Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

«Κούρεμα» στα κονδύλια των σχολικών επιτροπών

Σχολεία που λειτουργούν χωρίς θέρμανση, καθηγητές που φέρνουν αναλώσιμα από το σπίτι, παιδιά που μπαίνουν για μάθημα πεινασμένα, αίθουσες χωρίς φως... Επιστροφή στο κρυφό σχολειό ή προσαρμογή στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα τροϊκανής έμπνευσης;

Πλήρες θέμα...

 • Εκπαίδευση

  • Δώρο Χριστουγέννων τα σχολικά βιβλία!
   Τα Χριστούγεννα αναμένεται να ομαλοποιηθεί στα σχολεία η κατάσταση με τα βιβλία, ενώ το σύνολο των βιβλίων, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αναμένεται να έχει αποσταλεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.
  • Η εκπαίδευση στην Ε.Ε. του νεοφιλελευθερισμού
   Εν μέσω ευρωπαϊκής κρίσης και σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών σε ολόκληρο το φάσμα του κοινωνικού ιστού, ο ρόλος της εκπαίδευσης διαγράφεται ολοένα και πιο κρίσιμος.
 • Καταθέτες

  • 50 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τράπεζες
   Τα 50 δισ. ευρώ προσεγγίζουν πλέον τα κεφάλαια που έκαναν «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Απρίλιο του 2010, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο, έως σήμερα.
  • Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ Αναλήψεις με ουρά
   Για τις ουρές στις τράπεζες δεν ευθύνεται μόνο ο πανικός αλλά και η ανεργία, ή η στάση πληρωμών στους εργαζόμενους που τους αναγκάζει να τρώνε από τα έτοιμα. «Πριν από τη γερμανική εισβολή, ο ελληνικός χρυσός είχε φυγαδευθεί με μουλάρια και καράβια νύχτα για το Κάιρο. Οταν ήρθε η απελευθέρωση, η Βρετανία αρνήθηκε την επιστροφή του με τη δικαιολογία ότι χρησιμοποιήθηκε για τα έξοδα του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή».
 • Φαρμακοβιομηχανία

  • ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Τριγμοί στην αγορά φαρμάκου λόγω Alapis
   Η Κ. Π. Μαρινόπουλος ελέγχει το 20% της αγοράς στο λεκανοπέδιο και περίπου το 10-12% πανελλαδικά. Ενα ανεξέλεγκτο ντόμινο, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση την αγορά του φαρμάκου, φοβούνται παράγοντες του χώρου, μετά την αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 99 από την Κ. Π. Μαρινόπουλος. Η κατά 100% θυγατρική της Alapis ακολουθεί την πτωχευτική οδό που άνοιξε η μητρική, εντείνοντας τις ανησυχίες πως θα συμπαρασυρθούν και άλλες επιχειρήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
 • Υπουργείο Υγείας

  • Το μεγάλο «ψαλίδι» του Λοβέρδου!
   Το «μαχαίρι» και το «ψαλίδι» για να κόψει από το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και τις τιμές των φαρμάκων μέχρι θέσεις διοικητικού προσωπικού του ΕΣΥ ξαναπιάνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
 • Περιβάλλον

  • ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ Αργούν να δικάσουν τα οικολογικά εγκλήματα
   Τα λύματα των βιομηχανιών εξακολουθούν να μολύνουν τον Ασωπό, αφού η Δικαιοσύνη κινείται με ρυθμό χελώνας. Πόσο πολύ νοιάζονται για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία η Δικαιοσύνη και το πολιτικό προσωπικό της χώρας; Κατ' αρχάς δίνει τεράστιες αναβολές στην εκδίκαση της δίκης των νόμιμων εκπροσώπων 15 βιομηχανιών επεξεργασίας μετάλλου του νομού Βοιωτίας που κατηγορούνται ότι με τις πράξεις τους προκάλεσαν «υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατ' εξακολούθηση από την οποίαν δημιουργήθηκε κίνδυνος βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου».
  • Δεκάδες παραβάσεις διαπιστώνει το κατηγορητήριο
   Σταχυολογήσαμε το κατηγορητήριο και παρουσιάζουμε τις κυριότερες παραβάσεις που φέρονται να έκαναν οι βιομηχανίες.
 • Ανθρώπων έργα & ημέρες

  • «Κυβερνήσεις του Twitter και του FB»
   «Ενα κομμάτι της πολιτικής δράσης μετατοπίζεται διαδικτυακά» λέει η Δήμητρα Δημητρακοπούλου. ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΑΚΙ ΠΕΜΠΤΗΣ, ώρα των δελτίων ειδήσεων. Μετά, έρχεται η νύχτα. Είμαστε σ' έναν υπέροχο χώρο, δίχως παράθυρα, αλλά με πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν μερικές μονές του Αγίου Ορους, σε μια υπόγεια αίθουσα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου της Αθήνας συμμετέχοντας σε μια κοινή εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ (του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) και της εδώ γερμανικής πρεσβείας, με ένα μάλλον «ορθόδοξο» πια (αφού όλοι το συζητάμε), αλλά ελάχιστα «φωτισμένο» (αφού απαντήσεις εύκολες δεν υπάρχουν) θέμα: Την πολιτική ισχύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.