Έντυπη Έκδοση

Είπα, είπα, ξείπα - δεν υπάρχει τσίπα

Ενωμένοι, με το ίδιο σύνθημα «να καταργηθούν τα άδικα μέτρα», εμφανίστηκαν προχθές χιλιάδες εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων.

Μπροστά πήγαιναν οι αστυνομικοί. Τους ακολουθούσαν οι πυροσβέστες. Ολοι φορούσαν τις στολές τους. «Είπα, είπα, ξείπα. Δεν υπάρχει τσίπα» το σύνθημα. Ταξίδεψαν από πέντε νομούς για να διαματυρηθούν μετέχοντας στη διαδήλωση.

«Αυτοί μιλούν για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι ανθρώπινες ζωές», φώναζαν οι φοιτητές. Δίπλα τους, το πολυάριθμο μπλοκ των «επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο υπ. Οικονομικών». «Μας λέγανε για αξιοκρατία-δώσαμε γραπτό ΑΣΕΠ και τώρα ομηρία» έγραφε το πανό. Εξηγούν ότι «είμαστε 877 άτομα. Δώσαμε γραπτό πέρυσι τον Απρίλιο, λένε ότι θα διοριστούμε το 2012...».

Κρατώντας κόκκινες σημαίες οι νεότεροι, χτυπώντας τύμπανα ζητούσαν «την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές», «να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας». Πέταγαν φέιγ βολάν που έγραφαν «εξοπλισμοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, Εκκλησία». «Οχι στην υποθήκευση του μέλλοντός μας» φώναζαν.

Το πανό της ΠΟΣΠΕΡΤ έγραφε: «Τα άδικα, αντικοινωνικά, αδιέξοδα μέτρα να καταργηθούν». «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με την κοινωνία ενάντια στην κρίση» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. «Οχι στο ξεπούλημα του εναέριου χώρου στους Γερμανούς κερδοσκόπους» το πανό των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. «Δεν πρέπει να περάσουν αυτά τα μέτρα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διεκδικήσουμε κλαδικά. Είμαστε όλοι ενωμένοι για ν' αποτρέψουμε τον ακρωτηριασμό των μισθών. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν», τονίζει ο συνδικαλιστής Αγγ. Σωτηρόπουλος.

«Εμείς ώς πότε θα πληρώνουμε την κρίση;» και «Ισλανδία 93% όχι» έγραφαν τα χαρτόνια πολιτικών νεολαιών. «Αυξήσεις στους μισθούς, δημόσιες δαπάνες και όχι εξοπλισμούς» φώναζαν. «Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε» το σύνθημα της ΕΛΜΕ Πειραιά. «Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες, οι κλέφτες, τα λαμόγια, οι κατέχοντες» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ο σύλλογος Εργαζομένων Τζάνειου Νοσοκομείου ζητούσε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. «Δεν διαπραγματευόμαστε τις κατακτήσεις-Αντιστεκόμαστε», το πανό του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων. «Πρέπει να τα κάψουμε όλα» φώναζαν οι δικαστικοί υπάλληλοι όταν ψεκάστηκαν αναίτια.

«Εμείς πληρώσαμε. Ο λογαριασμός στους έχοντες» ήταν το πανό των εργαζομένων στην Πολεμική Αεροπορία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Απεργία 11ης Μαρτίου
Δακρυγόνα, θραύσεις, εμπρησμοί, συλλήψεις
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Παλιάνθρωποι
Για το ίδιο θέμα
Μην οδηγείτε στο «ανεξέλεγκτο»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ελληνική οικονομία
Εγινε κατολίσθηση...
4% θα μειωθεί το ΑΕΠ φέτος και η ανεργία θα φτάσει 20% το 2012
Ξεκαθαρίζουν στις 15 με ποιο σχέδιο «θα μας σώσουν»
Φορολογικός... στασιμοπληθωρισμός
Πρωτοβουλία κατά της κερδοσκοπίας
Η Κομισιόν υιοθετεί τον έλεγχο κερδοσκόπων, η Ουάσιγκτον δυστροπεί
Lehman brothers
Λογιστικές αλχημείες μέχρι την τελευταία στιγμή
Τράπεζες
Κέρδη 362 εκατ. € από τον όμιλο Eurobank (-45%)
Εμπόριο
Carrefour: πάγωμα
Ωράριο πασχαλινής περιόδου
Προϋπολογισμός
Ελλειμμα 900 εκατ. αλλά μειωμένο κατά 77%
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Μην οδηγείτε στο «ανεξέλεγκτο»
Απεργία 11ης Μαρτίου
Είπα, είπα, ξείπα - δεν υπάρχει τσίπα
Δακρυγόνα, θραύσεις, εμπρησμοί, συλλήψεις
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Παλιάνθρωποι
Φορολογία
Πετραδάκι - πετραδάκι το χτίσιμο του αφορολόγητου
Άλλες ειδήσεις
Καταγγέλλουν «φωτογραφική» δημοπράτηση