Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΦΘΟΡΑ Οι ανακριτές ξετινάζουν το λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ για τον Γιάννο

«Ενδείξεις και υποψίες για διασύνδεση με τα εξοπλιστικά»

Οι ανακριτές συνδέουν 1,3 εκατ. ευρώ του Γ. Παπαντωνίου με τα υποβρύχια
Η ΣΥΖΥΓΟΣ του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Σταυρούλα Κουράκου, όπως και το ζεύγος Κανδαλέπα, κουμπάροι του Γιάννου Παπαντωνίου, πέρασαν το κατώφλι των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου, που χειρίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα. Οι ερωτήσεις που δέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσαν γύρω από το ποσόν των περίπου 1,3 εκατομμυρίου ευρώ που εντοπίστηκε στον επίμαχο λογαριασμό, καθώς «υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες για τυχόν διασύνδεση του ποσού με τη μέχρι τώρα ανάκριση για τα εξοπλιστικά προγράμματα των υποβρυχίων και των ASRAD και πρέπει να διερευνηθούν». Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

Πλήρες θέμα...

 • Τρόικα

  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ Νέες απειλές Σόιμπλε για τη δόση
   Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφουν από σήμερα κυβέρνηση και τρόικα, έχοντας περιθώριο μόλις τεσσάρων ημερών να τα βρουν σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι την Κυριακή, όπως απαιτούν οι δανειστές, ενώ ο Σόιμπλε απειλεί: «Ή τα βρίσκετε ή δεν έχει δόση»! Αναλυτικά όλα τα σενάρια.
  • Τι είδε ο Γερμανός
   «Εδώ και μισό χρόνο η ελληνική κυβέρνηση παίζει το εξής παιχνίδι: αφήνει την τρόικα των χρηματοδοτών της να έλθει, να ελέγξει τα βιβλία της και να διαπιστώσει ότι τα συμπεφωνημένα για τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται πλήρως και έτσι τους στέλνει και πάλι στα σπίτια τους χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτα.
 • Βουλή

  • ΑΠΤΟΗΤΗ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ «Διψάει» η κυβέρνηση για νέες απολύσεις
   Απτόητη η κυβέρνηση, δεν μαθαίνει ούτε από τα λάθη της. Ετσι με το ένα χέρι είναι έτοιμη να απολύσει στις 22 Μαρτίου 2.300 υπαλλήλους και με το άλλο επαναπροσλαμβάνει 482, που απολύθηκαν το 2011 με την εφεδρεία του Ρέππα και δικαιώθηκαν τώρα στα δικαστήρια. Παράλληλα αναγνωρίζει τεκμήριο αθωότητας μόνο για τους δημάρχους και όχι για τους εργαζομένους.
  • Ρουσφέτια με τροπολογίες
   Στοίβες σχηματίστηκαν στις θυρίδες των τροπολογιών, αφού βουλευτές όλων των παρατάξεων βρήκαν ευκαιρία να καταθέσουν στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις των 23 φορέων σωρεία προτεινόμενων ρυθμίσεων, αρκετές εκ των οποίων είχαν ρουσφετολικό χαρακτήρα.
 • Κυβέρνηση

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ Πρωτογενές αδιέξοδο
   Με τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύσκολα ο Σαμαράς θα περνούσε τις απαιτήσεις της τρόικας από τη Βουλή Η κυβέρνηση επιμένει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί, όπως έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε ένστολους, άτομα με ειδικές ανάγκες και χαμηλοσυνταξιούχους, παρά την απαγόρευση της τρόικας. Η εικόνα των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο νέο γύρο που ξεκινά στις τρεις το μεσημέρι.
 • Ευρωεκλογές

  • Το ΑΣΚΕ για τις ευρωεκλογές
   Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το ΑΣΚΕ συμμετέχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Στοχεύει να εξηγήσει και να εκφράσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ανάγκη να υποστηριχθεί μια πρόταση Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Στον Σουλτς έφτασαν οι απλήρωτοι του ΠΑΣΟΚ
   Την παρέμβαση του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, για να λυθεί η υπόθεσή τους, έχουν ζητήσει με επιστολή τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ.
 • Κύπρος

  • Ανασχηματισμός με παρατράγουδα στην Κύπρο
   Τρεις νέους υπουργούς ενέταξε στην κυβέρνησή του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αντικαθιστώντας τους τρεις εκ των τεσσάρων υπουργών που προέρχονταν από το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ). Στο κυβερνητικό σχήμα παρέμεινε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το ΔΗΚΟ, όπως και οι άλλοι τρεις συνάδελφοι του, διαφωνώντας με τις πολιτικές επιλογές του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 • ΠΟΕ-ΟΤΑ

  • ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Ενοχοι οι υπάλληλοι, αθώοι οι δήμαρχοι
   Αλλος ένας λόγος για να διαμαρτύρεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ Φύγε εσύ, έλα εσύ... Είναι η ανάλγητη και ανακόλουθη λογική(;) ενός κράτους χωρίς συνέχεια και πάνω απ' όλα χωρίς συνέπεια. Ετσι, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απολύσει τουλάχιστον 2.300 άτομα στις 22 Μαρτίου, ημερομηνία που λήγει η διαθεσιμότητά τους, από την άλλη πλευρά επαναπροσλαμβάνει -και δικαίως- 482 υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας από τις 27 Νοεμβρίου 2011...
 • Υπουργείο Εσωτερικών

 • Θεσσαλονίκη

  • ΕΓΓΡΑΦΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ Η μαύρη ιστορία της Θεσσαλονίκης
   Συλληφθέντες από τους Γερμανούς Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, πριν οδηγηθούν στα στρατόπεδα. Ανάμεσά τους και 5.000 παιδιά έως 5 ετών... Μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, αν κάποιος ανάψει το φιτίλι, είναι τα ντοκουμέντα για τις σχέσεις χριστιανών κατοίκων της Θεσσαλονίκης με τους Γερμανούς κατακτητές την περίοδο της Κατοχής, όπου φαίνεται ποιοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και κάτοικοι της πόλης είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς καθ' οιονδήποτε τρόπο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Διαφθορά: Οι ανακριτές ξετινάζουν Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιάννο
   Διαβάστε σήμερα στην Ελευθεροτυπία H σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Σταυρούλα Κουράκου, όπως και το ζεύγος Κανδαλέπα, κουμπάροι του Γιάννου Παπαντωνίου, πέρασαν το κατώφλι των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου που χειρίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα.