Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ 5-25% ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Κούρεμα με την ψιλή στο εφάπαξ

Νέο σοκ θα υποστούν όσοι συνταξιοδοτηθούν και από τα τρία Ταμεία Πρόνοιας -Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ-Τραπεζών)- από την 1-1-2014, καθώς τα εφάπαξ που θα λάβουν θα είναι μειωμένα από 5-25%, πέραν των μειώσεων που επιτάσσουν τα Μνημόνια και ήδη έχουν επιβληθεί.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • ΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ Απενεργοποιείται η βόμβα για το «Grand Resort»
   Στο «Grand Resort» υπάρχουν εγκαταστάσεις που ελέγχονται για πολεοδομικές αυθαιρεσίες «Στο νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει ρύθμιση αύξησης του συντελεστή δόμησης και ανέγερσης κτιρικών και άλλων εγκαταστάσεων στην παραλία, για ξενοδοχειακή μονάδα του Λαγονησίου».
  • Μείωση-ρεκόρ 55% των δανειακών αναγκών του κράτους
   Θεαματική είναι η μείωση κατά 55% των δανειακών αναγκών της κεντρικής διοίκησης το 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος, την Παρασκευή.
  • Εργολάβοι πολιορκούν το μετρό Θεσσαλονίκης
   Μεγάλες και άμεσες εργολαβικές ανατροπές αναμένονται στο μέτωπο των έργων μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου, εν μέσω της κρίσης, είναι σε εξέλιξη έργα και αναθέσεις συνολικού ύψους κοντά στα 2 δισ. ευρώ.
  • Αναδρομικές μειώσεις στους διπλοσυνταξιούχους
   Μειώσεις 3-20% θα υποστούν 130.000 «ξεχασμένοι» διπλοσυνταξιούχοι κυρίως του Δημοσίου, γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι Νέες μειώσεις αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2012 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, από 3% ώς 20%, θα υποστούν 130.000 «ξεχασμένοι» διπλοσυνταξιούχοι, που δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν τα προηγούμενα χρόνια και ως εκ τούτου δεν έχουν υποστεί τις μνημονιακές μειώσεις αλλά και τις παρακρατήσεις που προβλέπονται λόγω ΛΑΦΚΑ.
  • ΛΙΜΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ «Παρών» Ινδών στην ιδιωτικοποίηση
   Ασιατικό, αραβικό και... ινδικό ενδιαφέρον προκαλεί η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών λιμένων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εταιρείες DP World από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, PSA από τη Σιγκαπούρη και Hutchinson από το Χονγκ Κονγκ αντάλλαξαν αλληλογραφία με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Πέρα από τις ανωτέρω, κρούσεις έγιναν και από ινδικές εταιρείες, ενώ ασαφές χαρακτηρίζεται (επί του παρόντος) το ενδιαφέρον αμερικανικών και ρωσικών εταιρειών.
  • WSJ: Η θέα από το Αιγάλεω δείχνει την καταστροφή
   Αν το Αιγάλεω Ορος έχει μείνει για κάτι στην ιστορία, αυτό είναι η θέα του. Είκοσι πέντε και πλέον αιώνες πριν από το μνημόνιο συνεννόησης της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους πιστωτές της, ο τότε ηγέτης Θεμιστοκλής έπεισε τους Αθηναίους ότι τα «ξύλινα τείχη» θα τους προστατεύσουν από την εισβολή των Περσών και ο τότε πανίσχυρος Ξέρξης, που ζητούσε γη και ύδωρ, είδε από το Αιγάλεω τον στόλο του να βυθίζεται.
  • Αυλαία σήμερα για 51 ΔΟΥ
   Λουκέτο σε 51 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα βάζει από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και μείωσης του κόστους.
  • 9,2% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ 2013 Μονοψήφιο ηλεκτροσόκ
   Μέση αύξηση 9,2% στον τελικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος του μέσου οικιακού καταναλωτή με τετραμηνιαία κατανάλωση 1.200 κιλοβατώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χωρίς να αναλύσει το τιμολόγιο και τα κλιμάκια -πράγμα που αναμένεται να κάνει η ΔΕΗ.
  • Υπογραφές επέκτασης του τραμ
   Επειτα από πολυετή καθυστέρηση, ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά «θρίλερ» φτάνει στο τέλος του. Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά. Το έργο, συνολικού μήκους 5,35 χλμ., με 12 σύγχρονες στάσεις, ξεκινά από το σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά στον τερματικό σταθμό «Ακτή Ποσειδώνος».
  • Η «καταγωγή» να συνοδεύει και τα μεταποιημένα
   Να αναγράφεται σε όλα τα μεταποιημένα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης -και όχι μόνο στα κτηνοτροφικά- η χώρα προέλευσης πρώτων υλών, επεξεργασίας και τυποποίησης και γενικότερα όλο το «δρομολόγιο» ενός προϊόντος ώσπου να μπει στα ράφια των εμπορικών επιχειρήσεων, ζητούν Ελληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων.
  • ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΤΑ 600 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Ξενοίκιασμα-εξπρές για τις τράπεζες
   Προς κλείσιμο οδηγούνται άλλα 600 καταστήματα τραπεζών σε σύνολο 3.080 λόγω της επικείμενης συρρίκνωσης του κλάδου. Γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση σε μία ευνοϊκή ρύθμιση για τους ενοικιαστές ακινήτων, μεταξύ αυτών και των τραπεζών, η οποία ισχύει μόνο για το 2013.
  • Στις μη τραπεζικές μετοχές πέρασε η σκυτάλη του Χ.Α.
   Με το καλύτερο σερί των τελευταίων 15 χρόνων ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών για το 2013, διαγράφοντας αντιστρόφως ανάλογη πορεία με τους δείκτες φτώχειας των Ελλήνων, οι οποίοι επιδεινώνονται.
  • Το ευρώ ανέβηκε στα 1,33 δολ., αλλά...
   Μπορεί τα ευρώ να λιγοστεύουν στις τσέπες των Ελλήνων, αλλά η αξία τους ανεβαίνει στις αγορές. Το ευρώ σημείωσε θεαματική αύξηση έναντι του δολαρίου στο 1,3343 δολ., έχοντας ενισχυθεί έως και το 1,3366 νωρίτερα, σημείο που είναι το υψηλότερο από τον περασμένο Απρίλιο.