Έντυπη Έκδοση

Η Αίγινα μετρά πληγές και βάλλει κατά ΔΕΗ

Τις πληγές της μετρά η Αίγινα μετά την πολυήμερη διακοπή της ηλεκτροδότησης, που προκάλεσε ζημιές τόσο σε καταστήματα όσο και στην τοπική οικονομία του νησιού εν γένει. Χθες το δίκτυο ηλεκτροδότησης αποκαταστάθηκε, όχι όμως και οι σχέσεις των Αρχών με τη... ΔΕΗ.

Η ζωή στην Αίγινα ξαναπήρε τους κανονικούς ρυθμούς της Η ζωή στην Αίγινα ξαναπήρε τους κανονικούς ρυθμούς της Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Εισαγγελία Πειραιά η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νησιού, χθες ήταν η σειρά του Δήμου Αίγινας να αντιδράσει, στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στη ΔΕΗ.

Είχε προηγηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, κατά την οποία «έγινε αναλυτική ενημέρωση για το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και συζητήθηκαν οι παραπέρα ενέργειες».

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε εξώδικο για όλες τις ζημιές που έχουμε υποστεί», σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Κουκούλης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς έργα που θα είχαν θωρακίσει την Αίγινα από τέτοιου είδους καταστάσεις καθυστέρησαν σημαντικά.

»Τουλάχιστον έστω και τώρα ανακοινώθηκε η εγκατάσταση ενός ακόμη υποβρύχιου καλωδίου, αλλά και η εγκατάσταση γραμμής υψηλής τάσης μεταξύ Μεγάρων και Αίγινας», είπε, αναφερόμενος στις προχθεσινές δηλώσεις του διευθυντή διανομής της ΔΕΗ, Δ. Λαθούρη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι και βιοτέχνες του νησιού καταγράφουν τις ζημιές τους σε μια προσπάθεια να γίνει αποτίμηση αυτών έτσι ώστε να διεκδικήσουν μελλοντικά αποζημιώσεις. Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, Νίκος Γιαννούλης, «για το ποινικό μέρος φροντίσαμε προχθές. Ηδη η εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση, στο νησί αναμένεται επιτροπή πραγματογνωμόνων και πολιτικής προστασίας, ενώ ήδη λαμβάνονται καταθέσεις για το θέμα.

»Οι καταστροφές είναι μεγάλες και απαίτηση όλων των επαγγελματιών είναι να αποζημιωθούν και προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουμε. Οχι όμως υπό την πίεση του χρόνου. Με βάσιμα στοιχεία και αποδείξεις θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για το κατεξοχήν προϊόν του νησιού, το φιστίκι Αιγίνης, αφού «αυτές τις μέρες γινόταν το τελευταίο πότισμα μέσω αντλιών που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα...».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, χθες -μεταξύ άλλων- «αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας, με την ολοκλήρωση της επισκευής του υποβρύχιου καλωδίου που συνδέει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας με το νησί. Στην Αίγινα θα παραμείνουν τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες), μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη επισκευαστεί, καθώς και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εθελοντές πυροσβέστες
Ακρίτες - φρουροί και για πυρκαγιές
Στρατόπεδα για πάρκα
Φύλλο πορείας για... πράσινο
Αποκατάσταση δικτύου - καταγραφή ζημιών
Η Αίγινα μετρά πληγές και βάλλει κατά ΔΕΗ
Σπέτσες
Ξηλώνουν καρνάγια 300 ετών
Στοιχεία Επιμελητηρίου
Ενα «λουκέτο» κάθε μέρα και στη Μαγνησία
Κλείνει μονάδα
«Λουκέτο» στο εργοστάσιο για το μαζούτ στον Πηνειό
Υγεία
Ο ιός του Δυτικού Νείλου «χτύπησε» τον 60χρονο
«Αερογέφυρα» ζωής για τον 10χρονο
Άλλες ειδήσεις
Κλωστική κάνναβη: στον αέρα οι καλλιέργειες
Λαχτάρα για 128 στον αέρα
Εγκατέλειψε βρέφος
Το παιδί πνίγηκε, ο πατέρας... κοιμόταν
Εξω με όρους ο υπάλληλος που ήθελε μίζες