Έντυπη Έκδοση

Ελεύθερος ο Α. Ρόντος

Με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, που ανέρχεται στο ποσόν των 50.000 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος ο Αλέξανδρος Ρόντος, κατηγορούμενος σε μία από τις υποθέσεις των «αμαρτωλών» ΜΚΟ που ερευνά η Δικαιοσύνη. Ο πρώην στενός συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται στη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», η οποία φέρεται ότι έλαβε παράνομες χρηματοδοτήσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ και χθες απολογήθηκε ενώπιον της 4ης ειδικής ανακρίτριας Δήμητρας Αυγουστοπούλου, αρνούμενος τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης, της απιστίας και της απάτης.

Συγκεκριμένα, στο εις βάρος του κατηγορητήριο αναφέρεται αναλυτικά ότι ο κατηγορούμενος εκ της θέσεώς του ως γενικού διευθυντή της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών ενέκρινε το χρονικό διάστημα 10.7.2002-24.1.2003 χρηματοδότηση, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, στην επίμαχη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και τον Λίβανο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρόντος φέρεται να υποστήριξε πως ο γενικός διευθυντής τής εν λόγω υπηρεσίας δεν περιελάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Επίσης υποστήριξε ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας πως κατά τη διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων προς τη ΜΚΟ, καμία υπηρεσία δεν είχε επισημάνει οποιαδήποτε έλλειψη, καθώς και ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Αλ. Ρόντο για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη πέντε πρόσωπα, τα οποία «έδειξαν» κατά τις απολογίες τους την υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του ΥΠΕΞ, που είχε -όπως είπαν- «την αρμοδιότητα για τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ακτιβισμός και ΜΚΟ
Διαφθορά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξετινάζουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αρθρα/Σχολιασμοί
Ισπανική γα-λέρα στο Σάνον της Ιρλανδίας
ΕΛΣΤΑΤ
Πάγωσαν πέρσι 700.000 νοικοκυριά
Ξοδεύουμε κάθε χρόνο 6.672 ευρώ λιγότερα
Κυβέρνηση
Πρόθυμοι για νέο δάνειο...
Εφέτος αρχίζει η αποκατάσταση των ενστόλων
ΣΥΡΙΖΑ
300.000 νέες θέσεις εργασίας
ΝΕΡΙΤ
Η λογοκρισία «κατάπιε» τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ
ΠΑΣΟΚ
Ράβε-ξήλωνε για τη Δημοκρατική Παράταξη
Το Ποτάμι
Τους κακοχαρακτηρίζει, αλλά και τους θέλει ο Στ. Θεοδωράκης
Υπουργείο Ανάπτυξης
Και... κυριακάτικο πρόβλημα απέκτησε το Μαξίμου
Νέα Δημοκρατία
62 γαλάζιοι για τις επιδοτήσεις των αγροτών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξετινάζουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Ελεύθερος ο Α. Ρόντος
Άλλες ειδήσεις
ΣTHN KATAΨYΞH 700.000 οικογένειες