Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΑΜΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

«Ηρθε, μας τάραξε κι έφυγε»

Εκτός από τον Αλβανό πρωθυπουργό, οι Σέρβοι υποδέχτηκαν στο Βελιγράδι τον εθνικιστή Σέσελι
Το σαφές μήνυμα του Βελιγραδίου ήρθε εν είδει απολογισμού για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στη Σερβία, διπλωμένο σε συσκευασία εκτίμησης διά στόματος του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών που είπε ότι η επίσκεψη ήταν σημαντική αλλά δεν επιτεύχθηκαν οι επιθυμητοί στόχοι.

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ Αναγκάστηκαν σε συμφωνία ΗΠΑ - Κίνα
   Σε ιστορική συμφωνία μείωσης των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα αναγκάστηκαν ΗΠΑ και Κίνα, καθώς η διεθνής κοινότητα τις πιέζει ασφυκτικά να ανοίξουν το δρόμο για μια παγκόσμια συμφωνία, το 2015, στο Παρίσι.
 • Ουκρανία

  • ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ Ρώσοι μισθοφόροι και οπλισμός στην Ουκρανία
   Με θέμα την «παρείσφρηση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία» συνεδρίασε χθες εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 • Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • Γιουνκέρ: Είμαι εχθρός του κεφαλαίου
   Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Ανερυθρίαστα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ότι δεν είναι «φίλος του μεγάλου κεφαλαίου», μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις φορολογικές πρακτικές της χώρας του.
 • Ματιές στον κόσμο

  • Αμεση συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ζητούν Ρωσία και ΗΠΑ
   Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν «το συντομοτέρο δυνατό» ζητούν Λαβρόφ και Κέρι με τη Μόσχα να θεωρεί εφικτή τη διεθνή προσέγγιση με την Τεχεράνη ειδικά ύστερα από την υπογραφή ρωσοιρανικού πρωτοκόλλου πυρηνικής συνεργασίας, που προβλέπει την κατασκευή δύο και μακροπρόθεσμα μέχρι και οκτώ συνολικά πυρηνικών αντιδραστήρων στον σταθμό του Μπουσέρ.
  • Εθνικιστές Τούρκοι επιτέθηκαν σε Αμερικανούς ναύτες
   Επίθεση Τούρκων εθνικιστών εναντίον τριών ναυτών του αμερικανικού στόλου σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη. Η ακραία εθνικιστική οργάνωση Ενωση Τουρκικής Νεότητας, ανήρτησε στον ιστότοπό της βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί το περιστατικό και όπου φαίνονται οι δράστες να έχουν περικυκλώσει τους ναύτες και να τους πετούν πορτοκαλί μπογιά, φωνάζοντας «Γιάνκις, πηγαίνετε στα σπίτια σας».
  • Διασώθηκαν οι δύο καθαριστές στο One World Trade Center της Ν. Υόρκης
   Δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές διέσωσαν πυροσβέστες της Νέας Υόρκης που καθάριζαν το One World Trade Center το κτήριο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, στη θέση όπου κάποτε ορθώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι της αμερικανικής μεγαλούπολης.
  • Στο τουρκικό βιβλίο τα γεννητικά όργανα έγιναν παπάκια
   Σε παπάκια και αρκουδάκια μεταμορφώνονται τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα σε τουρκικό σχολικό βιβλίο βιολογίας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10 και 11 ετών σε ένα ακόμη δείγμα της απόπειρας εξισλαμισμού της χώρας που επιδιώκει η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση.
  • Μαζικές στειρώσεις σκοτώνουν τις Ινδές
   Για 1.400 ρουπίες (λιγότερα από 20 ευρώ) και ενδεχομένως και μια ηλεκτρική συσκευή δώρο οι Ινδές δέχονται να στειρωθούν στο πλαίσιο προγράμματος οικογενειακού προγραμματισμού, που εφαρμόζεται στη χώρα από το 1950 και έχει «δολοφονήσει» χιλιάδες στις κλινικές όπου οι γιατροί πραγματοποιούν μαζικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας συχνά σκουριασμένα εργαλεία και μη εγκεκριμένα φάρμακα.