Έντυπη Έκδοση

«Μετάλλιο δικαίωσης και ελπίδας»

Ο Καλλίνικος Κρεάνκα ήταν ο πιονέρος για το ελληνικό πινγκ πονγκ. Πλέον, μετά το αργυρό της Εθνικής βλέπει, έστω και αργά, τις θυσίες να πιάνουν τόπο

Εν αρχή, στο ελληνικό πινγκ πονγκ, ήταν ο Κρεάνκα, εκ Ρουμανίας ορμώμενος. Μέχρι το '89, που εμφανίστηκε στα αθλητικά πράγματα, μέσα στο γενικότερο τότε κύμα φυγής από την Ανατολή αφ' ενός και τη μόδα της εποχής των «ελληνοποιήσεων» αφ' ετέρου, το επιτραπέζιο άθλημα με το μπαλάκι να πηγαίνει πότε από εδώ και πότε από εκεί, ήταν συνυφασμένο με καταστάσεις «αντεργκράουντ»: υπόγεια, λέσχες, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων χριστιανικές αδελφότητες. Δίπλα στα μπιλιάρδα, πού και πού, έβρισκες κι ένα τραπέζι πινγκ πονγκ, για να περνά η ώρα.

Πλήρες θέμα...

 • Πινγκ πονγκ

  • ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ «Με το ζόρι πήγαμε στους αγώνες»
   Ο καθοδηγητής της υπέροχης εθνικής ομάδας είναι ο Κώστας Βατσακλής, παλιός πρωταθλητής Ελλάδας, που μεγαλούργησε ως παίκτης του Α.Ο.Καρέα. Ομοσπονδιακός προπονητής ανέλαβε το 2009.
 • Μπάσκετ

  • Παπούτσια από τον τόπο μας θα πατήσουν το παρκέ
   Το πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκίνησε χθες, με το ελληνικό στοιχείο σε παίκτες και προπονητές να είναι πιο έντονο από ποτέ Τα πρώτα βιολιά των «αιωνίων», Σπανούλης - Διαμαντίδης, θα διεκδικήσουν και πάλι τον τίτλο Για πρώτη φορά, όσες ομάδες είναι σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη τόσες είναι και στην επαρχία. Μπάσκετ αποκέντρωσης. Αυτό που κάποτε ήταν πρωτάθλημα των δύο πόλεων -τριών, αν μετρούσες ξεχωριστά την Αθήνα από τον Πειραιά- απλώθηκε από τη Δράμα ώς το Ρέθυμνο και από τα Τρίκαλα μέχρι τη Ρόδο, αγκάλιασε την Πελοπόννησο και τα νησιά, εξοστράκισε τις συνοικιακές ομάδες που είχαν ελάχιστα να προσφέρουν, ξέβρασε τους χρεοκοπημένους και τα παράσιτα, άγγιξε τις «μικρές Αθήνες» που αρχίζουν από την Ελευσίνα και τη Νέα Κηφισιά αλλά φτάνουν ώς τη Χαλκίδα (όπου μετακόμισε ο Ικαρος), έκανε την αποκέντρωση πράξη.