Έντυπη Έκδοση

Νέες φωνές στη Σύρο

Το φετινό καλοκαίρι αναδεικνύει την πατρίδα του Βαμβακάρη, το νησί της Σύρου με τη γραφική πρωτεύουσα της Ερμούπολης και την ορεινή Ανω Μεριά της, σε νέο πολιτιστικό κέντρο. Το πρώτο «Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Νέων Συγκροτημάτων» δίνει ραντεβού στο πρώην Λατομείο Καραβέλα μεθαύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 9.15 μ.μ. (με γενική είσοδο 7 ευρώ).

Η νέα γενιά της ελληνικής μουσικής ταξιδεύει στη Σύρο και φέρνει φρέσκο και εναλλακτικό αέρα μέσα στην καρδιά του Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα μουσικά σχήματα ενδεδυμένα με χρώματα και φολκ ήχους.

Η καλοκαιρινή μέρα ανοίγει με ένα δυνατό ντουέτο, τη νεαρή πολλά υποσχόμενη Joanna Drigo -κατά κόσμον Ιωάννα Ντριγκοπούλου- και τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη. Οι δύο τους με κιθάρες, φυσαρμόνικες και μελωδικές φωνές διηγούνται καθημερινές μικρές ιστορίες σε ήχους με ρετρό και ηλεκτρονικά στοιχεία.

Ακολουθεί η θεατρική φυσιογνωμία της Βικτώρια Ταγκούλη με διασκευασμένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Τη συντροφεύουν στο πιάνο ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και στην κιθάρα ο Κώστας Νικολόπουλος.

Το ανερχόμενο συγκρότημα, Minor Project, που προκάλεσε έκπληξη με την εμφάνισή του στο ελληνικό κοινό και την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «In Colors», ανεβαίνει στη σκηνή. Μέσα στα χρώματα και με χατζιδακικές καταβολές παρουσιάζουν τα τραγούδια τους καθώς και άλλα αγαπημένων καλλιτεχνών με μια δόση σύγρονης ποπ κουλτούρας.

Με καταγωγή από το κυκλαδίτικο συριανό νησί, η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» κλείνει απρόβλεπτα το πρώτο μουσικό φεστιβάλ. Η εν λόγω μπάντα, με Hip-Hop ήχους, εναλλακτικές διασκευές, στοιχεία αυτοσχεδιασμού και επιρροές από funk, blues και rock, συνθέτει μέχρι και Συριανό Βαμβακάρη. Η ακρόαση τίθεται σε εγρήγορση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Μουσική
Νησιωτική Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχιτεκτονική
Οχυρώνεται η Κορώνη
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Με πλακάτ στην Επίδαυρο
Ταινίες/Παραγωγές
Ταπεράκι εξπρές για Αμπερντίν
Παρουσίαση βιβλίου
Η τέχνη να αφουγκράζεσαι
Μουσική
Νέες φωνές στη Σύρο
ΚΘΒΕ
Η κρίση έβγαλε το γουρούνι από μέσα μας
Ταινίες Μικρού Μήκους
Με τους ήχους της ψυχής