Ελευθεροτυπία - 13/11/2009
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009
ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ Α1 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ «ΣΤΕΝΑΞΕΙ» ΤΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ
Κυριακή των «αιωνίων»
Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την απόφαση που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρός του, Βασίλης Οικονομίδης.
Το ντέρμπι της Α1 θα γίνει στο ΣΕΦ την ίδια μέρα με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη»
Λόγω της απεργίας των παικτών, η 4η αγωνιστική της Α1 μετατίθεται κατά μια εβδομάδα και θα γίνει 21 και 22 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η 5η αγωνιστική θα διεξαχθεί 28 και 29 του μήνα και με βάση τα ώς τώρα δεδομένα, το μπασκετικό ντέρμπι των «αιωνίων» (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός), που θα γίνει στο ΣΕΦ, πέφτει την ίδια μέρα (Κυριακή 29) με το ποδοσφαιρικό («Γ. Καραϊσκάκης»).
Πάντως, χθες ο ΠΣΑΚ (στο πλευρό του τάχθηκε η ΓΣΕΕ και ο ΠΣΑΠ) έστειλε επιστολή στον κ. Οικονομίδη ξεκαθαρίζοντας ότι «οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως αναγγέλθηκαν, καθότι δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ικανοποίηση των αιτημάτων μας» και προειδοποιώντας: «Από την 1η Ιανουαρίου του 2010 ξεκινάει απεργία διαρκείας και κανείς καλαθοσφαιριστής δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Η παραπάνω υπενθύμιση γίνεται ώστε να μη χρειαστεί να φτάσουμε 4 ημέρες πριν από την 1η Ιανουαρίου ώστε να ασχοληθείτε ξανά με τα αιτήματά μας».
«Ανευθυνότητα»
Για όλες αυτές τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε σπουδαστές Αθλητικού Ρεπορτάζ, υποστήριξε: «Πρυτανεύει η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Εχω σπουδάσει Οικονομικά και γνωρίζω πώς είναι η κατάσταση του τόπου και κυριολεκτικά σας λέω ότι κρεμόμαστε από μια κλωστή. Δεν θέλω να πιστέψω ότι πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβονται σκοπιμότητες. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι δυνατότητες ούτε και ο απαραίτητος κύκλος για να εξυπηρετήσει τα αιτήματά τους. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η σωφροσύνη, γιατί διαφορετικά με τέτοιες ενέργειες θα στραφεί η κοινωνία εναντίον μας».
* Ο Πανιώνιος βρήκε στο πρόσωπο του δοκιμασμένου Τράβον Μπράιαντ (26, 2,06) τον αντικαταστάτη του νεαρού Κέβιν Ρότζερς. Η δε Ολύμπια φέρνει, για τη θέση του Σαλισμπέρι, τον φόργουορντ Ντέιβιντ Γκριν (2,01).
* Αγωγή κατά του πρώην προπονητή του Αντρέα Ματσόν κατέθεσε ο Αρης, ζητώντας να αναγνωριστεί η συναινετική λύση της συνεργασίας τους. Θέλει, έτσι, να αποφύγει την πιθανότητα ο Ιταλός να διεκδικήσει εκ των υστέρων την αμοιβή όλης της τρέχουσας περιόδου.
* Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τον έμπειρο πλέι μέικερ Μιλτ Παλάσιο (31, 1,93) ο οποίος «κόπηκε» στην αρχή της περιόδου, από την Παρτίζαν, για πειθαρχικό παράπτωμα. *