Έντυπη Έκδοση

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ACTA

Ιδιώτες θα ελέγχουν το Ιντερνετ!

Στο «σκαμνί» του Ευρωδικαστηρίου είναι αποφασισμένο να «κάτσει» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν τα δύο θεσμικά όργανα της Ενωσης εξακολουθήσουν να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε έγγραφα, αποκαλυπτικά των μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ Ε.Ε. και άλλων 38 χωρών, για το «πέρασμα» του ελέγχου του Διαδικτύου σε ιδιώτες.

Πλήρες θέμα...

 • Γαλλία

 • Τουρκία

  • Η ΝΕΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ «ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ» ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ Σουηδικό «χαστούκι» στην Τουρκία
   «Δεν κάναμε γενοκτονία, υπερασπιστήκαμε την πατρίδα», γράφει το πλακάτ του Τούρκου διαδηλωτή (φωτ. Reuters) Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία η δεύτερη σε λίγες ημέρες αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αυτή τη φορά από τη Βουλή της Σουηδίας, η οποία αναγνώρισε με την ίδια απόφαση και γενοκτονία των Ποντίων.
  • Οι Πόντιοι χαιρετίζουν
   Την απόφαση του Κοινοβουλίου της Σουηδίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού χαιρετίζουν με ικανοποίηση η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).
 • Ανθρώπινα δικαιώματα

  • Η ΕΤΗΣΙΑ «ΛΙΣΤΑ» ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ «Μητρώο» με στόχους των ΗΠΑ
   Με σθένος αναφέρεται η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις απαγορεύσεις της Κίνας στην πρόσβαση «ενοχλητικών» ιστότοπων στο Διαδίκτυο, όπως και για τον μόνιμο «πελάτη» του, το Ιράν (φωτ. ΑΠΕ) Κίνα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Κούβα, Μιανμάρ, Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη, Σρι Λάνκα, Ρωσία, Σουδάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος είναι χώρες-στόχοι της πλέον αρνητικής κριτικής στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποιήθηκε χθες, με αναφορές για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 194 χώρες του πλανήτη.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Λογοκρισία από χώρες «εχθρούς του Ιντερνετ»
   Την αυξανόμενη λογοκρισία στο Διαδίκτυο καταγγέλλει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) στην ετήσια έκθεσή της, όπου κατονομάζει τις χώρες «εχθρούς του Ιντερνετ» και τις «χώρες υπό επιτήρηση» λόγω της τάσης τους να οριοθετούν ή να εμποδίζουν τη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.
  • Πακιστάν: πάνω από 48 νεκροί σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας
   Η τέταρτη μεγάλη επίθεση στο Πακιστάν μέσα σε μία εβδομάδα, μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στη Λαχώρη που προκάλεσε τουλάχιστον 48 νεκρούς και 95 τραυματίες, υποδεικνύει ότι οι ισλαμιστές μαχητές βάφουν με πιο έντονο κόκκινο τη γραμμή της βίας ύστερα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας.
  • Η Τασία των φτωχών...
   Οπου τοπ μόντελ και η... μοίρα του, τελικά! Η Τάσα ντε Βασκονσέλος θα είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, πρέσβειρα της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.