Έντυπη Έκδοση

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΣΠΙΣ»

Στον Κορυδαλλό ο Π. Ψωμιάδης

Από τους επενδυτές μπορεί να γλίτωσε, όχι όμως και από την προφυλάκιση.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της «Ασπίς», Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος μεταφέρθηκε προχθές στην Ευελπίδων με άκρα μυστικότητα, όπως αποφάσισε ο αρμόδιος ανακριτής, προκειμένου ο κατηγορούμενος να αποφύγει τις επιθέσεις των επενδυτών που έχασαν τα λεφτά τους, οι οποίοι μία ημέρα πριν επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Την οργή τους επέτεινε και το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για την απώλεια των χρημάτων τους, αποστράφηκε την παρουσία τους στα δικαστήρια κάνοντας μάλιστα και απρεπείς χειρονομίες.

Ετσι το Σάββατο, ανενόχλητος από... εξωγενείς παράγοντες, ο Παύλος Ψωμιάδης απολογήθηκε επί οκτώ ώρες, με μικρά διαλείμματα, και τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε την «άγουσα» για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου έχουν στραφεί 63 επενδυτές της Aspis Capital, που έχασαν περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ, αρνήθηκε ότι τους εξαπάτησε, ισχυριζόμενος ότι γνώριζαν πως επένδυαν σε προϊόν υψηλού ρίσκου και ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε εγγυηθεί πολλαπλάσιες αποδόσεις.

Επικαλείται μάλιστα -κατά τις ίδιες πληροφορίες- ότι έχει στη διάθεσή του και σχετικά έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ότι οι σημερινοί αντίδικοί του γνώριζαν όλες τις παραμέτρους όταν αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε προϊόντα της Aspis Capital.

Ωστόσο, αυτοί οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν ήταν ικανοί να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι του έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές.

Σημειώνεται ότι οι εξαπατημένοι επενδυτές έχουν ήδη δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στον ανακριτή μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, καθώς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον δικαστικό τους αγώνα, σε ποινικό και αστικό επίπεδο, διεκδικώντας από τον Π. Ψωμιάδη, όπως του φώναζαν στα δικαστήρια την περασμένη Παρασκευή, «να μας φέρει πίσω τα κλεμμένα».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει εν προκειμένω ο επιχειρηματίας, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του και άλλες δικογραφίες, είναι τα κακουργήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι μεζέδες, συνθηματικά τα άπλυτα!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Καιρικά φαινόμενα
Μας χτύπησε στην ψύχρα
Παγώνουν οι άστεγοι
Βροχές και νοτιάδες από σήμερα, χιόνια στα ορεινά
ΧΥΤΑ Κερατέας
Η μάχη της Κερατέας
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Τελευταία δέσμευση για τους σκουπιδότοπους
Περιβάλλον
Τόνοι μαζούτ στο λιμάνι
Νοσεί η εξυγίανση της λίμνης
Αγιος Παντελεήμονας
Κονσέρτο, αντί για πολυβόλα
Σομαλία
Ομηρία τέλος, μετά 7 μήνες
Παιδεία
Πόλεμος για τα ΑΕΙ
Κόντρα ΕΑΑΚ - καθηγητών
«Ακούστε τη φωνή μας»
Δικαιοσύνη
Πυρ δικαστών για το νόμο περί ευθύνης υπουργών
Εισαγγελείς: Γινόμαστε έρμαιο της κοινής γνώμης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι μεζέδες, συνθηματικά τα άπλυτα!
Στον Κορυδαλλό ο Π. Ψωμιάδης
Διόδια
Μάλγαρα: 4.000 αυτοκίνητα πέρασαν δωρεάν σε 3,5 ώρες
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Ερχονται διώξεις και για τη «VDV LEBEN»
Άλλες ειδήσεις
Εθαψαν τους Αλλιανούς στην Πέργαμο