Έντυπη Έκδοση

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΝΩ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

«Θα απολύονται όσοι δεν υπογράφουν αιτήσεις μετάταξης»!

Απολύσεις για τους... επαναστάτες του ΕΣΥ, νέα λουκέτα σε νοσοκομεία ειδικά της περιφέρειας, αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «παίρνει στο λαιμό του τους εργαζομένους», αλλά και μαθήματα δημοσιογραφίας περιλαμβάνει η νέα ατζέντα του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας με συνέντευξή του στο ΑΠΕ επισημαίνει ότι κινδυνεύουν με απόλυση όσοι εργαζόμενοι δεν υποβάλουν αιτήσεις για τη μετάταξή τους σε άλλο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας, καθώς παραδίδονται τα «φύλλα πορείας» στους εργαζομένους, οι οποίοι έχουν ένα διάστημα 15 ημερών να υποβάλουν αίτηση για να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία νοσοκομεία σε ποιο θα μεταφερθούν.

«Εγκαίρως»

«Εχω δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση λόγω κινητικότητας, διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει: «Αυτή η δέσμευση ισχύει όσο οι εμπλεκόμενοι τηρούν τις διαδικασίες. Εάν οι εμπλεκόμενοι -αναφέρομαι στους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα- δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους επανάσταση -ας το πούμε έτσι στις διαδικασίες του κράτους- τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στο λαιμό τους, γιατί όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους εγκαίρως κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που τους παρακινούν και γιατί δεν τους κατονομάζει, ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντά: «Απ' ό,τι μαθαίνω, είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους. Οποιος λέει αυτά στους εργαζομένους, τους παίρνει στο λαιμό του».

Και επειδή σ' αυτή τη ζωή προφανώς για το πολιτικό σύστημα όλα είναι ρευστά και αλλάζουν, έτσι φαίνεται να άλλαξε άποψη και ο Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το κλείσιμο νοσοκομείων. Εκεί που αρχικά διέψευδε ένα τέτοιο γεγονός, τώρα το αφήνει ξεκάθαρα ανοικτό.

Το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας το πόρισμα των υγειονομικών περιφερειαρχών για τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα του; Λουκέτα σε νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως άλλωστε και στην Αθήνα.

Οπως δήλωσε: «Μέχρι τις 15 με 20 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα όλων των διοικητών των ΥΠΕ με τις προτάσεις τους για την κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Μόλις πάρω αυτά τα πορίσματα και έχω ένα, ας πούμε, πρωτόλειο σχέδιο, θα ξεκινήσω να καλώ τους τοπικούς δημάρχους, τους τοπικούς φορείς, τους τοπικούς διοικητές και θα εξετάσουμε την κάθε πρόταση, κάθε μία ξεχωριστά, με συζήτηση ενδελεχή με την τοπική κοινωνία της κάθε περιοχής. Δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών».

Βέβαια διευκρινίζει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν αλλαγές. Και στην Αθήνα, σας λέω, κάναμε αλλαγές. Θα αλλάξουν ρόλο».

Τα... Στρουμφάκια

Εκτός αυτών όμως ο κ. Γεωργιάδης δεν παραλείπει να παραδώσει και μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ επιμένει και στη... στρουμφολογία. Ωστόσο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καλμάρει τις αντιδράσεις, δήλωσε πως έκανε χιούμορ, αλλά τελικά επέμενε στους χαρακτηρισμούς του για «ελληνική πατέντα γκρινιάρηδων δημοσιογράφων».

«Πρώτα απ' όλα είπα είναι δημοσιογράφοι, δηλαδή μερικοί. Δεν είπα όλοι. Εκανα χιούμορ βασικά. Δεν ξέρω γιατί το συλλογικό υποσυνείδητο των δημοσιογράφων ταύτισε τον καθέναν από εσάς με τον γκρινιάρη από τα Στρουμφάκια. Εγώ δεν εννοούσα ότι είστε όλοι. Σίγουρα είστε μάλλον η πλειονότητα. Αλλά επί της ουσίας τώρα, σοβαρά, γιατί αυτό ήταν χιούμορ εκείνης της στιγμής, και έτσι το είπα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιος είναι τελικά κατά τον Αδωνι ο ρόλος του δημοσιογράφου αλλά και για το αν πρέπει να υποβάλλει ερωτήσεις, απάντησε: «Εκεί είναι η διαφωνία μας. Εγώ δεν πιστεύω ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να είναι γκρινιάρης. Αυτό είναι ελληνική πατέντα. Εγώ βλέπω ειδήσεις που πάω στο εξωτερικό, οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα θέματα. Εάν αυτό που κάνει ο Χ είναι καλό, λένε αυτό είναι καλό. Αμα είναι κακό, λένε είναι κακό. Δεν λένε ότι μονίμως είναι κακό. Στην Ελλάδα κάποιοι λένε μόνο το κακό. Ε, δεν γίνεται».

Τώρα ποιος πρέπει να ελέγχει ποιον, κατά τον υπουργό Υγείας τα πράγματα έχουν ως εξής: «Πρέπει να σας πω, και αυτό είναι μια γενική μου πολιτική από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική και δεν αλλάζω άποψη σ' αυτό, οι δημοσιογράφοι έχουν κάθε δικαίωμα να ελέγχουν τους πάντες και καλά κάνουν, αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Είναι και οι ίδιοι ελεγχόμενοι.

»Και δεν καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος ασκεί κριτική στους δημοσιογράφους γίνεται αυτός ο χαμός. Δηλαδή ο δημοσιογράφος μπορεί να ασκεί κριτική στον πολιτικό, αλλά ο πολιτικός δεν μπορεί να ασκεί κριτική στο δημοσιογράφο; Οχι. Ολοι ελέγχουμε τους πάντες τώρα, έτσι είναι η εποχή. Εποχή ανοιχτή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνελήφθη και η πρώην σύζυγος του Καρούζου
Θεσσαλονίκη
Χύθηκε ύποπτο υλικό από φορτηγό στη Ρεντίνα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι κλήσεις
Λαβράκι στην Εύβοια από λαθρανασκαφή
Υπουργείο Υγείας
«Θα απολύονται όσοι δεν υπογράφουν αιτήσεις μετάταξης»!
Κομισιόν
Ρεν, Μπαρνιέ φρενάρουν τους μνηστήρες του νερού
Σχολεία
Σφολιάτα τέλος, στα κυλικεία των σχολείων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το καράβι απ' την Αλβανίαπιάστηκε στην Ηλεία
Πέθανε περιμένοντας την απόφαση για το πού θα νοσηλευθεί!
Υπογεννητικότητα
Κάθε χρόνο και λιγότεροι ελέω ύφεσης και μνημονίων
Υπουργείο Εργασίας
Συζητά για 57 απολύσεις αφού προηγήθηκαν οι 300
Κύπρος
Η φλόγα άναψε στα κυπριακά «οικόπεδα»
Ελληνική Αστυνομία
Τράβηξε όπλο, κάνει ΕΔΕ η Αστυνομία
Ανθρώπινα
«Προσοχή στην τσάντα και στη στάση στο θρανίο»
Ο νερόμυλος της Κυπαρισσίας
ΕΣΔΥ
Στη Βουλή η αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών που είχε αποκαλύψει η «Κ.Ε.»
Σωφρονιστικό σύστημα
Επίορκος φυλακισμένος πληρωνόταν επί τρία χρόνια!
Ιντερπόλ
Η Ιντερπόλ ψάρεψε 10 εκατομμύρια παράνομα χάπια