Έντυπη Έκδοση

ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Στο δρόμο της Ελλάδας οι μισθοί στη Βρετανία

Δεν είναι Ελλάδα του '50, ούτε Αλβανία του '90. Είναι Βρετανία του '10
Μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σημείωσαν οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων στη Βρετανία στο διάστημα των τριών τελευταίων ετών, που είναι μάλιστα η τέταρτη χειρότερη μεταξύ των «27», με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ολλανδία να βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.

Πλήρες θέμα...

 • Ιταλία

  • Τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί η αποπομπή Μπερλουσκόνι
   Λουίτζι και Ελεονόρα, τα δυο παιδιά του Μπερλουσκόνι. Θα ξέρουν σε δυο μήνες την τύχη του πατέρα τους Την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία της Ιταλίας προέβλεψε ο πρόεδρος της επιτροπής που είναι αρμόδια για να την κρίνει, χωρίς πάντως να ξαφνιάζει κανέναν. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Λέτα προειδοποιούσε για την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησής του, ενώ ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ για το δημόσιο χρέος της χώρας.
 • Γερμανία

  • 30% ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Δύο δουλειές και διακοπές γιοκ για τους Γερμανούς
   Αλλοι Γερμανοί αναγκάζονται να δουλεύουν σε δύο δουλειές, άλλοι σε μία, αλλά χωρίς ασφάλιση... Ομύθος του «γερμανικού θαύματος», όπου η ισχυρή οικονομία ωφελεί όλους τους πολίτες, δεν αντέχει απέναντι στα στοιχεία που δημοσιεύονται τακτικά. Με τους ονομαστικούς μισθούς παγωμένους επί μια δεκαετία, το πραγματικό (μετά τον πληθωρισμό) διαθέσιμο εισόδημα των Γερμανών έχει μειωθεί σημαντικά.
 • Αίγυπτος

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ Μέσα ο Μόρσι, έξω οι διαδηλωτές
   Αναβολή στην καταστολή έδωσε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, και οι συγκεντρωμένοι Αδελφοί Μουσουλμάνοι το απολαμβάνουν δεόντως... Σοβεί η ένταση στην Αίγυπτο, όπου χθες η προσωρινή κυβέρνηση ανέβαλε τη διάλυση των καθιστικών διαμαρτυριών που κάνουν οι οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι και παρέτεινε κατά ακόμα 15 ημέρες την προσωρινή του κράτηση.
 • Επιστημονικές έρευνες

  • Κόκκινο φως, ό,τι καλύτερο για τη νύχτα
   Το κόκκινο φως τη νύχτα είναι το καλύτερο για την ψυχική υγεία του ανθρώπου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, η οποία έδειξε επίσης ότι το χειρότερο χρώμα είναι το μπλε, ενώ το λευκό είναι κάπου στη μέση.
 • Ισραήλ

  • Χτίζει και ξαναχτίζει για τους εποίκους το Ισραήλ
   Ο ακροδεξιός υπουργός Οικισμού του Ισραήλ με τον δήμαρχο της Ιερουσαλήμ στην παρουσίαση του νέου εποικιστικού προγράμματος, με διαφάνειες και φρουτάκια Συνδυάζοντας παράδοξα την επέκταση των εποικισμών με την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας, το Ισραήλ έρχεται στις συνομιλίες της Ιερουσαλήμ σ' ένα κλίμα φορτισμένο από κάθε άποψη και με έντονες τις ανησυχίες από την παλαιστινιακή πλευρά μήπως το τίμημα για την επανέναρξη του διαλόγου είναι αδικαιολόγητα υψηλό...
 • Φωτογραφία

  • Ασκήσεις ευκαμψίας
   Από τη μια, ο γηραιός Ινδός παλαιστής που επιδεικνύει την ευλυγισία του, λίγο πριν αρχίσουν οι αγώνες. Το ινδουιστικό φεστιβάλ, που γίνεται κάθε χρόνο στη διάρκεια των μουσώνων, περιλαμβάνει προσευχές, αφιερώματα στα φίδια και πάλη.