Έντυπη Έκδοση

Με ευχολόγια ξορκίζουν τη μεταναστευτική τραγωδία

Ευρωπαίοι και Ιταλοί αξιωματούχοι παρήλασαν από τη μαρτυρική Λαμπεντούζα, έκαναν τις απαραίτητες δηλώσεις περί «αλληλεγγύης» και «ανθρωπιάς», αλλά στα αρμόδια όργανα όλοι κρύφτηκαν πίσω από τα εθνικά συμφέροντα...

Η συγκίνηση που προκάλεσε ο θάνατός τους στην Ευρώπη «δεν αλλάζει τίποτα, γιατί το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται στην πηγή», ανέφερε χαρακτηριστικά αρχισυντάκτης ραδιοφωνικού σταθμού στην Ερυθραία -απ' όπου προέρχονταν τα περισσότερα θύματα του πρόσφατου ναυαγίου- που λειτουργεί με την υποστήριξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα
«ΗΘεία Πρόνοια οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, ώστε η Ευρώπη ν' ανοίξει επιτέλους τα μάτια της». Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Αντζελίνο Αλφάνο, για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, επιρρίπτοντας στον... Θεό τις ευθύνες για το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται καθημερινά στ' ανοιχτά της Ιταλίας, αλλά και γενικότερα στα σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης.

Πλήρες θέμα...

 • Μεταναστευτικό

  • Οι φτωχοί είναι «μετανάστες», οι πλούσιοι «επενδυτές»
   Το μοντέλο της προσφοράς κινήτρων σε επίδοξους μετανάστες που διαθέτουν χρήματα για την εξασφάλιση μιας άδειας παραμονής μέσω της αγοράς ακινήτων, τους ανοίγει την πόρτα στην Ευρώπη διά της... οδού Σένγκεν, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύει την αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη χορήγηση ασύλου.
  • Ε.Ε. - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Προκλητικός κυνισμός για τους Σύρους πρόσφυγες
   Αποποιούμενο τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στη δημιουργία της συριακής κρίσης, το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., σε μια συζήτηση για το τι πρέπει να πράξει η Ευρώπη, έναντι του διογκούμενου κύματος των προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Συρία, δεν αποδέχθηκε την πρόταση Κομισιόν και Ευρωκοινοβουλίου να γίνει μια πανευρωπαϊκή διάσκεψη για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου.
 • ΗΠΑ

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ Καμπάνες στις ΗΠΑ,προστασία στην Ελλάδα
   Ο Ομπάμα σε πρώτο πλάνο και σε δεύτερο ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ερικ Χόλντερ Την ώρα που ο Γ.Στουρνάρας ζητεί προστασία των τραπεζιτών από διώξεις για κακά δάνεια, στη Μέκκα του καπιταλισμού τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.
  • Εμφύλιος στην Ουάσιγκτον
   Ο πανίσχυρος Ντάιμον επιδεικνύει την ταυτότητά του στην υπάλληλο ασφαλείας του υπουργείου Δικαιοσύνης πριν εισέλθει σ' αυτό ΕΙΝΑΙ πολλοί στις ΗΠΑ που θεωρούν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών κατά των τραπεζών. Η «Wall Street Journal» τιτλοφορεί πρόσφατο δημοσίευμά της «Ληστεία στη J.Ρ. Morgan» (29/9/2013).
  • Προσωρινό πλαφόν στην αδιαλλαξία
   Λευκός Οίκος και Ρεπουμπλικανοί αναζητούν στο παρά πέντε φόρμουλα συμβιβασμού με τη βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου του χρέους, που θα δώσει ανάσα λίγων εβδομάδων για νέο γύρο διαπραγματεύσεων επί του Obamacare, του φορολογικού και των δημοσίων δαπανών
 • Συνεντεύξεις

  • ΣΤΕΦΑΝ ΛΙΜΠΙΧ Γερμανός βουλευτής Die Linke Παρακολουθούν τους αριστερούς στη Γερμανία
   «Πρέπει να ανακτήσουν την πραγματική εξουσία τα Κοινοβούλια. Να αποφασίζουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών, όχι οι εταιρείες και οι τράπεζες, που τώρα επιβάλλουν την πολιτική της Ευρώπης», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο Στέφαν Λίμπιχ «Μετά τις τελευταίες εκλογές, SPD και Πράσινοι αποφάσισαν -πολύ αργά, είναι η αλήθεια- ότι στο μέλλον θέλουν να έχουν περισσότερες εναλλακτικές δυνατότητες. Αυτό που εμμέσως είπαν, είναι ότι δεν έχουν πλέον ταμπού να συνεργαστούν μαζί μας»
 • Γαλλία

  • Αποχρώσες ενδείξεις... πιέσεων στη δίκη Σαρκοζί
   Ηταν μια σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στον Νικολά Σαρκοζί και στον ανακριτή της «υπόθεσης Μπετανκούρ», Ζαν-Μισέλ Ζαντίγι. «Μπρα ντε φερ» και «αγώνας μποξ» είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε κατά καιρούς ο γαλλικός Τύπος.