Έντυπη Έκδοση

Βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν...

Δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Λαχώρη και στην πόλη Ναουσέρα του βορειοδυτικού Πακιστάν είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εξέχων μουσουλμάνος ιερωμένος, πολέμιος των Ταλιμπάν, και άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ενώ το σκηνικό, στη δεύτερη ειδικά επίθεση, γέμισε με δεκάδες τραυματίες.

Οι πακιστανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον μαχητών στα βορειοδυτικά, μετά την πρόοδο που ήρθε ως αποτέλεσμα του έντονου «μαρκαρίσματος» των Ταλιμπάν, στην κοιλάδα Σουάτ. Τουλάχιστον 52 Ταλιμπάν και 12 Πακιστανοί στρατιώτες νεκροί προστέθηκαν στις απώλειες, το τελευταίο 24ωρο.

Η έξαρση των βιαιοτήτων έχει εντείνει τους φόβους για τη σταθερότητα του Πακιστάν και για την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου αλλά η επιχείρηση στη Σουάτ λειτούργησε καθησυχαστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη σταθερή δέσμευση της χώρας για την αντιμετώπιση της δράσης των μαχητών.

Από την πλευρά τους, οι μαχητές απαντούν με σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

Στην πρώτη από τις δύο χθεσινές επιθέσεις, ο μετριοπαθής κληρικός Σαρφράζ Ναέμι δέχθηκε επίθεση στο γραφείο του, στο συγκρότημα που βρίσκεται το τέμενος της Λαχόρης, έχοντας κάνει την εισαγωγή στην προσευχή της Παρασκευής. Σύμφωνα με δηλώσεις του αδελφού του, στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 7 άτομα.

Στη Ναουσέρα, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε τέμενος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πακιστάν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Πακιστάν
Βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν...
Ιράκ
...καμικάζι σε τζαμί στο Ιράκ
Τουρκία
Ερευνούν συνταγματάρχη για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης
Βόρεια Κορέα
Πυρηνική η «απάντηση» της Β. Κορέας στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας
Αναλύσεις για τις ευρωεκλογές
Τελικά, τι έγινε στις ευρωεκλογές;
Αφγανιστάν
Οι ΗΠΑ «παίρνουν» το Αφγανιστάν
Τεχνολογία
Δώσε αέρα στο... ρομπότ, να σ' ανέβει στο κρεβάτι