Έντυπη Έκδοση

Τα λογοτεχνικά βραβεία του «Αναγνώστη»

Σε μια τελετή φορτισμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα λογοτεχνικά βραβεία του «Αναγνώστη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η τελετή άνοιξε με την ομιλία του Γιάννη Μπασκόζου, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού. Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα τόνισε: «Διολισθαίνουμε συνεχώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει.

 Ενα αόρατο χέρι μας τραβάει προς τα κάτω. Υπάρχει διάσταση μεταξύ πολιτικής εξουσίας και κοινωνίας και έλλειμμα δημοκρατίας που προκαλεί». Εν συνεχεία μίλησε με αισιοδοξία για το περιοδικό, προαναγγέλλοντας τις πολιτιστικές παρεμβάσεις για τον ερχόμενο χειμώνα.

Το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος απονεμήθηκε στη Νίκη Αριστέα («Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι», Εκδ. Πόλις), καλύτερου δοκιμίου στην Αλεξάνδρα Ρασιδάκη («Περί μελαγχολίας στη θεωρία, τη λογοτεχνία, την τέχνη», Εκδ. Κίχλη), καλύτερου διηγήματος στον Γιάννη Παλαβό (« Το αστείο», Εκδ. Νεφέλη), ποίησης στον Σταύρο Ζαφειρίου («Προς τα πού», Εκδ. Νεφέλη) και πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στη Λένια Ζαφειροπούλου, για την ποιητική της συλλογή Patermoster Square (Εκδ. Πόλις), εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά στον Αλέξη Κυριτσόπουλο («Βεγγαλικά: ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου», Εκδ. Ικαρος - Μουσείο Μπενάκη), λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά στον Πάνο Χριστοδούλου («Η μπάλα της ζωής τους», Εκδ. Κέδρος), λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους στον Βασίλη Παπαθεοδώρου («Οι άρχοντες των σκουπιδιών», Εκδ. Καστανιώτη).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Λογοτεχνία
Βραβεία/Απονομές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
ΕΡΤ
Ο πολιτισμός έχασε το σήμα του
Εκτέλεση αντί θεραπείας
«Η ΕΡΤ είναι η ιστορία της Ελλάδας»
Φεστιβάλ
Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας
185 μικρές
Χορός
Αδελφικό ντουέτο χωρίς δεκανίκια
Θέατρο
Ο Ρουβάς στο Ηρώδειο με τη βούλα του ΚΑΣ
Βραβεία
Τα λογοτεχνικά βραβεία του «Αναγνώστη»
Κριτική κινηματογράφου
Σκηνές από μια συμβίωση
Κινηματογράφος
Η ταινία μας δεν ακολουθεί φόρμουλες
Europa Nostra
Η Ευρώπη σάς ευχαριστεί
Εικαστικά
Ιστορώντας το θείο