Έντυπη Έκδοση

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»

Προβληματισμό σε Μαξίμου και Ιπποκράτους προκάλεσε η επιλογή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, να μιλήσει χθες δημοσίως για αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενισχύοντας τις πληροφορίες ότι στην εξέλιξη αυτής της πολύκροτης υπόθεσης η κυβερνητική συνοχή δεν είναι δεδομένη.

Ασπρο πάτο Ασπρο πάτο «Ουδέν σχόλιον» ήταν ο σχολιασμός της συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, τόσο από τους συνεργάτες του Α. Σαμαρά όσο και από τους συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου. Οπως όμως προκύπτει από το ρεπορτάζ, σε πρώτη ανάγνωση, ο κ. Κουβέλης προχωρά σε έναν χειρισμό που στόχο έχει να αφομοιώσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του.

Πολιτικές ευθύνες

Η χθεσινή αντίδραση από Μαξίμου και Ιπποκράτους περισσότερο έχει στόχο να μην ανοίξει ένα μέτωπο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εντός της κυβέρνησης την εβδομάδα που ξεκινά η διερεύνηση με την μυστική ψηφοφορία στη Βουλή, που θα έθετε εξαρχής σε αμφισβήτηση την ενότητα της κυβέρνησης. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι φέρονται να έχουν συμφωνήσει στη γραμμή αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι περισσότερο από εμφανής ωστόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Παρά την πρωτοβουλία για κατάθεση κοινής πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εισέρχονται σε μια άγνωστης έντασης και διάρκειας πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, έχοντας διαφορετικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

«Ασφαλώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για ό,τι έγινε. Δηλαδή για το πώς αντιμετώπιστηκε η λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά», δήλωσε χθες ο Φώτης Κουβέλης στην «Καθημερινή», ενώ προκαλεί πρόσθετα ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν αποκλείει, εφόσον προκύψουν στοιχεία από την έρευνα, στην πορεία να τεθεί και ζήτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, επιβεβαιώνει με τη συνέντευξή του στο «Βήμα», ότι η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να τηρήσει αποστάσεις φοβούμενη αποκαλύψεις που σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζει: «Χωρίς στοιχεία δεν κατηγορούμε κανέναν. Το να βάλουμε λάσπη στον ανεμιστήρα και να λερώνουμε τους πάντες είναι ο καλύτερος τρόπος να τη γλιτώσουν οι αληθινοί ένοχοι. Κανένας αθώος δεν φοβάται τη σπίλωση και κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει την τιμωρία» ήταν η, ενδεικτική των προθέσεων, τοποθέτηση Σαμαρά.

Κυρίως η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη, αλλά σε ένα βαθμό και η τοποθέτηση ίσων αποστάσεων από την πλευρά του πρωθυπουργού, δημιουργούν πολλά προβλήματα στον Ευ. Βενιζέλο και στην προσπάθειά του να βρεθεί εκτός κάδρου ποινικών αλλά και πολιτικών ευθυνών.

«Με ενοχλεί να μετατρέπει μια πολιτική αντιπαράθεση σε πεδίο συκοφαντίας, υπονόμευσης, ηθικής αμφισβήτησης και αλλοίωσης των δεδομένων», είπε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για άλλη μία φορά συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιωάννη Διώτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μπαμπούλας φυλακής για τους φοροφυγάδες
Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»
Ασκήσεις ισορροπίας στη ΔΗΜΑΡ
Στο Μισθοδικείο τώρα οι δικαστές
Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Νέο φορολογικό με το TAXISNET μεγάλο αδελφό
Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ
Οι δανειστές δεν θέλουν άλλες «Πράξεις»
Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις και τις κρίσιμες ημερομηνίες
Εδάφιο 11: στο σφυρί η εθνική κυριαρχία
Σαν τη Γερμανία του '53
Κόντρα και για το ταξίδι
Οδηγός για το στικάκι η κατάθεση Διώτη
Παιχνίδι με τρεις ή τέσσερις κάλπες
Το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη ημερομηνία
Ο νέος «Γιουνκέρ» από τη σκληρή Ολλανδία
Φαβορί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο
Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»
Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.
Ομάδα 10 ατόμων αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.
Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΥΠ.ΕΞ. στην Ξάνθη