Έντυπη Έκδοση

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι συνήγοροι παραιτήθηκαν, ο πρόεδρος απέχει, η δίκη συνεχίζεται

Με συνεχείς ανατροπές, την πρόεδρο της έδρας να δηλώνει αποχή από τη διαδικασία και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να παραιτούνται από τα καθήκοντά τους, συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας.

Το «ντόμινο» ήρθε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Αντας Τσορμπατζούδη, που υποστήριξε ότι υπέδειξε -με ανώνυμο τηλεφώνημα- διαφορετικό σημείο της πτώσης του 15χρονου σε σχέση με αυτό που αναγράφεται ως μαρτυρία της στην έκθεση Αυτοψίας.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Χρ. Μυλωνόπουλος, αμέσως μετά την απόφαση της έδρας να απορρίψει αίτημά του για εφαρμογή της διάταξης για ψευδορκία σε βάρος της μάρτυρος, ανακοίνωσε την παραίτηση του ιδίου και του Αλ. Κατσαντώνη από την παράσταση πολιτικής αγωγής, καθώς «τα περιστατικά δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μας στη διαδικασία».

Σε δήλωσή του ο Αλ. Κατσαντώνης, που ήταν απών στη διαδικασία, είπε ότι «η δικονομική μεταχείρισή μου ως συνηγόρου πολιτικής αγωγής παύει από την πρόεδρο του δικαστηρίου και με αποτρέπει να συνεχίσω την ενάσκηση του καθήκοντός μου στη δίκη».

Στην τοποθέτησή του για τη δήλωση παραίτησης, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Λακαφώσης, μίλησε για «συγκαλυμμένη αίτηση εξαίρεσης» και ζήτησε να τεθεί το αίτημα ευθέως από την πολιτική αγωγή. «Η διαδικασία είναι άψογη και η κρίση του δικαστηρίου θα είναι δίκαιη, μακριά από το δικαστικό μέγαρο της λ. Αλεξάνδρας», είπε.

«Μετατρέψατε το δικαστήριο σε αρένα»

Αμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου, Αντζελίτας Παπαβασιλείου, η οποία δήλωσε αποχή από την έδρα για λόγους ευθιξίας. «Εχω δεχτεί πολλά. Αμφισβητήθηκε η μεροληψία μας πριν καν ξεκινήσει η δίκη. Εχετε μετατρέψει το δικαστήριο σε αρένα», είπε απευθυνόμενη στους συνηγόρους.

Και συνέχισε: «Εχετε κάνει αναφορά στον Αρειο Πάγο, έχετε πει χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη δικονομική μου θέση. Για μένα μετράει το δίκαιο. Εχω ξαναπεί, και στην κ. Τσαλικιάν, ότι πονάμε για τον Αλέξη σαν να ήταν παιδί όλων μας. Ομως, έχουμε δύο κατηγορούμενους και πρέπει να ακούσουμε τις απόψεις τους, γιατί εδώ έχουμε έρθει για να βρούμε τι συνέβη εκείνο το βράδυ».

Νωρίτερα, η Λητώ Βαλιάντζα, που έχει ήδη καταθέσει, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον της μάρτυρος Τσορμπατζούδη, σχετικά με την ανωνυμία που κράτησε όλο αυτό το διάστημα, και τον «φόβο» της -όπως είπε- για τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Μέχρι την Τετάρτη, πάντως, επόμενη μέρα συνεδρίασης, αναμένεται να έχει συζητηθεί η δήλωση αποχής της προέδρου από το αρμόδιο Τριμελές Συμβούλιο. Την ίδια μέρα, θα πρέπει να ανακοινωθούν οι νέοι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, εφόσον οι κ. Κατσαντώνης και Μυλωνόπουλος εμμείνουν στην απόφασή τους, ενώ στις 17 του μήνα αναμένεται να καταθέσει ο Ρ.Ν., αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του 15χρονου θύματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Δίκη 5 χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό και... βλέπουμε
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σε «τοίχο» οι έρευνες
Δικαστικό ρεπορτάζ
Οι συνήγοροι παραιτήθηκαν, ο πρόεδρος απέχει, η δίκη συνεχίζεται
Δίκη 5 χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό και... βλέπουμε
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Οι αποφάσεις για τους ημιυπαίθριους
Διόδια
Δεύτερη αύξηση σε μία εβδομάδα
Δήμαρχος Ζαχάρως
Στο Διαδίκτυο οι απειλές και τα νταηλίκια του δημάρχου Ζαχάρως
Ολυμπιακοί Αγώνες
Ο Τιτανικός της Ολυμπιάδας
Διαδίκτυο
Εκλεισε το gamato, βούλιαξε το Internet
Σύννεφα στις σχέσεις ΟΤΕ - ΕΕΤΤ για το ADSL
«Κατακραυγή» από πολλούς χρήστες
Οικολόγοι: «Μοντέλο χρέωσης»
Είκοσι ευρώ στα καταστήματα, 10 στο Διαδίκτυο
Μουσική
Βινίλιο: «φετίχ» σε μαύρο
Bootlegs, τα πειρατικά
η γνώση...
Συμβασιούχοι
Βγαίνουν από το «τούνελ» 5.000 συμβασιούχοι
Εκπαίδευση
Πυρ στο υπουργείο από τις πολυτεχνικές
Προς απεργίες η ΠΟΣΔΕΠ
Δέσμευση για τα πτυχία ΤΕΙ
Τέλος το «10», επιμένει για τα κολέγια
Άλλες ειδήσεις
Πασχαλινό παζάρι για φυλακισμένες μητέρες
Ο δρόμος «γκρεμίστηκε» 100 μέτρα
Οι αποφάσεις στην Ενωση Δικαστών και η αλήθεια