Έντυπη Έκδοση

Ουρές για επιδότηση ενοικίου στην Ατλάντα

Αντιπροσωπευτική της δεινής κατάστασης που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ είναι η εικόνα που μεταδόθηκε μέσω των ΜΜΕ πριν από λίγα εικοσιτετράωρα από ένα μόνο σημείο της Αμερικής, στο Ιστ Πόιντ της Ατλάντα, όπου οι δημοτικές αρχές άρχισαν να μοιράζουν αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου.

Χάος για μια επιδότηση ενοικίου. Η αστυνομία πάντως είναι ευχαριστημένη αφού δεν σκοτώθηκε ούτε συνελήφθη κανείς... (ASS. PRESS) Χάος για μια επιδότηση ενοικίου. Η αστυνομία πάντως είναι ευχαριστημένη αφού δεν σκοτώθηκε ούτε συνελήφθη κανείς... (ASS. PRESS) Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν μερόνυχτα μπροστά στο χώρο όπου θα διανέμονταν οι αιτήσεις και οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν ήταν απίστευτες. Ανθρωποι που λιποθυμούσαν από την αποπνικτική ζέστη -το μωρό μάλιστα μιας γυναίκας, που το είχε αγκαλιά επί ώρες, χρειάστηκε να νοσηλευτεί- φωνές, βρισιές, σπρωξίματα, χάος... Ολος αυτός ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο για να πάρει αίτηση, την οποία θα υποβάλει στο δήμο και θα μπει στη λίστα επιλογής και αναμονής. Μπορεί να πάρει χρόνια έως ότου προχωρήσει το αίτημά τους και μπορέσουν κάποιοι να ευεργετηθούν από τη ρύθμιση, που προβλέπει σημαντική επιδότηση ενοικίου για κατοίκους της περιοχής που το εισόδημά τους είναι κάτω από το μισό από το μέσο. Δηλαδή, κάτω από 16.000 δολάρια ετησίως.

Για να ελέγξουν το απίστευτο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Ιστ Πόιντ, οι αρχές κινητοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική. Τα πολλά κρούσματα αδιαθεσίας και λιποθυμίας προσπάθησαν να τ' αντιμετωπίσουν με την αποστολή ασθενοφόρων, ενώ σε κάποια φάση επιστρατεύτηκε και ένα φορτηγό που μετέφερε μπουκάλια με νερό για τον κόσμο. Η ειρωνεία είναι ότι, παρά το χάος που όλοι έζησαν με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα έχουν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους, οι αρχές είπαν πως όλα πήγαν καλά, αφού δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και κανένας δεν συνελήφθη!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Σχετικά θέματα: ΗΠΑ
Εθελοντές ανθρωποκυνηγοί...
Δεν θέλουν τέμενος στο «σημείο Μηδέν»
Οι μυστικές υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ρωσία
Αντιμέτωποι με αναπάντητα «γιατί»
Τουρκία
«Αν χάσω, φεύγω»
Αποζημιώσεις από την Τουρκία ζητούν Αμερικανοαρμένιοι
ΗΠΑ
Ουρές για επιδότηση ενοικίου στην Ατλάντα
Εθελοντές ανθρωποκυνηγοί...
Δεν θέλουν τέμενος στο «σημείο Μηδέν»
Οι μυστικές υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται
Υγεία
19% κάτω στην Ευρώπη οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού