Έντυπη Έκδοση

Τράβηξε όπλο, κάνει ΕΔΕ η Αστυνομία

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε τελικά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., δυο 24ωρα μετά την καταγγελία πρωτοφανούς περιστατικού στο Αιγάλεω με πρωταγωνιστή δικυκλιστή της ομάδας «ΔΙΑΣ», στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην κατάληψη «Αντιβίωση».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν και έφτασαν, μέσω Διαδικτύου, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη, στην πλατεία Εσταυρωμένου, κοντά στο μετρό της περιοχής. Εκεί, ο εν λόγω αστυνομικός, στον οποίο αποδίδονται στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ξεκίνησε να καταγράφει και να παρακολουθεί τα οχήματα όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Αλληλέγγυοι στις καταλήψεις, που αντιλήφθηκαν τη δράση του, τον πλησίασαν και του ζήτησαν το λόγο. Τότε, εκείνος -σύμφωνα με την καταγγελία- «αγρίεψε» και «τράβηξε όπλο» απειλώντας τους νεαρούς κινούμενος προς παρακείμενο σουπερμάρκετ. Στη συνέχεια φαίνεται πως φώναξε «Αστυνομία». Ακολούθησε αναστάτωση και ο ίδιος κατάφερε να βγει από το σουπερμάρκετ, κατ' άλλους να φυγαδευτεί και να εξαφανιστεί, ενώ λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή έσπευσαν δικυκλιστές της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν βρισκόταν σε υπηρεσία. Οι καταγγελίες, οι οποίες συνοδεύονται και από αναρτημένες φωτογραφίες του περιστατικού στο Διαδίκτυο, διερευνώνται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΔΕ διατάσσεται μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στη σερβική εφημερίδα «DANAS», όπου σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις καταγγελίες «περί ισχυρής υποστήριξης των Ελλήνων αστυνομικώνστη Χρυσή Αυγή», ο Ν. Δένδιας σχολίασε: «Το αν κάποιος αστυνομικός έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω και δεν δικαιούμαι να έχω λόγο, εάν αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο που δρα στην υπηρεσία του ή δεν παρανομεί, παρότι ο πολιτικός λόγος του συγκεκριμένου κόμματος προσωπικά μου είναι αποκρουστικός».

«Εάν όμως ένας αστυνομικός εμπλέκεται σε έκνομες πράξεις προκειμένου να εφαρμόσει τις αρχές της νεοναζιστικής ιδεολογίας, τότε αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του με βάση όλα όσα προβλέπονται από το νόμο. Σε αυτό είμαστε και θα παραμείνουμε σαφείς», κατέληξε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Πληροφορική και διαδίκτυο
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνελήφθη και η πρώην σύζυγος του Καρούζου
Θεσσαλονίκη
Χύθηκε ύποπτο υλικό από φορτηγό στη Ρεντίνα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι κλήσεις
Λαβράκι στην Εύβοια από λαθρανασκαφή
Υπουργείο Υγείας
«Θα απολύονται όσοι δεν υπογράφουν αιτήσεις μετάταξης»!
Κομισιόν
Ρεν, Μπαρνιέ φρενάρουν τους μνηστήρες του νερού
Σχολεία
Σφολιάτα τέλος, στα κυλικεία των σχολείων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το καράβι απ' την Αλβανίαπιάστηκε στην Ηλεία
Πέθανε περιμένοντας την απόφαση για το πού θα νοσηλευθεί!
Υπογεννητικότητα
Κάθε χρόνο και λιγότεροι ελέω ύφεσης και μνημονίων
Υπουργείο Εργασίας
Συζητά για 57 απολύσεις αφού προηγήθηκαν οι 300
Κύπρος
Η φλόγα άναψε στα κυπριακά «οικόπεδα»
Ελληνική Αστυνομία
Τράβηξε όπλο, κάνει ΕΔΕ η Αστυνομία
Ανθρώπινα
«Προσοχή στην τσάντα και στη στάση στο θρανίο»
Ο νερόμυλος της Κυπαρισσίας
ΕΣΔΥ
Στη Βουλή η αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών που είχε αποκαλύψει η «Κ.Ε.»
Σωφρονιστικό σύστημα
Επίορκος φυλακισμένος πληρωνόταν επί τρία χρόνια!
Ιντερπόλ
Η Ιντερπόλ ψάρεψε 10 εκατομμύρια παράνομα χάπια