Έντυπη Έκδοση

Τους κακοχαρακτηρίζει, αλλά και τους θέλει ο Στ. Θεοδωράκης

Με κανέναν και με όλους τάχθηκε χθες ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι», στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Ζήτησε να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι 100 τ.μ. «Δεν είναι δυνατόν να φορολογείται το κεραμίδι. Το ένα σπίτι που έχει μια τετραμελής οικογένεια».

Ο Στ. Θεοδωράκης Ο Στ. Θεοδωράκης  Και υπογράμμισε ότι η ιδιοκτησία ενός σπιτιού είναι για τους Ελληνες τρόπος ζωής, σε αντίθεση με τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. «Να διαχωρίσουμε αυτούς που έχουν πραγματική αδυναμία από τους κουτοπόνηρους», υπογράμμισε.

Τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη παρούσα Βουλή, αλλά με πρόσωπο κοινωνικής αποδοχής, μη πολιτικό. «Οχι μια μετριότητα για να μην πάμε σε εκλογές, όπως λέει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί κάθε φορά να ψάχνουμε τα ντουλάπια της πολιτικής για να βρούμε μια μετριότητα», είπε. Αλλά κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του να μην ψηφίσει κανέναν προτεινόμενο, ώστε να προκηρυχθούν αναγκαστικά εκλογές. Γι' αυτό κατηγόρησε συλλήβδην τους Ε. Βενιζέλο, Α. Σαμαρά και Α.Τσίπρα (με αυτή τη σειρά) για προσβολή του Συντάγματος με τη στάση τους στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ήδη ο ίδιος σκέφτεται κάποια πρόσωπα για να προτείνει, τα οποία δεν προέρχονται από πολιτικά τζάκια, δεν είναι «παιδιά του κομματικού σωλήνα» ή ανεπάγγελτοι. Και τόνισε ότι θα ανακοινώσει τα πρόσωπα τις επόμενες μέρες. «Αυτή η χώρα πρέπει να περάσει στα χέρια των πετυχημένων και των τολμηρών -και υπάρχουν τέτοιοι στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε.

Χαρακτήρισε τους βουλευτές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ «μολυβένια στρατιωτάκια» που έρχονται στη Βουλή για να ψηφίσουν ό,τι τους λένε οι ηγεσίες τους. Αν και ρωτήθηκε επανειλημμένα με ποιον θα συνεργαστεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, καθώς δείχνει να καταλαμβάνει θέση στη Βουλή, δεν απάντησε συγκεκριμένα. Επέμενε ότι θα συζητήσει με στελέχη και πρόσωπα από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο αρχών, αλλά καταφέρθηκε τόσο κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, και διευκρίνισε ότι δεν θα συζητήσει με ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Τάχθηκε κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε ενδεχόμενη συνεργασία του με τη νυν αξιωματική αντιπολίτευση. «Είναι εντελώς διαφορετικοί οι κόσμοι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δεν με εκπλήσσουν οι κόκκινες γραμμές Καμμένου. Με εκπλήσσει η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνομιλητές και καταφεύγει σε απαράδεκτες λύσεις. Να τους βρούμε εμείς ανθρώπους να συνομιλήσουν από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που δεν μιλάνε για αεροσκάφη που μας ψεκάζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και ανθρώπους που δεν μπορούν να πάνε μπροστά την κοινωνία. Εχει και σοβαρότατους ανθρώπους για να οδηγήσουν τη χώρα σε μια προοδευτική πορεία. Να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα, αλλά να μην τα γκρεμίσουμε όλα», είπε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αρθρα/Σχολιασμοί
Ισπανική γα-λέρα στο Σάνον της Ιρλανδίας
ΕΛΣΤΑΤ
Πάγωσαν πέρσι 700.000 νοικοκυριά
Ξοδεύουμε κάθε χρόνο 6.672 ευρώ λιγότερα
Κυβέρνηση
Πρόθυμοι για νέο δάνειο...
Εφέτος αρχίζει η αποκατάσταση των ενστόλων
ΣΥΡΙΖΑ
300.000 νέες θέσεις εργασίας
ΝΕΡΙΤ
Η λογοκρισία «κατάπιε» τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ
ΠΑΣΟΚ
Ράβε-ξήλωνε για τη Δημοκρατική Παράταξη
Το Ποτάμι
Τους κακοχαρακτηρίζει, αλλά και τους θέλει ο Στ. Θεοδωράκης
Υπουργείο Ανάπτυξης
Και... κυριακάτικο πρόβλημα απέκτησε το Μαξίμου
Νέα Δημοκρατία
62 γαλάζιοι για τις επιδοτήσεις των αγροτών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξετινάζουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Ελεύθερος ο Α. Ρόντος
Άλλες ειδήσεις
ΣTHN KATAΨYΞH 700.000 οικογένειες