Έντυπη Έκδοση

Κάτι τρέχει με τη Μίλαν

Πρώτα η παράλυση του οπτικού νεύρου του Τζενάρο Γκατούζο.

Το «μπαλονάκι» στην καρδιά του Κασάνο (δεξιά) προκάλεσε πολλά ερωτήματα γύρω από το τι συμβαίνει στο Μιλανέλο. Το «μπαλονάκι» στην καρδιά του Κασάνο (δεξιά) προκάλεσε πολλά ερωτήματα γύρω από το τι συμβαίνει στο Μιλανέλο. Μετά (έναν μήνα αργότερα), το ισχαιμικό επεισόδιο που έκοψε την ομιλία στον Αντόνιο Κασάνο. Κάτι πολύ σοβαρό φαίνεται πως συμβαίνει στα άδυτα της Μίλαν. Τι ακριβώς όμως; Και τι προκαλεί αυτές τις συμφορές; Τίθεται θέμα ντόπας ή τρέχει κάτι άλλο;

Δεν έχει κλείσει ακόμη δεκαετία από τότε που ο άλλοτε προπονητής της Λάτσιο και της Ρόμα Ζντένεκ Ζέμαν έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της ιταλικής μπάλας καταγγέλλοντας τη διαδεδομένη «φιλοσοφία του φαρμάκου» από την πλειονότητα των ομάδων. Κυρίως της Γιουβέντους, όπου οι εξωπραγματικές επιδόσεις των Ντελ Πιέρο, Καναβάρο, Νέντβεντ, γεννούσαν ουκ ολίγες απορίες. Ακολούθησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι, αλλά, πέρα από τον συνδυασμό κρεατινίνης, βιταμινών ή διατροφικών συμπληρωμάτων, δεν βρέθηκε ίχνος άλλων στοιχείων.

Τα τελευταία χρόνια του ιταλικού κάλτσο, πάντως, συνέβησαν πράγματα και θάματα, όπως η προβολή-σοκ ενός βίντεο στο οποίο ο Καναβάρο, ως παίκτης της Πάρμα, «χτυπούσε» ένεση με κάποια ουσία, καθώς και πολλοί περίεργοι τραυματισμοί παικτών. Κι ακόμη, θαύματα της ιατρικής με τα οποία 40χρονα «γεροντάκια», όπως οι Μαλντίνι, Ιντσάγκι, Νέστα ή Σέιντορφ, κατάφερναν, με τη φρεσκάδα αμούστακων, να παίξουν σε δύο συνεχόμενους τελικούς Champions League. Ουδείς βέβαια κατάφερε ν' αποδείξει το παραμικρό. Ειπώθηκε ωστόσο πως «είναι αφύσικο το Μιλανέλο από... νεκροταφείο ελεφάντων να έχει μετατραπεί σε... παιδική χαρά».

Ούτε τώρα μπορεί κάποιος ν' αποδείξει εάν τα σοβαρότατα περιστατικά που συνέβησαν στον 33χρονο Γκατούζο και τον 29χρονο Κασάνο έχουν κάποια σχέση με απαγορευμένα φάρμακα ή άλλου είδους «ειδική» θεραπεία. Το άκρως ανησυχητικό δεν είναι ότι και οι δύο κινδυνεύουν να μην ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο αλλά ότι ο Γκατούζο κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το δεξί μάτι. «Το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα τα 'βλεπα όλα τριπλά κι ότι τώρα απλώς τα βλέπω διπλά σημαίνει πως υπάρχει κάποια καλυτέρευση» είπε με χιούμορ ο Γκατούζο.

Στην περίπτωση του Κασάνο τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα, γιατί ο 29χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη ξαφνική επιβράδυνση της ομιλίας του, έχασε το χρώμα του, λιποθύμησε και νοσηλεύθηκε στο νευρολογικό τμήμα του «Πολικλίνικο» στο Μιλάνο. Γύρω από την κατάσταση της υγείας του κυκλοφόρησαν δεκάδες σενάρια. Η επιβράδυνση της ομιλίας του ίσως προκλήθηκε από ισχαιμικό επεισόδιο. Ο Κασάνο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, όπου του τοποθετήθηκε «μπαλονάκι» για να καθαριστεί το σημείο της αρτηρίας που προκάλεσε το κυκλοφορικό επεισόδιο.

Το σίγουρο είναι πως η υγεία και των δύο κινδυνεύει σοβαρά. Κι ότι, εάν ποτέ αποδειχθεί πως ευθύνεται η «φιλοσοφία του φαρμάκου», τότε πρέπει να πληρώσουν πολλοί...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Σχετικά θέματα: Ποδόσφαιρο
Οταν ο Τζεμπούρ συνάντησε τον Λέτο
Κάθε «El Classico» και μια ιστορία...
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Οταν ο Τζεμπούρ συνάντησε τον Λέτο
Κάθε «El Classico» και μια ιστορία...
Κάτι τρέχει με τη Μίλαν