Έντυπη Έκδοση

Τα δόκανα που στήνει η κυβέρνηση για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία

ΦΟΡΟ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΟ2 με το φόβητρο της φυλακής

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ποινές για υποθέσεις φοροδιαφυγής θεσπίζει η κυβέρνηση. Προβλέπεται παράλληλα η εμπλοκή της ποινικής Δικαιοσύνης, ώστε οι φοροδιαφεύγοντες να οδηγούνται στη φυλακή ακόμη και αν αποδέχονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Συστήνεται ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, όπου θα καταγράφονται καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές, αμοιβαία, ομόλογα, κατοικίες, οικόπεδα και επαγγελματικά ακίνητα.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»
   Ασπρο πάτο Προβληματισμό σε Μαξίμου και Ιπποκράτους προκάλεσε η επιλογή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, να μιλήσει χθες δημοσίως για αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενισχύοντας τις πληροφορίες ότι στην εξέλιξη αυτής της πολύκροτης υπόθεσης η κυβερνητική συνοχή δεν είναι δεδομένη.
  • Ασκήσεις ισορροπίας στη ΔΗΜΑΡ
   Σε δύο βάρκες μοιάζει να ακροβατεί η ΔΗΜΑΡ, προσπαθώντας να διατηρήσει μια ευαίσθητη εσωκομματική ισορροπία, αλλά και να ανταποκριθεί στα κυβερνητικά της καθήκοντα. Από τη μια, στηρίζει σθεναρά την κυβερνητική συμμαχία. Από την άλλη, δημιουργεί προβλήματα: όταν επιδεικνύει τη διαφοροποίησή της και κλείνει το μάτι στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, που ενδεχομένως ρίχνει κλεφτές ματιές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ Στο Μισθοδικείο τώρα οι δικαστές
   Καταιγίδα προσφυγών τόσο από το Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και ατομικά κατά των μισθολογικών τους περικοπών Αρχισε η καταιγίδα προσφυγών από 600 και πλέον δικαστές και όλες τις δικαστικές ενώσεις της χώρας, με στόχο την αποδόμηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης.
  • Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
   Νέα δικαστική μάχη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατειας κατά του μεσοπρόθεσμου και του μέτρου της διαθεσιμότητας δίνει η ΑΔΕΔΥ, μεταφέροντας στο πεδίο της δικαιοσύνης κεντρικές κυβερνητικές επιλογές.
  • Νέο φορολογικό με το TAXISNET μεγάλο αδελφό
   Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά την επεξεργασία για το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το λεγόμενο μεγάλο και τελικό νομοσχέδιο που θα αφορά την αναμόρφωση όλου του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα (σ.σ. το προηγούμενο ήταν... το «μικρό»).
  • Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ
   Το κλείσιμο των ΔΟΥ στο πλαίσιο της σύμπτυξης των δημόσιων υπηρεσιών ανάβει φωτιές, ιδιαίτερα στα νησιά. Ετσι σήμερα συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Μοιρών Ηρακλείου πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής, που βλέπουν να καταργείται μετά το Τυμπάκι και η ΔΟΥ των Μοιρών.
  • Οι δανειστές δεν θέλουν άλλες «Πράξεις»
   Η σκληρή στάση των δανειστών μας δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας κατά την αντιπολίτευση, αλλά σχετίζεται και με τον τρόπο νομοθέτησης της κυβέρνησης.
  • ΣΑΜΑΡΑΣ Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις και τις κρίσιμες ημερομηνίες
   Στην ψήφιση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αφού ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.
  • Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ Εδάφιο 11: στο σφυρί η εθνική κυριαρχία
   Στον απόηχο των αποχωρήσεων του Σαββάτου και των καταγγελιών για «πραξικόπημα» αρχίζει η νέα -και για πολλούς ιστορική- κοινοβουλευτική εβδομάδα Ζητήματα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές μας εγείρουν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ως νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή.
  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ Σαν τη Γερμανία του '53
   Την εικόνα της ολικής αποτυχίας του Μνημονίου και πως η χώρα και οι πολίτες της δεν αντέχουν άλλες περικοπές και συνέχιση της σκληρής λιτότητας, μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη σημερινή τους συνάντηση, στο Βερολίνο.
  • Κόντρα και για το ταξίδι
   Νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Deutsche Welle, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για «οβιδιακές μεταμορφώσεις».
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ Εξηγήσεις για το στικάκι-κλώνο
   Και τι ειπώθηκε στις 8/7/2011 πρέπει να απαντήσει ο κ. Διώτης Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καλείται να ρίξει φως σε σκοτεινές πτυχές της διαδρομής της λίστας Λαγκάρντ
  • Παιχνίδι με τρεις ή τέσσερις κάλπες
   Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η σχετική συζήτηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στη Βουλή και μετά το πέρας της θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία.
  • Το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη ημερομηνία
   Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ, τοποθετώντας στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας εκτιμήσεις ότι η συνάντηση Παπανδρέου, Βενιζέλου και Διώτη την 8η Ιουλίου του 2011 (ημέρα που κατά την έρευνα έγινε και η μεταγραφή της λίστας Λαγκάρντ από το πρώτο στικάκι σε δεύτερο) αφορούσε τη λίστα Λαγκάρντ και όχι τη φοροδιαφυγή, τις οποίες και υιοθέτησε δημοσίως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Ο νέος «Γιουνκέρ» από τη σκληρή Ολλανδία
   Δεδομένη θεωρείται πλέον στην έδρα της Ε.Ε. η τοποθέτηση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γέρον Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup, στη θέση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον Μάρτιο.
  • Φαβορί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο
   Ν. Αναστασιάδης Ενα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Κύπρο φαίνεται όχι μόνο να παγιώνεται, αλλά και να ενισχύεται η προοπτική εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη, προέδρου του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) που υποστηρίζεται και από το κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ.).
  • ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΚΑΖΑΚΙ Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»
   Ανεξέλεγκτη ένταση πυροδοτεί στο πολιτικό σκηνικό η τακτική της κυβέρνησης να αποδίδει κάθε κρούσμα βίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την τρομοκράτηση των «νοικοκυραίων» και να μεταθέσει την πολιτική ατζέντα από τα δυσάρεστα θέματα της οικονομίας και των λιστών.
  • Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.
   Συνεχίζεται το βόλεμα «ημετέρων» σε ΔΕΚΟ του (υπερ)υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Υστερα από την τοποθέτηση στις «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ) του γεωπόνου και τέως γενικού γραμματέα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννη Οικονόμου, σειρά πήρε ο όμιλος των ΕΛ.ΤΑ.
  • Ομάδα 10 ατόμων αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.
   Μαυρισμένη από την καπνιά η είσοδος της κατοικίας του αδελφού Κεδίκογλου Στις μαρτυρίες περιοίκων αναζητούν οι αστυνομικοί στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τη σύζυγο και την 3χρονη κόρη τους.
  • Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΥΠ.ΕΞ. στην Ξάνθη
   Αγνωστοι πυρπόλησαν τη νύχτα του Σαββάτου το υπηρεσιακό όχημα της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, που εδρεύει στην πόλη της Ξάνθης.