Έντυπη Έκδοση

Siemens: 21 νέες απαγορεύσεις

Διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε βάρος τουλάχιστον 21 ατόμων που εμπλέκονται ως «ύποπτοι» στο σκάνδαλο της Siemens, και επίκειται η κλήτευσή τους με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, εκδίδονται από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα με τις απαγορεύσεις εξόδου δεν περιλαμβάνονται ο Γ. Τρεπεκλής, εκπρόσωπος της SAIC, και οι συνεταίροι του στην εταιρία συμβούλων «Profit», καθώς και ο Θ. Τσουκάτος.

Οι κλήσεις σε απολογία για τα νέα πρόσωπα, που εμπλέκονται στο σκέλος του σκανδάλου το οποίο αφορά τη σύμβαση 8002 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ, θα αποσταλούν τμηματικά από την ερχόμενη Δευτέρα. Στο μεταξύ, και νέα προσθεσμία -για να απολογηθεί τελικά αύριο- έλαβε χθες από τον ανακριτή της υπόθεσης το πρώην στέλεχος της Siemens, Δ. Δενδρινός, ο οποίος κρατείται με ένταλμα και αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου για εμπλοκή στη φερόμενη ως ζημιογόνα σύμβαση του C4Ι.

Ο Φ. Κρανιδιώτης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Τρεπεκλή, ενημέρωσε χθες σχετικά και τον ανακριτή της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σε βάρος του κ. Τρεπεκλή ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βούλευμα: Δολοφονική η ενέργεια
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Κορκονέας
Πρώτες κινήσεις των κομμάτων μετά την κάλπη
ΣΥΡΙΖΑ: Εμμονή στον τρίτο πόλο
Το μήνυμα ελήφθη...
ΚΚΕ: Οι κάλπες δεν επηρεάζουν τις επιλογές του
ΠΑΣΟΚ: Κινήσεις διεύρυνσης της επιρροής
Ν. Δ.: Αλληθωρίζει προς τα δεξιά...
ΛΑ.Ο.Σ: Θέλει να γίνει ρυθμιστής
Σκάνδαλο C4I
Ούτε η Ν.Δ. ζήτησε διαιτησία για το C4Ι
Υπόθεση Siemens
Siemens: 21 νέες απαγορεύσεις
Προαστιακός
Γκρίζο παρασκήνιο στον προαστιακό
Επιστολή Ρουσόπουλου
Η πρώτη έξοδος «Βατοπεδινού»
Άλλες ειδήσεις
Χωρίς «Ε» τη Δευτέρα