Έντυπη Έκδοση

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ Η ΕΚΛΟΓΗ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Καρέ «σαμαρικών» για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ

«Σαμαρικοί» και κανένας «ντορικός» (προς αποφυγήν καταγραφής δυνάμεων, που μπορεί να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά κατά της ενότητας που παραμένει ανοιχτό στοίχημα για τη Ν.Δ.) θα είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ.

Βασίλης Αξιώτης, Κώστας Ιωάννου, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Κώστας Χατζής Βασίλης Αξιώτης, Κώστας Ιωάννου, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Κώστας Χατζής Ο Α. Σαμαράς κάλεσε στο γραφείο του τους τέσσερις διεκδικητές (Παπαμιμίκο, Αξιώτη, Χατζή και Ιωάννου) προκειμένου να τους ανακοινώσει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει το χρίσμα σε κανένα. «Να μην ακούτε τις φήμες και τις υποτιθέμενες "διαρροές" από το περιβάλλον μου», φέρεται να τους είπε. «Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα και έξω από "γραμμές". Θέλουμε ένα ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία. Σας παρακαλώ να είστε ευπρεπείς και να κάνετε έναν προεκλογικό αγώνα που να ανταποκρίνεται στον πολιτικό πολιτισμό της παράταξής μας».

Εκλογή 18 Απριλίου

Αύριο συγκαλείται το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να ψηφίσει τις τροποποιήσεις του καταστατικού, ώστε η εκλογή του νέου προέδρου στις 18 Απριλίου να γίνει από τη βάση, κατά το πρότυπο που ακολουθήθηκε και στην εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. Ο πρώτος θα πρέπει να εξασφαλίσει το 50% συν μία των ψήφων. Αν δεν υπάρξει νικητής, θα γίνει επαναληπτική εκλογή στις 25 Απριλίου μεταξύ των δύο πρώτων. Οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει τον προεκλογικό τους αγώνα σε όλη τη χώρα. Το επόμενο βήμα θα είναι να ανακοινώνουν και επισήμως την υποψηφιότητά τους συγκεντρώνοντας 120 υπογραφές (10% του συνολικού αριθμού των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ), γεγονός που μπορεί να μειώσει τους υποψήφιους σε τρεις. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι προηγείται ο Α. Παπαμιμίκος αλλά ιδιαίτερη δυναμική αναπτύσσει και ο Β. Αξιώτης, αν και μπήκε αργότερα στην κούρσα.

«Ορια θητειών»

«Οι προτάσεις μου βασίζονται στο τρίπτυχο "Περισσότερη Δημοκρατία - Περισσότερη Διαφάνεια - Μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα"» είπε στην «Ε» ο Α. Παπαμιμίκος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. «Με προτάσεις για τις ανοιχτές διαδικασίες, τη συμμετοχή της βάσης στη λήψη των αποφάσεων, τα όρια θητειών, τα όργανα ελέγχου, στοχεύω να χτυπηθούν οι καθεστωτικές αντιλήψεις και οι αποκλεισμοί. Στόχος μου είναι μια νέα ΟΝΝΕΔ, ζωντανή, δραστήρια, εξωστρεφής, παρεμβατική. Τώρα η ΟΝΝΕΔ μπορεί να ανοίξει προς τα μέσα, προς τα μέλη της και προς τα έξω, προς την κοινωνία, να παράγει πολιτική, να προωθήσει σύγχρονες ιδέες και να διεκδικήσει πολιτικές για όλους τους νέους».

