Έντυπη Έκδοση

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Τσιπ και «Esta» αντί βίζας

Μετά το Πάσχα μπαίνει και πρακτικά η Ελλάδα στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας, που θα επιτρέπει σε Ελληνες να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουρισμό ή επιχειρηματικούς λόγους και να μένουν εκεί για 90 ημέρες.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της διαδικασίας στην αμερικανική πρεσβεία, τρεις είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν να ταξιδέψουν οι Ελληνες χωρίς βίζα στις ΗΠΑ: να διαθέτουν διαβατήριο με ενσωματωμένο τσιπ, έγκυρο εισιτήριο μετ' επιστροφής ή προώθησης σε άλλο προορισμό που θα έχει εκδοθεί από αεροπορική εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας και ηλεκτρονική έγκριση ή άδεια με τίτλο «Esta».

«Esta» ονομάζεται το ηλεκτρονικό έντυπο το οποίο οφείλουν να συμπληρώνουν οι επισκέπτες μέσω υπολογιστή και μόνο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://esta.cbp. dhs.gov. Αφού συμπληρώσουν το έντυπο οι ενδιαφερόμενοι πληροφορούνται άμεσα αν το ταξίδι εγκρίθηκε, το πολύ σε 72 ώρες!

Βίζα για άνω των 90

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εκτυπώσουν τη σχετική έγκριση και να την προσκομίσουν στο αεροδρόμιο. Η έγκριση είναι έγκυρη για δύο χρόνια, εκτός κι αν το διαβατήριο του ενδιαφερόμενου λήξει στο μεσοδιάστημα. Σ' αυτή την περίπτωση οι κάτοχοι των διαβατηρίων οφείλουν να ξανακάνουν αίτηση με τα στοιχεία του νέου τους διαβατηρίου.

Οσοι επισκέπτες δεν έχουν έγκριση Esta ή βίζα δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ. Η χορήγηση βίζας με το παλιό σύστημα είναι απαραίτητη για όσους σκοπεύουν να μείνουν στις ΗΠΑ για περισσότερο από 90 ημέρες ή να συμμετάσχουν σε προγράμματα σπουδών, μορφωτικών ανταλλαγών, να εργαστούν προσωρινά, καθώς και για δημοσιογράφους που βρίσκονται σε επαγγελματική αποστολή.

Οι ταξιδιώτες που είχαν κάνει αίτηση για βίζα και απορρίφθηκε ή δεν τους επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ ή υποχρεώθηκαν να αναχωρήσουν από εκεί για διάφορους λόγους δεν θα παίρνουν έγκριση για Esta. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση για βίζα στην πρεσβεία.

Τέλος, όσοι διαθέτουν ήδη έγκυρη βίζα τύπου Β1/Β2 μπορούν να επισκέπτονται τις ΗΠΑ χωρίς να διαθέτουν την έγκριση Esta, για όσο διάστημα ισχύει. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ορκωμοσία υπό το κλίμα της κρίσης
Συνέδριο ΣΥΝ
Συνέδριο νέων ισορροπιών
Κρατικοί οργανισμοί & επιχειρήσεις
Ελεγχος-σκούπα σε ΔΕΚΟ-ΕΡΤ
Υπόθεση Siemens
Μακρύ σεντόνι ευθυνών για το C4i
Υπουργείο Εθν. Αμηνας
Αγοράζουμε το υποβρύχιο που «γέρνει» για να το ξαναπουλήσουμε!
Βουλή
Συνέχεια στην κόντρα για την επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο
Κατάργηση βίζας
Τσιπ και «Esta» αντί βίζας
Εκθεση Στεϊτ Ντιπάρτμεντ
Η πολιτική της Αγκυρας απειλεί Πατριαρχείο και Ελληνες της Πόλης
ΟΝΝΕΔ
Καρέ «σαμαρικών» για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ
Άλλες ειδήσεις
«Συγγνώμη» ζήτησε από τον Γλέζο ο 22χρονος
Εφετείο δικαιώνει Αράπογλου κατά Παπαγεωργόπουλου
Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ - Σαμαρά