Έντυπη Έκδοση

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Τότε ήταν μνημεία, τώρα έγιναν μνημόνια

«Να προχωρήσουν αμέσως οι διαδικασίες ανάπλασης, για να υλοποιηθεί το Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής»

Απαράδεκτη επιλογή της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν φορείς και κινήσεις πολιτών της περιοχής Αμπελοκήπων την παραχώρηση των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας στο ΤΑΙΠΕΔ, για εκποίηση και ιδιωτική εκμετάλλευση.

Πλήρες θέμα...

 • Δημόσια περιουσία

  • ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΥΡΑ «Διαγωνισμός διαπλοκής για το Ελληνικό»
   «Δεν το βλέπει ο ελληνικός λαός ότι αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής; Κάποιοι μοιράζουν τα... ιμάτια της ελληνικής οικονομίας» Τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής (αριστερά) όσο και ο ευρωβουλευτής της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης εξαπέλυσαν πυρά κατά του διαγωνισμού Μεθόδευση και διαπλοκή «βλέπουν» πίσω από το διαγωνισμό, που καταλήγει μόνο στην προσφορά του Ομίλου Λάτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της «Δράσης» Θ. Σκυλακάκης. Αναταραχή προκαλεί η απαγόρευση συμμετοχής σε διαμαρτυρίες.
 • Περιβάλλον

  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Εκτρέπει τον Αχελώο, δικαιολογεί τα διόδια
   «Θα σεβαστούμε και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα προχωρήσουμε να φτιάξουμε το έργο» διεμήνυσε από τη Θεσσαλία ο Μ. Χρυσοχοΐδης.Προβλέπεται η ποσότητα μεταφερόμενου νερού να διαμορφωθεί σε 450 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως Λίγες μέρες μετά την έβδομη απόφαση του ΣτΕ, που έβαζε οριστικό φρένο στα έργα εκτροπής του Αχελώου, ο υπ. Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλία την... ολοκλήρωση των έργων της εκτροπής του ποταμού! Ο υπουργός δικαιολόγησε επίσης τα ακριβά διόδια και ευχαρίστησε τους... Ευρωπαίους για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους.
  • Τα ποτάμια της Ηπείρου, βορά στη «μικρή ΔΕΗ» των ιδιωτών
   Δεν πωλούνται μόνο τα υπάρχοντα φράγματα της ΔΕΗ. Σε ιδιώτες πρόκειται να περάσουν και φράγματα τα οποία σχεδιάζονται να γίνουν Η ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ, ότι υδροηλεκτρικά φράγματα της Ηπείρου θα περάσουν στην υπό δημιουργία «μικρή ΔΕΗ» και μετά θα πουληθεί σε ιδιώτες, ήταν το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της εκτροπής των νερών του Αώου Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης πίσω από την εκτροπή του Αώου. Δεν περιλαμβάνει μόνο το συγκεκριμένο ποταμό, αλλά επίσης τον Σαραντάπορο και τον Αραχθο, καθώς επίσης τα υπάρχοντα και μελλοντικά υδροηλεκτρικά φράγματα στην Ηπειρο.
 • Συνεντεύξεις

  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΩΣΟΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ «Τα μόνα όντα που ξέρω, σκοτώνουν το ένα το άλλο»
   «Ορισμένοι με ρωτούν αν η Ρωσία είναι πολιτισμένη χώρα. Δεν ξέρω ούτε έναν Ρώσο που θα ρωτούσε αν η Ελλάδα είναι πολιτισμένη» Η Ελλάδα από το Διάστημα, όπως την τράβηξε ο Θεόδωρος Γραμματικόπουλος, ποντιακής καταγωγής «Απ' όλους τους πλανήτες, μόνο ο πλανήτης Γη είναι παραδεισένιος. Ο Θεός έδιωξε τον άνθρωπο από τον παράδεισο, δημιουργώντας έναν άλλο, στη Γη. Δυστυχώς, όμως, ο άνθρωπος τα κάνει όλα ανάποδα», λέει ο κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος.
 • Εκπαίδευση

  • ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 3.782 ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ενας στους δύο μετεγγράφεται
   Σε νέα νομοθετική ρύθμιση προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση του ΣτΕ η οποία βάζει τέλος στην προνομιακή εισαγωγή παιδιών πολυτέκνων στα πανεπιστήμια Μετεγγραφή από τα περιφερειακά στα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ παίρνουν περίπου οι μισοί από τους φοιτητές που κατέθεσαν αιτήσεις μετεγγραφής. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα με τα ονόματα όσων μπορούν να μεταφέρουν τις θέσεις τους σε άλλα ιδρύματα και οι οποίοι είναι επιτυχόντες στα ΑΕΙ από το 2009-10 έως και το 2012-13. Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής, ανέρχεται σε 8.438. Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις 3.782 φοιτητών.
 • ΠΕΔΥ

  • Θα καθυστερήσουν οι πληρωμές στο ΠΕΔΥ
   Αναδρομικά και με καθυστέρηση θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ μετά τη μετακίνησή τους από τον ΕΟΠΥΥ και την κινητικότητά τους, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε».
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • 17 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΑ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Οι περικοπές στην ΕΛ.ΑΣ. κράτησαν... μισή μέρα
   Μετά τις αντιδράσεις δεκάδων συνδικαλιστών, ο Σαμαράς είπε στον Δένδια να πει στον Σταϊκούρα να βρει τα 7 εκατ. ευρώ Ενδεικτική του κλίματος που δημιουργήθηκε είναι η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία έκανε λόγο για «ντροπιαστική διαταγή» και για «πισώπλατη μαχαιριά στον εργαζόμενο και δοκιμαζόμενο αστυνομικό»
  • Δεύτερη σύλληψη του Μαρτίνη, τώρα για εισφοροδιαφυγή
   Για δεύτερη φορά μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Μαρτίνης. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Υγείας και πρώην πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ερυθρός Σταυρός», συνελήφθη μαζί τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου ως στελέχη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, συνολικού ύψους 623.465,11 ευρώ.
 • Πανελλαδικές

 • Φωτοβολταϊκά

  • Το υπουργείο πνίγει τα οικιακά φωτοβολταϊκά
   Τα σπασμένα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) πληρώνουν τα οικιακά φωτοβολταϊκά, μετά την εκδήλωση της «πρόθεσης του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε κούρεμα τιμών στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου New Deal».
 • Συνήγορος του Πολίτη

 • ΙΓΜΕ

  • Δικάζεται το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ
   Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται σήμερα το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ. Στόχος, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, «είναι η κατασκευή επιόρκων», καθώς οι κατηγορίες αφορούν σε κινητοποίηση την οποία πραγματοποίησαν για τη διεκδίκηση μισθών και δώρων.
 • ΑΔΕΔΥ

  • * ΠΟΡΕΙΑ ΑΔΕΔΥ Καθηγητές, καθαρίστριες, μικροομολογιούχοι, ήταν όλοι τους εκεί
   Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση και η πορεία της ΑΔΕΔΥ μέχρι την πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στις απολύσεις, το καθεστώς διαθεσιμότητας και τις αξιώσεις της τρόικας στις εργασιακές σχέσεις.
 • Ανθρώπινα

  • Ταξίδι ιστορικής μνήμης στο ένδοξο «αλωνάκι»
   Συνέντευξη με τον ΒΑΣΙΛΗ ΑΡΤΙΚΟ Τα πρώτα μου χρόνια τ' αξέχαστα τα 'ζησα κοντά στ' ακρογιάλι στη θάλασσα εκεί τη ρηχή και την ήμερη, στη θάλασσα εκεί την πλατιά, τη μεγάλη». ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ Μεσολογγίτης στην καταγωγή. Την «Ιερά Πόλη» του την ταξιδεύει στο Παρίσι, στις 22 Μαρτίου, στο Maison de la Grece 9, rue Mesnil, στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο «Missolonghi: Lagune de sel et de memoire», εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας, παρουσία του συντοπίτη του δημοσιογράφου Νίκου Αλιάγα.
  • Η Ελβετία τού Καποδίστρια
   Αύριο, ώρα 6.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Rathaus) της Βέρνης πραγματοποιείται επιστημονική εσπερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια: θέσεις και προτάσεις για μία προοδευτικότερη τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη από το 1813 έως το 1821».