Έντυπη Έκδοση

Ηχηρό «όχι» στην πώληση αεροδρομίων

Πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 22 Νοεμβρίου

Κλιμακώνεται και γιγαντώνεται η αντίδραση πολιτών, φορέων και αρχών στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ. Πανελλαδική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δράσεις, όπου υπάρχει αεροδρόμιο που πουλάει η κυβέρνηση.

Την κινητοποίηση διοργανώνει η Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται στα Ιόνια νησιά, σε όλο το Αιγαίο, και την Καλαμάτα. Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και στηρίζουν περίπου 100 φορείς, περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, σύλλογοι και πρωτοβουλίες κατοίκων και 20 βουλευτές.

«Ολοι μαζί συντονισμένοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι παραγωγικοί φορείς, τα σωματεία, οι ενώσεις, τα επιμελητήρια, τα εργατικά κέντρα, οι κινηματικές συλλογικότητες και οι βουλευτές, ενώνουν τη φωνή τους το Σάββατο 22-11-14, ημέρα κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην καταστροφική ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κοινής Πρωτοβουλίας.

Ορίστηκε από την «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων» ως ημέρα αντίστασης και κινητοποιήσεων ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία ξεπούλημα των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας. Ημέρα πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και την προστασία της κοινωνικής συνοχής, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οπως επισημαίνεται, η «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων» διευρύνθηκε και με τη δεύτερη ομάδα αποκρατικοποίησης από το Νότιο, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Καλαμάτα. Η πανελλαδική κινητοποίηση σκοπό έχει «να ηχήσει στην ελληνική επικράτεια το μήνυμα προς το ΤΑΙΠΕΔ ότι η χώρα δεν υποθηκεύει το μέλλον της και δεν χαρίζει τα περιφερειακά αεροδρόμια στους επίδοξους επενδυτές. Οτι οι τοπικές οικονομίες δεν παίζουν στα ζάρια τα αναπτυξιακά τους εργαλεία και τις κοινωνικές τους υποδομές, δεν διαπραγματεύονται το κλείσιμο των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων, δεν παζαρεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων στα αεροδρόμια».

Η Πρωτοβουλία ήδη μεθοδεύει τις νομικές διαδικασίες ενάντια «στην αδικαιολόγητη και άκρως επιζήμια για την ελληνική κοινωνία» ιδιωτικοποίηση και γνωστοποιεί ότι σε λίγες μέρες η επιτροπή δικηγόρων και συνταγματολόγων που συστάθηκε γι' αυτό το σκοπό θα ανακοινώσει δημόσια τις ενέργειές της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιδιωτικοποιήσεις
Κινητοποιήσεις
Αεροδρόμια
ΤΑΙΠΕΔ
Αγορές-Πωλήσεις
Αποκρατικοποιήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΚΕΔΕ
Πρόβλημα η τρύπα 250 εκατ. στους ΟΤΑ
ΤΑΙΠΕΔ
Ηχηρό «όχι» στην πώληση αεροδρομίων
ΥΠΕΚΑ
Ο ορυκτός πλούτος για πολιτική χρήση
Χαριστική βολή στην Καρδιά με τοξική χωματερή
Οδικό δίκτυο
Ξεπουλάνε την Εγνατία Οδό
Κοινωνικά θέματα
Εξωση στο Περιστέρι
Παρεμβάσεις
1.110 ευρώ ο κάθε θάνατος από τις φωτιές
ΜΜΕ
Φυντανίδης: 31 χρόνια στην «Ελευθεροτυπία»
Πανελλαδικές
Πανελλαδικές -Θέματα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Εγκλημα πάθους στο Λεωνίδιο
Ανθρώπινα
Υπερδύναμη στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες
Μαθηματικά
Αρθρα/Σχολιασμοί
Ρέκβιεμ για τους πτωχιούχους
TV & Media
Το «χουνέρι» στο TRT
Αντάρτικο από την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης
Από Ιούλιο απευθείας τιμολόγηση διαφημίσεων
Ισχύς εν τη ενώσει
Αλληλεγγύη
Γκολ αλληλεγγύης στο Λαύριο