Έντυπη Έκδοση

SOS ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ξέμεινε από γάζες το ΕΣΥ

Δραματική έλλειψη από αναλώσιμα προκαλεί μπλακ άουτ και καθυστερεί κρίσιμες εγχειρήσεις.

Πολλοί ασθενείς φθάνουν στην πόρτα του χειρουργείου αλλά αναγκάζονται να γυρίσουν στο κρεβάτι τους, επειδή λείπουν απαραίτητα υλικά από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Νοσοκομεία χωρίς... νερό για να πιουν οι ασθενείς. Νοσηλεύτριες που... δανείζονται τα γάντια η μία από την άλλη επειδή δεν υπάρχουν άλλα. Αρρωστοι που προετοιμάζονται για το χειρουργείο, περνούν με τα φορεία την πόρτα του αλλά επιστρέφουν... άπραγοι ξανά στα δωμάτιά τους.

Πλήρες θέμα...

 • Ελεγχος στον ΟΚΑΝΑ

  • Στο μικροσκόπιο τα βιβλία του ΟΚΑΝΑ
   Ελεγχο στις 25 μονάδες του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από προτροπή της προέδρου του οργανισμού, Μένης Μαλλιόρη, να ερευνηθούν σχολαστικά όλες οι λειτουργίες του και κυρίως ό,τι αφορά τις λίστες αναμονής και τη σωστή διακίνηση υποκαταστάτων.
 • Ηλεκτρονικά βραχιόλια για κρατούμενους

  • ΑΛΛΑΓΕΣ MADE ΙΝ USA Κρατούμενοι με... GPS
   Ειδικό «βραχιόλι» ηλεκτρονικού εντοπισμού θα τοποθετείται σε όσους αποφυλακίζονται υπό όρους. Το ηλεκτρονικό βραχιόλι τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου και εντοπίζει μέσω υπολογιστή την ακριβή του θέση. Τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» για κρατούμενους μπαίνουν και επίσημα πλέον στην ημερήσια διάταξη της σωφρονιστικής μας πολιτικής. Το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο διαρκούς επιτήρησης του κρατούμενου εκτός φυλακής, που ισχύει σε πολλές χώρες, συζητείται ως πρόταση στην ειδική επιτροπή για την αναθεώρηση του σωφρονιστικού κώδικα, που συστήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 • "Αναρτήσεις αποφάσεων"

  • Διαφάνεια με ISO Διαδικτύου
   Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Θα ήταν δυνατό οι αποχαρακτηρισμοί δημόσιας γης, οι ανταλλαγές με την Εκκλησία, οι γνωστές υποθέσεις της Μονής Βατοπεδίου, να είχαν αποφευχθεί ή τουλάχιστον από την πρώτη στιγμή να ήταν γνωστές, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες υποχρεώνονταν να δημοσιεύσουν στο Διαδίκτυο τις αποφάσεις τους;
 • Εκκλησία

  • Τα θαύματα της Ναοδομίας
   Οι ορνιθώνες που έγιναν ξενώνες υψηλών προσώπων στη Μονή Πεντέλης. Η Εκκλησία ακυρώνει τα σχετικά πρόστιμα. Οι ορνιθώνες που έγιναν ξενώνες υψηλών προσώπων στη Μονή Πεντέλης. Η Εκκλησία ακυρώνει τα σχετικά πρόστιμα. Ακόμη και αυθαίρετες κατασκευές θα μπορεί να νομιμοποιεί η διεύθυνση Ναοδομίας της Εκκλησίας, όπως επίσης θα μπορεί να ασκεί ελέγχους νομιμότητας σε εκκλησιαστικά κτίσματα και να επιβάλει πρόστιμα, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί στις 21 Ιουνίου στην έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας.
 • Εκπαίδευση

  • ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Νέο πρόγραμμα στα δημοτικά
   Περισσότερες ώρες για ξένες γλώσσες, Η/Υ, μουσική, θέατρο, εικαστικά, περιβάλλον και διατροφή. Να δώσει νέα πνοή αλλά κυρίως περιεχόμενο στο θεσμό των ολοήμερων δημοτικών σχολείων επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά.
 • Κυκλώματα στις λαϊκές αγορές

  • Πάγκοι κατεργάρηδων
   Στην εποχή της Siemens μία υπόθεση για χορήγηση παράνομων αδειών σε λαϊκές αγορές ίσως περνούσε απαρατήρητη. Οταν όμως οι κάτοχοι του πολύτιμου «μπλε» εγγράφου είναι η κόρη και η εξαδέλφη του προέδρου του «Ερμή», του μεγαλύτερου σωματείου πωλητών της Ανατολικής Αττικής, τότε η ιστορία αποκτάει άλλο βάρος.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Σούζα... οι επιδοτήσεις στη Λάρισα
   Η ψηφιοποίηση έβγαλε κομπίνα με «μαϊμού» άλογα Η κ. Μπατζελή επιστρέφει στη Λάρισα με ένα δικό της μπλόκο σ' ένα καλοστημένο κύκλωμα επιδοτήσεων στον κάμπο. Η ανασύσταση του... ιππικού αρχίζει από τη Λάρισα! Στον κάμπο φαίνεται πως κάποιοι έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό προκειμένου να παίρνουν «μαϊμού» κοινοτικές επιδοτήσεις δηλώνοντας τα βοσκοτόπια ως καλλιεργήσιμες εκτάσεις.