαβάνου και όλοι μαζί αποτελούν το οικοδόμημα της οδού Βαλτετσίου Ως φυλή νοείται μια μορφή οργάνωσης που καθορίζεται από παραδόσεις κοινής καταγωγής, κοινό ιδρυτικό μύθο, και κοινή κυρίαρχη ιδεολογία.
 • Νέα Δημοκρατία

  • Αναμνήσεις από τον Μιλτιάδη Εβερτ
   Συνεργάστηκε και αντιπαρατέθηκε με πολλούς ο Μιλ. Εβερτ στην πενηντάχρονη πολιτική του διαδρομή. Και έχουν όλοι, φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι, πολλά να θυμηθούν από τις παράλληλες πορείες όλων αυτών των χρόνων. Τρία χαρακτηριστικά περιστατικά, με πρωταγωνιστή τον εκλιπόντα, θυμίζουν σήμερα στην «Κ.Ε.» δύο πολιτικοί κι ένας δημοσιογράφος.
 • Συνέντευξη: Αρης Σπηλιωτόπουλος

  • «Δεν απεμπολεί το μεσαίο χώρο η Ν.Δ.»
   Υπερασπίζεται και τον πρώην και τον νυν αρχηγό της Ν.Δ. Θεωρεί ότι όσα ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε περί «ντιντήδων» δεν υιοθετούνται από τον Αντ. Σαμαρά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του. Με διπλωματικό τρόπο αποφεύγει να κάνει λόγο για απεμπόληση των μεσαίων στρωμάτων από τη Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «στρατηγική διερεύνησης». Αποδίδει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά για τους χειρισμούς στο θέμα των λαθρομεταναστών και σημειώνει πως όταν αποφασίσει να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής θα πει «πολλά και ενδιαφέροντα». Ο λόγος στον βουλευτή της Ν.Δ. Αρη Σπηλιωτόπουλο:
 • Κύπρος

  • ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Θέλουν παράδες και όχι εποίκους
   Πολλαπλά μηνύματα προς την Αγκυρα, με αφετηρία το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στα κατεχόμενα Η ιστορία ξεκίνησε με ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα οικονομικά αδιέξοδα στην κατεχόμενη Κύπρο και εξελίχθηκε σε κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Τουρκοκυπρίων, με αντανακλάσεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας.
 • Ελλάδα-Ισραήλ

  • Διπλωματικό παιχνίδι με το αμερικανοεβραϊκό λόμπι
   Ακόμη ένα βήμα στην προσέγγιση Αθήνας - Τελ Αβίβ αποτέλεσε η πολυήμερη επίσκεψη στη χώρα μας των σημαντικότερων εκπροσώπων του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η συνεργασία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο.