Έντυπη Έκδοση

Μάλγαρα: 4.000 αυτοκίνητα πέρασαν δωρεάν σε 3,5 ώρες

Την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια των Μαλγάρων (και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού) «επέβαλαν» χθες από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο χώρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατά 40% αύξηση του κόστους των διοδίων (από 2 σε 2,80 ευρώ).

Ραντεβού για το επόμενο Σάββατο έδωσαν κάτοικοι και φορείς Ραντεβού για το επόμενο Σάββατο έδωσαν κάτοικοι και φορείς Παράλληλα, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας μοίραζαν στους οδηγούς φυλλάδια με οδηγίες για το πώς να ανοίγουν την μπάρα των διοδίων και να περνούν ελεύθερα δίχως να διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, Γιώργο Κυτίδη, συνολικά διανεμήθηκαν 1.000 φυλλάδια. Στις 3,5 ώρες που διήρκεσε η κινητοποίηση, υπολογίζεται ότι πέρασαν περισσότερα από 4.000 οχήματα δίχως να πληρώσουν αντίτιμο: 2,8 ευρώ (από 2) τα επιβατικά αυτοκίνητα, 6 ευρώ (από 4,30) τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 7 ευρώ (από 5) τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Η απόφαση για τη χθεσινή κινητοποίηση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Επιμελητήριο Πιερίας με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ομάδων πολιτών της περιοχής αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), καθώς κρίθηκε ότι από την αύξηση πλήττονται σημαντικά οι επαγγελματίες και ο τουρισμός της περιοχής.

Αίτημα όλων είναι να επανέλθει το κόστος των διοδίων Μαλγάρων στα 2 ευρώ. Η απόφαση που έλαβαν προβλέπει επανάληψη της διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, εκτός κι αν μέχρι τότε υπάρξουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση που θέτουν οι διαμαρτυρόμενοι.

«Νομίζω ότι οι αυξήσεις και στο κόστος αλλά και στον αριθμό των διοδίων είναι παράλογες και δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που προσφέρουν», είχε δηλώσει στη σύσκεψη -στην οποία εκπροσωπήθηκαν 36 φορείς- ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Καιρικά φαινόμενα
Μας χτύπησε στην ψύχρα
Παγώνουν οι άστεγοι
Βροχές και νοτιάδες από σήμερα, χιόνια στα ορεινά
ΧΥΤΑ Κερατέας
Η μάχη της Κερατέας
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Τελευταία δέσμευση για τους σκουπιδότοπους
Περιβάλλον
Τόνοι μαζούτ στο λιμάνι
Νοσεί η εξυγίανση της λίμνης
Αγιος Παντελεήμονας
Κονσέρτο, αντί για πολυβόλα
Σομαλία
Ομηρία τέλος, μετά 7 μήνες
Παιδεία
Πόλεμος για τα ΑΕΙ
Κόντρα ΕΑΑΚ - καθηγητών
«Ακούστε τη φωνή μας»
Δικαιοσύνη
Πυρ δικαστών για το νόμο περί ευθύνης υπουργών
Εισαγγελείς: Γινόμαστε έρμαιο της κοινής γνώμης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι μεζέδες, συνθηματικά τα άπλυτα!
Στον Κορυδαλλό ο Π. Ψωμιάδης
Διόδια
Μάλγαρα: 4.000 αυτοκίνητα πέρασαν δωρεάν σε 3,5 ώρες
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Ερχονται διώξεις και για τη «VDV LEBEN»
Άλλες ειδήσεις
Εθαψαν τους Αλλιανούς στην Πέργαμο