Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

Σε «τοίχο» οι έρευνες

Σε αδιαπέραστο τοίχο έχουν προσκρούσει για την ώρα οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με τον 35χρονο βιολόγο Λάμπρο Φούντα, που έπεσε νεκρός ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς το ξημέρωμα της περασμένης Τετάρτης στη Δάφνη.

Ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη Ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι ερευνών που εξελίσσονται εδώ και τέσσερις μέρες δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής το παραμικρό τεκμήριο ικανό να συνδέσει τον «συνηθισμένο άνθρωπο», όπως τον περιέγραψαν οι εργοδότες και συνάδελφοί του στο διαγνωστικό κέντρο των βορείων προαστίων, όπου εργαζόταν ως μικροβιολόγος, με δραστηριότητες αντάρτικου πόλεων, και μάλιστα του ανώτατου επιπέδου.

Για το θύμα της συμπλοκής στη Δάφνη οι επικεφαλής των διωκτικών υπηρεσιών έχουν ήδη σχηματίσει ένα προφίλ «αντάρτη πόλης». Ομως, όχι με τεκμηριώσεις που τον συνδέουν με τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά με γενικότερες εκτιμήσεις που κάνουν καθώς συνθέτουν μια σειρά δεδομένων.

Ο Λάμπρος Φούντας ήταν γιος απόστρατου ταξιάρχου της στρατιωτικής ιατρικής, με μητέρα επίσης γιατρό και έναν αδελφό.

Ζούσε σε μικρό διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους και εργαζόταν σε αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων. Αναφερόταν στους συλληφθέντες το 1995 από την αστυνομική εισβολή στο Πολυτεχνείο. Ηταν γνωστός και έχαιρε εκτίμησης στον αναρχικό χώρο. Μάλιστα κάποια διάστημα προ 20ετίας, ήταν συνεκδότης εντύπου ανάλογου ιδεολογικού περιεχομένου. Δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία τα τελευταία χρόνια και ποτέ για ποινικές υποθέσεις.

Οι καταθέσεις από το στενό κοινωνικό περιβάλλον του 35χρονου καθώς και από τον επαγγελματικό περίγυρο έχουν ξεπεράσει τις δέκα. Περίπου τόσες είναι και οι κατ' οίκον έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς ίχνος αποτελέσματος για την ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Από το διαμέρισμά του κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως ένας υπολογιστής και διάφορα έντυπα. Περιγράφεται ως ένας χώρος με πάρα πολλά βιβλία, μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ερευνα έγινε και στο σπίτι της στενής φίλης του βιολόγου, που είναι αρχαιολόγος. Οπως αναφέρθηκε, η νεαρή γυναίκα δεν πρόσφερε στην αστυνομική έρευνα, όπως είναι και εύλογο.

Πάντως, κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου και αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο 35χρονος αποτελούσε στέλεχος του σύγχρονου αντάρτικου πόλης και της επαναστατικής βίας, όπως αυτά αναπτύχθηκαν από το 2003. Επίσης θεωρούν εξαιρετικά δύσκολη την έρευνα και όσοι απ' αυτούς βιάστηκαν να κάνουν προσομοιώσεις με την περίοδο 2002, συνειδητοποίησαν ήδη πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα.

Σχετικά με την ταυτότητα του άλλου ατόμου που συμμετείχε στη συμπλοκή της Δάφνης, δεν έχει εξακριβωθεί, παρ' ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί φτιάχνουν διάφορα σενάρια. Στα εργαστήρια όπλων προέκυψε ότι ο συνεργός του Λ. Φούντα χρησιμοποίησε ένα εννιάρι πιστόλι «Clock» από το οποίο βρέθηκε πυροδοτημένη βολίδα, όπως και οι δύο άλλες από το περίστροφο «Zastava» που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 35χρονος. Η σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στην αριστερή ωμοπλάτη εκτιμάται ότι τον έπληξε καθώς οπισθοχωρούσε πυροβολώντας, αλλά σχεδόν έχοντας γυρίσει πλάτη στους αστυνομικούς.

Ο βιολόγος για προχθές Πέμπτη είχε λάβει άδεια από την εργασία του, προκειμένου να ταξιδέψει με τη μητέρα του στο Αγρίνιο. Στο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος αλλά ούτε και στους κάλυκες.

Τα διπλά γάντια και άλλα προχωρημένα μέτρα αυτοπροστασίας σχετικά με DNA και αποτυπώματα, που η Αντιτρομοκρατική παρουσιάζει ότι ελάμβανε το θύμα, τον κατατάσσουν σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με αξιωματικούς της. Ομως όλα αυτά για την ώρα είναι μόνο θεωρίες γύρω από έναν νεκρό. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σε «τοίχο» οι έρευνες
Δικαστικό ρεπορτάζ
Οι συνήγοροι παραιτήθηκαν, ο πρόεδρος απέχει, η δίκη συνεχίζεται
Δίκη 5 χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό και... βλέπουμε
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Οι αποφάσεις για τους ημιυπαίθριους
Διόδια
Δεύτερη αύξηση σε μία εβδομάδα
Δήμαρχος Ζαχάρως
Στο Διαδίκτυο οι απειλές και τα νταηλίκια του δημάρχου Ζαχάρως
Ολυμπιακοί Αγώνες
Ο Τιτανικός της Ολυμπιάδας
Διαδίκτυο
Εκλεισε το gamato, βούλιαξε το Internet
Σύννεφα στις σχέσεις ΟΤΕ - ΕΕΤΤ για το ADSL
«Κατακραυγή» από πολλούς χρήστες
Οικολόγοι: «Μοντέλο χρέωσης»
Είκοσι ευρώ στα καταστήματα, 10 στο Διαδίκτυο
Μουσική
Βινίλιο: «φετίχ» σε μαύρο
Bootlegs, τα πειρατικά
η γνώση...
Συμβασιούχοι
Βγαίνουν από το «τούνελ» 5.000 συμβασιούχοι
Εκπαίδευση
Πυρ στο υπουργείο από τις πολυτεχνικές
Προς απεργίες η ΠΟΣΔΕΠ
Δέσμευση για τα πτυχία ΤΕΙ
Τέλος το «10», επιμένει για τα κολέγια
Άλλες ειδήσεις
Πασχαλινό παζάρι για φυλακισμένες μητέρες
Ο δρόμος «γκρεμίστηκε» 100 μέτρα
Οι αποφάσεις στην Ενωση Δικαστών και η αλήθεια