Έντυπη Έκδοση

ΣΕ Β ΑΠΟ Β- Η ΕΛΛΑΔΑ * ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ FITCH ΚΑΙ MOODY'S

S&Ρ: Αδύναμη... αναβάθμιση

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Β από Β- προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's. Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό. Η S&Ρ αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι τα ρίσκα σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν υποχωρήσει.

Πλήρες θέμα...

 • Κρατικά ομόλογα

  • Πουλήσαμε ομόλογα 1,6 δισ. ευρώ
   Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανταλλαγής εντόκων γραμματίων με ομόλογα 3ετούς και 5ετούς διάρκειας, με το ελληνικό Δημόσιο να προχωρά στην ανταλλαγή τίτλων αξίας 1,619 δισ. ευρώ, καθώς αποδέχτηκε το σύνολο των προσφορών που υποβλήθηκαν. Σημειώνεται ότι αρχικός στόχος του Δημοσίου ήταν το ποσό να κινηθεί στα επίπεδα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
 • Οικονομικές έρευνες

  • Επιμένουν στο πλεόνασμα μην πληρώνοντας
   Πλεόνασμα ακόμα και με μειωμένα έσοδα συνεχίζει να καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, κόβοντας δαπάνες και χρωστώντας σε ιδιώτες από ληξιπρόθεσμα χρέη τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα έκλεισε με υπέρβαση στόχου περίπου στο 1 δισ. και διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014
 • ΗΠΑ

  • ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ» ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΠΑ: Πουλάμε κι εμείς πετρέλαιο
   Ο Πούτιν χτυπάει το καμπανάκι στη Wall Street Οι ΗΠΑ ζουν και αναπνέουν για τη στιγμή που θα δουν τη Ρωσία του Πούτιν υποταγμένη. Το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον φαίνεται πως βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να στείλει ένα μήνυμα σε όσους θεωρούν πως μπορούν να διεκδικήσουν αυτονόμηση από τη Δύση, πατώντας στην ενέργεια.
 • Ευρωπαϊκή Ενωση

  • Αντίστροφη μέτρηση για 11,9 δισ. στο δίκτυο μεταφορών
   Εως το 2030 θα έχει αναμορφωθεί το δίκτυο μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό ελπίζει η Ε.Ε., η οποία κάλεσε τα κράτη-μέλη να προτείνουν, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, σχέδια για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, με σκοπό τη βελτίωση των ευρωπαϊκών μεταφορικών συνδέσεων.