Έντυπη Έκδοση

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Αν χάσω, φεύγω»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματός του εάν χάσει τις εκλογές του επόμενου έτους.

Σε μη κυβερνητική οργάνωση θα συνεχίσει την πολιτική ζωή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αν κερδίσει τις εκλογές, μετά το τέλος της θητείας του. Αν χάσει... (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Σε μη κυβερνητική οργάνωση θα συνεχίσει την πολιτική ζωή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αν κερδίσει τις εκλογές, μετά το τέλος της θητείας του. Αν χάσει... (ΕΡΑ/ΑΠΕ) «Εάν το κόμμα μου καταλάβει τη δεύτερη θέση στις εκλογές του 2011, πράγμα μη αναμενόμενο, θα αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου διότι θα έχω την ευθύνη για την τύχη της κυβερνώσας παράταξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του χθες στο Ρίζε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κυβερνά τη χώρα από το 2002 και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, το καλοκαίρι του 2011, ώστε να διασφαλίσει μια τρίτη κυβερνητική θητεία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα λάβει μέρος για τελευταία φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 2011 και μετά τη θητεία αυτή θα συνεχίσει την πολιτική ζωή στους κόλπους μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις στο πλαίσιο περιοδείας του στη χώρα, καλώντας τους ψηφοφόρους να εγκρίνουν την αμφιλεγόμενη συνταγματική του μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, το οποίο θα αποτελέσει και κρίσιμη δοκιμασία για τη δημοτικότητα της κυβέρνησής του.

Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι μέσω των συνταγματικών τροποποιήσεων επιδιώκει να πλήξει τον διαχωρισμό των εξουσιών και να εξουδετερώσει τους κοσμικούς δικαστικούς θεσμούς της Τουρκίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Σχετικά θέματα: Τουρκία
Αποζημιώσεις από την Τουρκία ζητούν Αμερικανοαρμένιοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ρωσία
Αντιμέτωποι με αναπάντητα «γιατί»
Τουρκία
«Αν χάσω, φεύγω»
Αποζημιώσεις από την Τουρκία ζητούν Αμερικανοαρμένιοι
ΗΠΑ
Ουρές για επιδότηση ενοικίου στην Ατλάντα
Εθελοντές ανθρωποκυνηγοί...
Δεν θέλουν τέμενος στο «σημείο Μηδέν»
Οι μυστικές υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται
Υγεία
19% κάτω στην Ευρώπη οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού