Έντυπη Έκδοση

Οποιος πρόλαβε, στο ΠΑΣΟΚ μπήκε

Αν υπήρχε κομματικό χρηματιστήριο, οι πράσινες μετοχές θα κατέγραφαν συνεχή limit up: Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, 55.800 Ελληνες έσπευσαν άρον-άρον να γίνουν μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Και καθώς τα γκάλοπ δίνουν νίκη, οι εγγραφές συνεχίζονται με φρενήρεις ρυθμούς.

Την περασμένη άνοιξη, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε σε 750.000 μέλη, πρώην μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, να λάβουν τη νέα κάρτα μέλους, πληρώνοντας συνδρομή, ανταποκρίθηκαν περίπου οι 100.000.

Από τότε, όμως, άλλαξαν πολλά και σήμερα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ φτάνουν τα 156.000. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ από ιδρύσεως του κινήματος, αφού τα μέλη μας που πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 110.000, όπως θυμάται στην «Κ.Ε.» ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβ. Σπυρόπουλος.

Γραφεία σε πολιορκία

«Μπράβο, μπράβο» ήταν το επιφώνημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για τη μαζική εισροή των ημερών, η οποία γεμίζει και τα διψασμένα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις εισφορές μόνο της τελευταίας εβδομάδας τα έσοδα έφτασαν τα 1.500.000 ευρώ.

«Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς», ομολογεί ο γραμματέας της νομαρχιακής Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Μπακατσιάς. «Ερχεται συνέχεια κόσμος για να γραφτεί και τα γραφεία μας μένουν συνέχεια ανοιχτά. Κλείνουμε μόνο το μεσημέρι για φαγητό και αμέσως σπάνε τα τηλέφωνα. Είναι πολύ αισιόδοξο. Εχουμε ξαφνιαστεί».

«Υπάρχουν άνθρωποι στην περιοχή που δεν ξέραμε καν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και τώρα θέλουν να γίνουν μέλη», λέει κι ο Γ. Θεοδωρακόπουλος, γραμματέας της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Πετραλώνων.

Οι περισσότερες εγγραφές μελών έχουν γίνει στα νότια και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου πήραν ταυτότητες 5.304 και 4.919 μέλη αντίστοιχα από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Στην Α' Αθήνας γράφτηκαν 4.552 άτομα, ενώ στη δυτική Αθήνα, παρ' ότι πολυπληθής, ο αριθμός συγκριτικά είναι αρκετά μικρότερος από τις άλλες περιοχές με 2.010 πράσινες ταυτότητες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τον μεγαλύτερο συνωστισμό στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λάρισα, η Αχαΐα, η Αιτολωακαρνανία, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εθνικές εκλογές 2009
Η πασιέντσα της αυτοδυναμίας
Γιώργος Παπανδρέου
Με αντίπαλο το Γιώργο
Ντιμπέιτ Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου
Ορθιοι και καθιστοί στην TV
Συνέντευξη Ευάγγελος Βενιζέλος
«Φτωχότερη η επόμενη Βουλή»
ΠΑΣΟΚ
Κρυφές σκέψεις, διακαείς πόθοι
Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
Γαλάζιοι βαρόνοι, πράσινοι προεδρικοί στις λίστες Επικρατείας
Γ. Παπανδρέου - Κ. Σημίτης
Ηταν πάντα μια σχέση δύσκολη
ΚΚΕ
Γκάζι για την πρωτιά στη μικρή κατηγορία
ΣΥΡΙΖΑ
Από το κακό, στο καλύτερο
Ρεκόρ εγγραφών
Οποιος πρόλαβε, στο ΠΑΣΟΚ μπήκε
Η προετοιμασία των εκλογών
Ψηφοδέλτια στη λαδόκολλα
Συνέντευξη: Ευριπίδης Στυλιανίδης
«Το ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα για επανακρατικοποιήσεις»
Κώστας Καραμανλής
Μόνος στο κάδρο