Έντυπη Έκδοση

Επεισόδια στη συναυλία των Placebo

Αποδοκιμάστηκαν έντονα οι Placebo την περασμένη Παρασκευή, στη συναυλία τους στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των Δημητρίων. Τα μέλη του συγκροτήματος χαιρέτησαν και αποχώρησαν από τη σκηνή μετά από εμφάνιση σχεδόν μιας ώρας, αφήνοντας τους περίπου 6.000 φίλους τους αποσβολωμένους για μερικά λεπτά.

Ο Μπράιαν Μόλκο της βρετανικής ροκ μπάντας των Placebo «μέτρησε» 55-60 λεπτά συναυλίας και την «έκανε»... Ο Μπράιαν Μόλκο της βρετανικής ροκ μπάντας των Placebo «μέτρησε» 55-60 λεπτά συναυλίας και την «έκανε»... Ο κόσμος εξοργίστηκε και ξέσπασε στους ηχολήπτες, εκσφενδονίζοντας μπουκάλια νερού. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας «Di Di Music», Νίκος Λώρης.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε στη σκηνή στις 8.55 μ.μ. και σε ελάχιστο χρόνο ξεκίνησε η συναυλία. Στις 9.50 μ.μ. κι ενώ το κοινό απολάμβανε τη συναυλία, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τα μέλη του συγκροτήματος αποχώρησαν από τη σκηνή, ευχαριστώντας τον κόσμο. Ολοι θεώρησαν ότι πρόκειται για διάλειμμα. Σε λίγο, οι Placebo εμφανίστηκαν και πάλι στη σκηνή για να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι ακόμη, να ξαναχαιρετήσουν το κοινό και να φύγουν για δεύτερη και τελευταία φορά από τη σκηνή, μετά από περίπου 55 λεπτά συναυλίας -αν και οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι το συγκρότημα αποχώρησε έπειτα από 61 λεπτά.

Για μερικά λεπτά στο Θέατρο Γης επικράτησε παγωμάρα. Ολοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Την απάντηση έδωσαν οι τεχνικοί στη σκηνή όταν ξεκίνησαν να μαζεύουν όργανα, μικρόφωνα, καλώδια, κονσόλες κ.λπ. Τότε το κοινό, νέοι στην συντριπτική πλειονότητά τους, πολλοί από τους οποίους ήρθαν από γειτονικές πόλεις, ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες. Εβριζαν στα αγγλικά τους Placebo, σφύριζαν και γιουχάιζαν. Τη νύφη πλήρωσαν οι τεχνικοί και όσοι βρίσκονταν στην κονσόλα ήχου ανάμεσα στο κοινό. Δέχτηκαν μπουκάλια με νερό, βρισιές και χειρονομίες, χωρίς να μπορούν να προφυλαχτούν. Προσπάθησαν όπως όπως να προστατέψουν με μουσαμάδες την κονσόλα του ήχου από τα νερά, ενώ την ίδια στιγμή δέχονταν και οι ίδιοι μπουκάλια. Κάποια μπουκάλια πετάχτηκαν και πάνω στη σκηνή εναντίον των τεχνικών που μάζευαν όργανα και εξοπλισμό.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν στα ταμεία του Θεάτρου Γης, όπου αρκετοί ζητούσαν από τους υπαλλήλους επιστροφή των χρημάτων από τα εισιτήρια.

Τη συναυλία διοργάνωσε η «Di Di Music». Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Νίκος Λώρης, μιλώντας στην «Ε» είπε ότι σε ερώτηση που έκανε στον τουρ-μάνατζερ του συγκροτήματος για το τι έγινε στη συναυλία της Θεσσαλονίκης, δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση. Ο ίδιος διευκρινίζει: «Τα συμβόλαια που υπογράφουμε δεν μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε στο πρόγραμμα και στη διάρκεια της συναυλίας. Είθισται στα φεστιβάλ, τα συγκροτήματα να παίζουν μία ώρα -επειδή ακολουθούν οι επόμενοι. Στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους Placebo αναφέρεται ότι δεν θα έπαιζαν λιγότερο από 60 λεπτά. Σύμφωνα με τη δική μας ενημέρωση, στη Θεσσαλονίκη θα έπαιζαν 90 λεπτά. Ομως έπαιξαν 61 λεπτά. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλαμε να μείνουν ευχαριστημένοι οι περίπου 6.000 φίλοι τους που ήρθαν και από άλλες πόλεις για να τους δουν». Ο γενικός διευθυντής της «Di Di Music», Ν. Λώρης, διευκρινίζει επίσης ότι το 90% των καθαρών εισπράξεων από τις συναυλίες τις παίρνουν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι και προπληρώνονται. Η εταιρεία αναμένεται να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση για τη συναυλία των Placebo στη Θεσσαλονίκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
«Το Μέγαρο είναι πολύ... ουάου»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κλοντ Σαμπρόλ
Ο «Χίτσκοκ» της Νουβέλ Βαγκ
67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας
Βραβείο ερμηνείας στην πρωταγωνίστρια της Τσαγκάρη
Θάνατος στη Βενετία
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
Από την Πέλλα στο... street dancing
Συμβολική εκδήλωση μνήμης
Φως από φαναράκια στο σκοτάδι του Μαραθώνα...
Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου
Η Νίσυρος δεν έχει μόνον το ηφαίστειο...
Παναγιώτης Μουλλάς
«Αντίο» σ' έναν δάσκαλο
Δημήτρης Καμπερίδης
Διακριτικός και ακαταπόνητος
Γκιζέλα Ντάλι
Η Ελληνίδα «Μπριζίτ Μπαρντό»
Μουσική
«Το Μέγαρο είναι πολύ... ουάου»
Επεισόδια στη συναυλία των Placebo
Εικαστικά
Δύο Πινακοθήκες, ένα όραμα
Τηλεόραση
«Θα επέλεγα τη σιωπή για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα...»
«Βροχή» από πρεμιέρες
«Contra» σε όλα...