Έντυπη Έκδοση

Εκρηξη από σήμερα μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα

Απεργιακά κάλαντα

Τράπεζες, συγκοινωνίες, ΔΕΚΟ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, η αιχμή των συνδικάτων

ΚΑΥΤΑ προεόρτια και ένα θερμό χειμώνα με συνεχείς απεργίες και μετά τα Χριστούγεννα σχεδιάζουν τα συνδικάτα για το Εργασιακό, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων, τις «αναδιαρθρώσεις» στις συγκοινωνίες και την επέκταση των μέτρων του Μνημονίου και στις τράπεζες. Από σήμερα ξεκινά ο νέος γύρος αναμέτρησης των συνδικάτων με την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο-κουρελού, που περιέχει διατάξεις από την αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ) μέχρι τη διάλυση των δημόσιων επιχειρήσεων και τη δυνατότητα μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.Η αρχή γίνεται με την Αγροτική Τράπεζα, ενώ αύριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ διοργανώνουν 3ωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο. Την Τετάρτη εκδηλώνεται γενική απεργία.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Απεργιακός πυρετός

  • Ενταση και για τα σκουπίδια
   Ενταση επικρατεί στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθώς οι δρόμοι παραμένουν βρώμικοι, ενώ οι εργαζόμενοι, που έχουν εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία από αύριο, δέχονται πιέσεις καθώς περιμένουν και προσφυγή του δήμου για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.
  • Απειλεί και τις αποδοχές στις κερδοφόρες ΔΕΚΟ. Στο πόδι η ΔΕΗ
   ΤΟ υπουργείο Οικονομικών, που είχε εξαιρέσει από τη μείωση δαπανών μισθοδοσίας και λειτουργίας τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, τώρα ζητάει να το πράξουν οι διοικήσεις τους! Με επιστολή που προγραμματίζεται να τους αποσταλεί εντός της εβδομάδας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα απευθύνεται και σε εταιρείες όπου το Δημόσιο έχει μειοψηφικό πακέτο, ασκώντας πιέσεις για «κατά περίπτωση» προσαρμογή με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή και αφορά τις 100 ελλειμματικές ΔΕΚΟ. Θεσπίζει πλαφόν αποδοχών στα 48.000 ευρώ ετησίως, μείωση 10% στους μισθούς άνω των 1.800 ευρώ μηνιαίως και όριο υπερωριών στο 10% της μισθοδοτικής δαπάνης κάθε εταιρείας. Τον Μάρτιο έρχεται νέος νόμος κατάργησης ΔΕΚΟ. Μπροστά και στα νέα δεδομένα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ) και της ΕΥΔΑΠ αποφάσισαν να μετάσχουν στην αυριανή 3ωρη στάσης εργασίας (12 μ.- 3 μ.μ.) της ΓΣΕΕ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.
  • ΠΑΣΚΕ ΑΤΕ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ «Μετράμε τους φίλους μας»
   Δίνεται συγχωροχάρτι στους αρχικούς αυτουργούς και τώρα ασκείται πρακτική νεκροθάφτη της Αγροτικής.
  • Δρομολόγια απεργιών
   Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα το επιβατικό κοινό, αφού οι νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ξεκίνησαν με τη χθεσινή στάση εργασίας, κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα.
  • Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη
   Στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Δεκεμβρίου συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.
 • Κυβέρνηση

  • ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Πρόσκληση για συναίνεση με διχασμό στο ΠΑΣΟΚ
   «Από την κρίση δεν θα βγούμε, αν ασχοληθούμε αποκλειστικά με την περιστολή δαπανών», είπε. Οι μεζέδες πάντως δείχνουν υπέροχοι Ο Γ. Παπανδρέου καλεί αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς, επισήμως για να τους ενημερώσει για τη σύνοδο κορυφής, ανεπισήμως για να τους ζητήσει συναίνεση ή τουλάχιστον ανοχή στην πολιτική του. Φαίνεται, όμως, και από τις τελευταίες δηλώσεις του Α. Σαμαρά ότι θα βρει τοίχο. Οι «πράσινοι» συνδικαλιστές διαχωρίζουν ο ένας μετά τον άλλο τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική.
  • Η Αριστερά τώρα ανεβάζει τους τόνους
   Ανεβάζουν τους τόνους τα κόμματα της Αριστεράς εν όψει και των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται κατεπειγόντως.
  • Ο Σαμαράς δεν αφήνει περιθώρια συμφωνίας
   Με τη φράση «δεν θα γίνω συνένοχος σε μια αδιέξοδη πολιτική», ο Αντώνης Σαμαράς προσδιόρισε τη στάση του εν όψει της αυριανής συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της αναζήτησης της «συναίνεσης».
 • ΣΥΡΙΖΑ

 • Άλλες ειδήσεις

  • Τρία μοιραία πρόσωπα στο δράμα του Μνημονίου
   ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΤΡΙΣΕ Ο αθώος για το σκάνδαλο Το όνομα του Ζαν-Κλοντ Τρισέ φιγουράρει πέμπτο στη σειρά, αμέσως μετά του Μπεν Μπερνάνκι, προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, στον κατάλογο των «ισχυρότερων προσωπικοτήτων του κόσμου», που δημοσιεύει η επιθεώρηση «Newsweek».
  • Νέο βιβλίο από τον Παπαθεμελή
   «Αντίσταση ή Υποτέλεια», έτσι τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Στέλιου Παπαθεμελή (εκδόσεις Γερμανός), αλλά και η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (14/12), στις 7 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ και διοργανώνεται από τον Πολιτικό Ομιλο για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα.