Έντυπη Έκδοση

ΚΚΕ: Οι κάλπες δεν επηρεάζουν τις επιλογές του

Οι κάτι παραπάνω από 150.000 χαμένες ψήφοι του ΚΚΕ, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και ευρωεκλογές, όπως είναι φυσικό έχουν προβληματίσει την ηγεσία του Περισσού. Και ώς ένα βαθμό αποδίδονται στη μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων από τις κάλπες, φαινόμενο που επηρέασε και το ΚΚΕ.

Η πολιτική του ΚΚΕ, ωστόσο, ανεξάρτητα από τις λιγότερες ψήφους που έλαβε, δεν πρόκειται να επηρεαστεί. Ενδεικτική ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, της γ.γ. του ΚΚΕ. Οπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα: «Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και ακριβείς στο ραντεβού μας από αύριο στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στις επιχειρήσεις, στα γραφεία, στο χωράφι, στους δρόμους με τα μικρομάγαζα. Θα είμαστε συνεπείς».

Η ατζέντα για το ΚΚΕ από εδώ και στο εξής θα αφορά την καθημερινότητα. Και ασκώντας κριτική κατά της πολιτικής εναντίον των κομμάτων του λεγόμενου δικομματισμού, θα συνεχίσει να επιτίθεται στην «πολιτική υπέρ του κεφαλαίου» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους μετανάστες θεωρούνται από το ΚΚΕ ενταγμένα στη συνολική πολιτική που προετοιμάζεται εναντίον των εργαζόμενων. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με στελέχη του ΚΚΕ, οι «μεταρρυθμίσεις» στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και θα γίνει προσπάθεια να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης σε θέματα όπως η μεταναστευτική πολιτική, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών.

Εντός του ΚΚΕ δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, εφόσον η ηγεσία δεν τις κρίνει απαραίτητες. Η Αλέκα Παπαρήγα, από πέρυσι τον Μάιο, όταν είχε ερωτηθεί εμμέσως πότε πρόκειται να αποχωρήσει με αφορμή τις αλλαγές που έγιναν στην κοινοβουλευτική ομάδα, είχε πει: «Διατηρούμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, δεν μπορούμε να το έχουμε; Δεν κατάλαβα. Σας πείραξε; Εγώ πάρα πολύ το χάρηκα». Από τότε φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Κύριο θέμα
Το μήνυμα ελήφθη...
Σχετικά θέματα: Πρώτες κινήσεις των κομμάτων μετά την κάλπη
ΣΥΡΙΖΑ: Εμμονή στον τρίτο πόλο
Το μήνυμα ελήφθη...
ΠΑΣΟΚ: Κινήσεις διεύρυνσης της επιρροής
Ν. Δ.: Αλληθωρίζει προς τα δεξιά...
ΛΑ.Ο.Σ: Θέλει να γίνει ρυθμιστής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βούλευμα: Δολοφονική η ενέργεια
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Κορκονέας
Πρώτες κινήσεις των κομμάτων μετά την κάλπη
ΣΥΡΙΖΑ: Εμμονή στον τρίτο πόλο
Το μήνυμα ελήφθη...
ΚΚΕ: Οι κάλπες δεν επηρεάζουν τις επιλογές του
ΠΑΣΟΚ: Κινήσεις διεύρυνσης της επιρροής
Ν. Δ.: Αλληθωρίζει προς τα δεξιά...
ΛΑ.Ο.Σ: Θέλει να γίνει ρυθμιστής
Σκάνδαλο C4I
Ούτε η Ν.Δ. ζήτησε διαιτησία για το C4Ι
Υπόθεση Siemens
Siemens: 21 νέες απαγορεύσεις
Προαστιακός
Γκρίζο παρασκήνιο στον προαστιακό
Επιστολή Ρουσόπουλου
Η πρώτη έξοδος «Βατοπεδινού»
Άλλες ειδήσεις
Χωρίς «Ε» τη Δευτέρα