Έντυπη Έκδοση

«Η ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» ΦΥΣΣΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ

Δεν θα περάσει ο φασισμός

Η μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι ζωντανή. Το πλακάτ, από τις κινητοποιήσεις που έγιναν στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου
Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του από τους Χρυσαυγίτες η «ελιά του Παύλου», είναι εκεί για να θυμίζει όσα πρέσβευε ο ράπερ ποιητής με τη ζωή και τα τραγούδια του, αλλά και ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν αφορούν μόνο κάποιους «ξένους» ή ομοφυλόφιλους, αλλά όλους μας.

Πλήρες θέμα...

 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • Γερμανικό ερωτηματολόγιο για... το καλό Περιφερειών και Δήμων
   Ως προσπάθεια απομύζησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους πόρους της και υποβάθμισής της σε ιμάντα εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την αποστολή ερωτηματολογίου από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία» στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
 • Αρχιτεκτονική

  • ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣτΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ Λιγότερο πράσινη και πιο ακριβή η «Νέα Πανεπιστημίου»
   Στο Rethink Athens πουθενά η λεωφόρος δεν χαρακτηρίζεται πεζόδρομος. Σωστός χαρακτηρισμός μετά την παρέμβαση είναι τραμόδρομος Ο πεζός δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Θα του επιστρέψουν τα πεζοδρόμια που ήδη έχει και μάλιστα κουτσουρεμένα και χωρίς δέντρα
 • Τουρισμός

  • Δυνατό χαρτί ο θαλάσσιος τουρισμός
   Οι επαγγελματίες ψαράδες θα μπορούν να κάνουν επίδειξη των τεχνικών ψαρέματος και οι επιβάτες να ψαρέψουν με πετονιά Η «Μανταλένα» δεν πουλά μόνο ψάρια... αλλά φέρνει και τουρίστες. Σάρκα κι οστά παίρνει το ζήτημα του αλιευτικού τουρισμού, που αναμένεται να φέρει συμπληρωματικό εισόδημα στους ψαράδες και να δώσει νέα ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα μας.
 • ΕΥΑΘ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ Νερό, Υγεία, Παιδεία υπό πολιορκία
   Τον Οκτώβριο ξεκινά στην Ευρώπη, με πρωτοβουλία πολιτών, μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου Μπορεί το ΣτΕ να σταμάτησε την απειλή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, αλλά δεν τη διέκοψε. Γιατί τώρα έρχεται, όχι από την ελληνική κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε., αλλά και την Εμπορική και Οικονομική Συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ε.Ε. (CETA).
 • Υγεία & Διατροφή

  • «Χρυσές» συμβουλές για να βγει ανώδυνα η σχολική χρονιά
   Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά χτύπησε ήδη. Μετά τον Αγιασμό ξεκινά και πάλι η σχολική ρουτίνα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.
  • Μήπως η σάκα του παιδιού είναι ασήκωτη;
   Με τη λίστα ανά χείρας βγαίνουν τις ημέρες αυτές οι γονείς στα καταστήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα τετράδια, μολύβια κ.ά. και τη σχολική τσάντα των παιδιών.
  • Διώξτε υγιεινά μια κι έξω τις ψείρες
   Ενας εναλλακτικός τρόπος απομάκρυνσης των ψειρών είναι το προσεκτικό, επαναλαμβανόμενο χτένισμα των μαλλιών. Είναι μια καλή επιλογή σε μικρά παιδιά ή σε περιπτώσεις που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοπικά αντιφθειρικά Οι ψείρες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα παιδιά, ειδικά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς. Η εμφάνισή τους προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στους γονείς, γιατί θεωρούν ότι πολύ δύσκολα μπορούν να απαλλαχθούν από αυτές. Δεν υπάρχει, όμως, στην πραγματικότητα κανένας λόγος ανησυχίας... Υπάρχουν τρόποι να απαλλαχθείτε. Αλλωστε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί συμβουλές υγείας για να απαλλαγείτε μια και έξω από τις ψείρες.
  • Από τι κινδυνεύετε όταν τρώτε τα νύχια σας
   Πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας, κυρίως σε δύσκολες καταστάσεις, συλλάβατε τον εαυτό σας να τρώτε τα νύχια σας. Υπολογίζεται ότι ένα στα δύο παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10 έως 18 ετών έχει τη συνήθεια της ονυχοφαγίας, όπως αποκαλείται επιστημονικά.
  • Οταν το μυαλό των γυναικών ταξιδεύει αλλού στο σεξ
   Συχνά οι άνδρες κατηγορούν το ασθενές φύλο ότι το μυαλό τους ταξιδεύει τις περισσότερες φορές της ημέρας. Και απ' ό,τι φαίνεται επιστημονικά, όχι άδικα, αφού έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι το μυαλό των γυναικών στριφογυρίζει διαρκώς σε διάφορες σκέψεις, άσχετες με τις ερωτικές δραστηριότητες. Η μεγάλη απορία όμως των επιστημόνων ήταν τι μπορεί να σκέφτονται οι γυναίκες την ώρα του σεξ.
  • Για τη διάσωση της μεσογειακής πασχαλίτσας
   Οικογένεια: Coccinelidae των σκαθαριών Τάξη: Κολεόπτερα Χρωματικά χαρακτηριστικά: Κόκκινο με μαύρα στίγματα Οψη: Πάσχουσα Αιματολογικό προφίλ:1) Αιματοκρίτης Hct = 28%, σχεδόν ανθρώπινος (αναιμία λόγω χρόνιας απώλειας αίματος - πεπτικής κυρίως προέλευσης).
  • Οταν τα μάτια σας είναι ερμητικά... ανοικτά
   Κάθε βράδυ ένας στους τέσσερις συμπολίτες μας έχει τα μάτια του... ερμητικά ανοικτά. Οι διαταραχές ύπνου φαίνεται ότι στη χώρα μας, μετά την έλευση της τρόικας και των σκληρών οικονομικών μέτρων, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους απ' ό,τι οι άνδρες.
 • Ανθρώπινα

  • «Γονείς, η βασική πηγή του άγχους των παιδιών»
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ «Η διαρκής ενθάρρυνση, ο έπαινος και η διακριτική συμπαράσταση συνεισφέρουν πολύ στη συναισθηματική ισορροπία του μαθητή» Κ.Ε. Το άγχος των μαθητών προέρχεται από το συνδυασμό πολλών παραγόντων. Μερικοί από αυτούς είναι οι αγχώδεις γονείς, ο ανταγωνισμός με αδέρφια ή συμμαθητές, οι αγχώδεις εκπαιδευτικοί, η δυσκολία στη διαχείριση του χρόνου, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που ενισχύεται από τα ΜΜΕ.
  • Τάξη όνειρο
   Αναρωτιέμαι πώς τα παιδιά θα εξελιχθούν σε δημοκρατικούς πολίτες όταν η βιωματική εμπειρία στην εκπαίδευσή τους δεν είναι δημοκρατική. Ευτυχώς που υπάρχουν και φωτισμένοι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους περί Ισότητας, Δικαιοσύνης και Ελευθερίας.