Έντυπη Έκδοση

19.880 ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΣ ΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι κλήσεις

Πεντακόσιες ογδόντα πέντε κλήσεις τη μέρα για παράνομη στάθμευση «κόβουν» κατά μέσον όρο τις τελευταίες 34 ημέρες οι αστυνομικοί της Τροχαίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το έργο των πάλαι ποτέ δημοτικών αστυνομικών επιτελεί, πλέον, με ιδιαίτερο ζήλο η Τροχαία Το έργο των πάλαι ποτέ δημοτικών αστυνομικών επιτελεί, πλέον, με ιδιαίτερο ζήλο η Τροχαία Τα παράπονα για άναρχη στάθμευση, που ήρθαν μετά το «ξήλωμα» των δημοτικών αστυνομικών, φαίνεται πως στάθηκαν η αφορμή για να αρχίσει η ΕΛ.ΑΣ. να μοιράζει κλήσεις σαν στραγάλια.

Από τις 10 Αυγούστου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα 34 ημερών, οι άνδρες και οι γυναίκες της Τροχαίας τελείωσαν 795,2 μπλοκάκια των 25 κλήσεων, επιδίδοντας συνολικά 19.880 ροζ μπιλιετάκια των 80 ευρώ σε ισάριθμους ιδιοκτήτες ΙΧΕ, ΔΧΕ, δικύκλων, φορτηγών και λεωφορείων, αφαιρώντας παράλληλα για 20 ημέρες 1.058 ζευγάρια πινακίδων από αυτοκίνητα, φορτηγάκια και φορτηγά και 112 πινακίδες από δίκυκλα.

Μόνο στο Λεκανοπέδιο

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις αυτές για παράνομη στάθμευση δεν αφορούν όλη την Αττική, αλλά μόνο την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συστηματικοί έλεγχοι που διενεργούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με «σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις που εκδίδονται καθημερινά, φαίνεται πως πέρα από εισπρακτικούς λόγους, δικαιολογούν και την απόφαση περί «κινητικότητας» των δημοτικών αστυνομικών.

Τα αποτέλεσματα των εντατικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως τον Αύγουστο, όταν το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν σχεδόν άδειο, εμφανίζουν τους αστυνομικούς της Τροχαίας βασιλικότερους του βασιλέως.

Ενδεικτικά, με εξαίρεση το Δεκαπενταύγουστο, όταν επιδόθηκαν μόλις 51 κλήσεις, στις 10 Αυγούστου κόπηκαν 1.132 κλήσεις, στις 11 Αυγούστου (Κυριακή) 1.107, στις 12 Αυγούστου 1.128, στις 13 Αυγούστου 1.093, στις 14 Αυγούστου 1.146, στις 16 Αυγούστου 924 και στις 17 Αυγούστου 1.125 κλήσεις.

Από τις 10 έως και τις 31 Αυγούστου 15.694 οδηγοί εκλήθησαν να πληρώσουν 80 ευρώ (40 ευρώ αν το πλήρωναν μέσα σε 10 ημέρες και ολόκληρο σε διαφορετική περίπτωση, «εντός προθεσμίας 2 μηνών από τη βεβαίωσή του») και 505 οδηγοί δεν μπορούσαν να μετακινηθούν για 20 ημέρες με τα οχήματά τους, χάνοντας ακόμη και μεροκάματα.

Αντίστοιχα, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 12 του μήνα «κόπηκαν» 4.186 μπιλιετάκια και αφαιρέθηκαν 665 πινακίδες.

Πρωταθλητές στις κλήσεις της Τροχαίας είναι οι κάτοχοι των ΙΧΕ με περισσότερες από 14.106 κλήσεις, ακολουθούν οι δικυκλιστές με 3.799 κλήσεις και έπονται οι κάτοχοι των ΔΧΕ (449 κλήσεις), των φορτηγών (357 κλήσεις) και οι οδηγοί λεωφορείων (19 κλήσεις).

Οι ενστάσεις στην Τροχαία, που μπορούν να υποβάλλουν οι οδηγοί εντός τριών ημερών, δίνουν και παίρνουν, ενώ η συντριπτική πλειονότητα, δεδομένης της ανεργίας που καταρρίπτει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά και της κρίσης, αδυνατεί να καταβάλει ακόμη και το μισό του προστίμου, αφήνοντας τις κλήσεις στο συρτάρι, αν όχι στα καλάθια των αχρήστων. Οχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
Ελεγχόμενη Στάθμευση
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Σχετικά θέματα: Αστυνομικό ρεπορτάζ
Λαβράκι στην Εύβοια από λαθρανασκαφή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνελήφθη και η πρώην σύζυγος του Καρούζου
Θεσσαλονίκη
Χύθηκε ύποπτο υλικό από φορτηγό στη Ρεντίνα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι κλήσεις
Λαβράκι στην Εύβοια από λαθρανασκαφή
Υπουργείο Υγείας
«Θα απολύονται όσοι δεν υπογράφουν αιτήσεις μετάταξης»!
Κομισιόν
Ρεν, Μπαρνιέ φρενάρουν τους μνηστήρες του νερού
Σχολεία
Σφολιάτα τέλος, στα κυλικεία των σχολείων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το καράβι απ' την Αλβανίαπιάστηκε στην Ηλεία
Πέθανε περιμένοντας την απόφαση για το πού θα νοσηλευθεί!
Υπογεννητικότητα
Κάθε χρόνο και λιγότεροι ελέω ύφεσης και μνημονίων
Υπουργείο Εργασίας
Συζητά για 57 απολύσεις αφού προηγήθηκαν οι 300
Κύπρος
Η φλόγα άναψε στα κυπριακά «οικόπεδα»
Ελληνική Αστυνομία
Τράβηξε όπλο, κάνει ΕΔΕ η Αστυνομία
Ανθρώπινα
«Προσοχή στην τσάντα και στη στάση στο θρανίο»
Ο νερόμυλος της Κυπαρισσίας
ΕΣΔΥ
Στη Βουλή η αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών που είχε αποκαλύψει η «Κ.Ε.»
Σωφρονιστικό σύστημα
Επίορκος φυλακισμένος πληρωνόταν επί τρία χρόνια!
Ιντερπόλ
Η Ιντερπόλ ψάρεψε 10 εκατομμύρια παράνομα χάπια