Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝ

Συνέδριο νέων ισορροπιών

Συνέδριο νέων ισορροπιών και ανακατατάξεων προετοιμάζεται στον ΣΥΝ. Σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος της Αριστεράς.

Και αν στις προθέσεις της ηγεσίας του είναι να δοθεί βάρος στην οικονομική κρίση και στις συνέπειές της, ένα μέρος του Αριστερού Ρεύματος, δηλαδή της τάσης που εκπροσωπεί την πλειοψηφία καθώς και η Ανανεωτική Πτέρυγα προετοίμασαν δικά τους κείμενα απόψεων, δίνοντας διαφορετικές ερμηνείες τόσο στο θέμα της κρίσης όσο και στο ζήτημα των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα και αύριο ο ΣΥΝ αναμένεται να εμφανιστεί τριχοτομημένος, με την ηγεσία του κόμματος να προσπαθεί να συσπειρώσει όσες περισσότερες δυνάμεις και να συνθέσει απόψεις για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή. Ωστόσο πιθανόν να υπάρξουν ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς ο άτυπος ηγέτης του Αριστερού Ρεύματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναμένεται να παρουσιάσει κείμενο που θα απηχεί διαφορετικές απόψεις τόσο στο θέμα της κρίσης όσο και στην προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και με το κείμενο που θα παρουσιάσει η Ανανεωτική Πτέρυγα, η οποία ζητάει με σαφή τρόπο την «απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ» θεωρώντας ότι το σχήμα δεν «μπορεί να έχει μέλλον». Διαφοροποιούνται επίσης στο θέμα της οικοδόμησης «ενός προοδευτικού ρεύματος», καλώντας σε συνασπισμό δυνάμεων που θα περιλαμβάνει τους Οικολόγους Πράσινους και τους σοσιαλιστές.

Το κείμενο που συνέταξε η επιτροπή θέσεων, υπό τους Γιάννη Δραγασάκη και Αριστείδη Μπαλτά, θέτει τα ζητήματα που αφορούν τόσο τον ΣΥΝ όσο και την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι πρέπει να παραμείνει πολιτική συμμαχία και κάνουν λόγο για ανταγωνισμό και αμφισβήτηση μεταξύ των συνιστωσών. Αναρωτιούνται δε εάν μπορεί να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει συμμαχικό σχήμα. Το κείμενο έχει την αποδοχή τόσο των στελεχών που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα όσο και των 20 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, που πρόσφατα εξέδωσαν κείμενο για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις εντός του κόμματος. Μεταξύ αυτών είναι οι Γιάννης Μπαλάφας, Κώστας Πουλάκης και Ρένα Δούρου.

Εκείνο που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο είναι εάν θα αμφισβητηθούν οι επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ. Δηλαδή η απόφαση για έκτακτο συνέδριο και το κείμενο των θέσεων που συνέθεσε η επιτροπή. Εάν συμβεί αυτό, είναι άγνωστο για πόσο καιρό ο ΣΥΝ θα διατηρήσει τα σημερινά του χαρακτηριστικά και εάν μετά το έκτακτο συνέδριο του Μαΐου θα παραμείνει ενωμένος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ορκωμοσία υπό το κλίμα της κρίσης
Συνέδριο ΣΥΝ
Συνέδριο νέων ισορροπιών
Κρατικοί οργανισμοί & επιχειρήσεις
Ελεγχος-σκούπα σε ΔΕΚΟ-ΕΡΤ
Υπόθεση Siemens
Μακρύ σεντόνι ευθυνών για το C4i
Υπουργείο Εθν. Αμηνας
Αγοράζουμε το υποβρύχιο που «γέρνει» για να το ξαναπουλήσουμε!
Βουλή
Συνέχεια στην κόντρα για την επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο
Κατάργηση βίζας
Τσιπ και «Esta» αντί βίζας
Εκθεση Στεϊτ Ντιπάρτμεντ
Η πολιτική της Αγκυρας απειλεί Πατριαρχείο και Ελληνες της Πόλης
ΟΝΝΕΔ
Καρέ «σαμαρικών» για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ
Άλλες ειδήσεις
«Συγγνώμη» ζήτησε από τον Γλέζο ο 22χρονος
Εφετείο δικαιώνει Αράπογλου κατά Παπαγεωργόπουλου
Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ - Σαμαρά