Έντυπη Έκδοση

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Φέρνουν τώρα μέτρα του 2011

Το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011, καθώς πιέζονται από την απόκλιση 3,02 δισ. ευρώ του ελλείμματος του προϋπολογισμού, την ύφεση 3,5% και τους 602.185 ανέργους. Περαιτέρω, συμπιέζει τις δαπάνες μειώνοντας στο 7% τις εκταμιεύσεις και εντείνει τους ελέγχους κατά φοροφυγάδων.

Πλήρες θέμα...

 • Παιχνίδια κερδοσκόπων στα τρόφιμα

  • NESTLE ΚΑΙ CSM ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ Κλίμα αύξησης τιμών από εταιρείες τροφίμων
   Αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους προαναγγέλλουν Nestle και CSM. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις Danone και Unilever Πριν καν παγιωθεί η τρέχουσα άνοδος των διεθνών τιμών των τροφίμων, δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες τροφίμων, η Nestle και η CSM, έσπευσαν χθες να ανακοινώσουν ότι θα αυξήσουν τις τιμές τους προκειμένου να καλύψουν το υψηλότερο κόστος.
 • Αυξάνει το ρίσκο των τραπεζών

  • ΕΝΑΝΤΙ 9 ΔΙΣ. ΠΕΡΥΣΙ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ Εως 7 δισ. για στεγαστικά φέτος
   Προσφορά υπάρχει. Στη ζήτηση πάσχουμε Η υποχώρηση των τιμών των κατοικιών μπορεί να ευνοεί την αύξηση της ζήτησης, όμως περιορίζει τα περιθώρια μερικών τουλάχιστον τραπεζών να δώσουν νέα στεγαστικά δάνεια καθώς αυξάνει το ρίσκο τους σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη τους.
 • Συνέντευξη: Πασκάλ Φρανσέ

  • ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΛΕΕΙ Ο ΠΑΣΚΑΛ ΦΡΑΝΣΕ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Το πείραμα της ελληνικής οπισθοδρόμησης θα επεκταθεί
   «Εργαστήρι κοινωνικού πισωγυρίσματος» χαρακτηρίζει την ελληνική κρίση χρέους ο 55χρονος αντιπρόεδρος της γαλλικής CADTM, Πασκάλ Φρανσέ «Η Ελλάδα αποτελεί για το κεφάλαιο ένα αληθινό εργαστήρι του κοινωνικού πισωγυρίσματος που προορίζεται να γενικευτεί στις πλούσιες χώρες της Ε.Ε.» τονίζει σε συνέντευξή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην «Ε» ο Πασκάλ Φρανσέ, αντιπρόεδρος του γαλλικού τμήματος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM).
 • Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • ΟΛΙ ΡΕΝ Δεν κινδυνεύει από τη Σλοβακία το δάνειο προς την Ελλάδα
   Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προχθεσινή απόφαση του σλοβακικού Κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε οριστικά τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
 • Τεχνο-οικονομία

  • «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ WAVE ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ», ΟΠΟΤΕ... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ Και η Google κάνει λάθη και μάλιστα τα παραδέχεται
   Κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό της η Google για το Wave, αλλά, όπως φαίνεται, τα έκανε... θάλασσα Με ένα απλό και αρκετά ειλικρινές «γράψτε λάθος» η Google έκλεισε τη διαδικτυακή υπηρεσία Wave, η οποία -για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς- ποτέ δεν καταλάβαμε σε τι ακριβώς θα μπορούσε να χρησιμεύσει.
  • Με πάταγο πέφτουν κεφάλια στη Σίλικον Βάλεϊ
   Το στιγμιότυπο είναι από το 2005, όταν είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη του Μ. Χερντ στην ΗΡ, αλλά η έκφρασή του μάλλον περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όσα συνέβησαν εσχάτως στην εταιρεία Οι ειδήσεις για δύο απολύσεις στη Hewlett-Packard (ΗΡ) και την Apple κυριάρχησαν στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τον χώρο της τεχνολογίας. Η πρώτη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, καθώς ο Μαρκ Χερντ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΡ, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας.
  • Στράτα- στρατούλα στον κυβερνοχώρο
   Αν τυχόν μας ρωτούσατε ποτέ, θα σας συνιστούσαμε να πειραματιστείτε με τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο, χωρίς να διστάζετε να «παίξετε» με την επεξεργασία εικόνας, τη δημιουργία ψηφιακών σελίδων ή τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης περιεχομένου, όπως για παράδειγμα το Wordpress.
 • Άλλες ειδήσεις