«Ξεκάθαρες θέσεις»

Ο Β. Αξιώτης, πρώην μέλος γραμματείας ΔΑΠ Αθήνας, λέει ότι η κίνηση ανανέωσης που εκπροσωπεί έχει στόχο η ΟΝΝΕΔ να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία και να διαμορφώσει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τους νέους αλλά το σύνολο των πολιτών: Οικονομία και ανάπτυξη, ανεργία, δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, περιβάλλον, πολιτισμός. «Πρέπει να μπει τέλος στην εσωστρέφεια και στις περιχαρακώσεις» τόνισε. «Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας και όχι στα εσωτερικά μας ζητήματα. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ο κομματικός μας μικρόκοσμος. Θέλουμε μία οργάνωση πραγματικά ανεξάρτητη, που εμπνέεται και απευθύνεται σε νέους. Που λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της στα μέλη της, αλλά και στην κοινωνία. Οχι σε πολιτικά γραφεία. Θέλουμε ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ κοινωνίας και όχι παράγοντες της ΟΝΝΕΔ στο εσωτερικό της και στα πολιτικά γραφεία».

«Αγάπη για την Ελλάδα»

Ο Κώστας Χατζής, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Εύβοιας, εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να εκλεγεί με κριτήρια τη γνώση της οργάνωσης σε όλη τη δομή της, την εμπειρία και μακροχρόνια πορεία σε κάθε επιμέρους τμήμα της, την ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την παράταξη αλλά και την Ελλάδα. «Ναι στη συμπόρευση με τη Ν.Δ. πάνω στις κεντρικές πολιτικές επιλογές, αλλά και αποφασιστικότητα για το επόμενο βήμα, ακόμα και όπου τυχόν η Ν.Δ. διστάζει να το κάνει», λέει. «Και, πάνω απ' όλα, αγάπη για την Ελλάδα, υπερηφάνεια για την ελληνικότητά μας. Για εμάς, η πολιτική είναι μια αδιάκοπη μάχη για το καλό της Ελλάδας. Μάχη απέναντι σε πρακτικές, μάχη απέναντι σε ιδεολογήματα, μάχη απέναντι σε συμπλέγματα, μάχη απέναντι σε φοβικά σύνδρομα, με τους βολεμένους, με όσους βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον του τόπου».

«Χτύπημα ανεργίας»

Η πάταξη της ανεργίας και η μεγάλη συμμετοχή των νέων στα κοινά είναι στις βασικές επιδιώξεις του Κώστα Ιωάννου, πρώην υπεύθυνου ΔΑΠ ΤΕΙ Χαλκίδας. «Μετά το πανεπιστήμιο έρχεται σε πρώτη προτεραιότητα η ανάγκη αναζήτησης εργασίας», λέει. «Η ανάδειξη νέων ανθρώπων στην ενασχόλησή τους με τα κοινά μπορεί να πει κάποιος ότι φιλτράρεται από κομματικές επιλογές εκ των άνω. Με τον αποκλεισμό των νέων από τα κοινά προστατεύεται ο κομματισμός, η αναξιοκρατία και η συντεχνιακή λογική».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ορκωμοσία υπό το κλίμα της κρίσης
Συνέδριο ΣΥΝ
Συνέδριο νέων ισορροπιών
Κρατικοί οργανισμοί & επιχειρήσεις
Ελεγχος-σκούπα σε ΔΕΚΟ-ΕΡΤ
Υπόθεση Siemens
Μακρύ σεντόνι ευθυνών για το C4i
Υπουργείο Εθν. Αμηνας
Αγοράζουμε το υποβρύχιο που «γέρνει» για να το ξαναπουλήσουμε!
Βουλή
Συνέχεια στην κόντρα για την επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο
Κατάργηση βίζας
Τσιπ και «Esta» αντί βίζας
Εκθεση Στεϊτ Ντιπάρτμεντ
Η πολιτική της Αγκυρας απειλεί Πατριαρχείο και Ελληνες της Πόλης
ΟΝΝΕΔ
Καρέ «σαμαρικών» για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ
Άλλες ειδήσεις
«Συγγνώμη» ζήτησε από τον Γλέζο ο 22χρονος
Εφετείο δικαιώνει Αράπογλου κατά Παπαγεωργόπουλου
Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ - Σαμαρά