Έντυπη Έκδοση

Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ

Το κλείσιμο των ΔΟΥ στο πλαίσιο της σύμπτυξης των δημόσιων υπηρεσιών ανάβει φωτιές, ιδιαίτερα στα νησιά. Ετσι σήμερα συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Μοιρών Ηρακλείου πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής, που βλέπουν να καταργείται μετά το Τυμπάκι και η ΔΟΥ των Μοιρών.

Πρόκειται για την πρώτη από τις κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί για το επόμενο διάστημα, μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή οι δήμαρχοι Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη και Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, παρουσία φορέων και κατοίκων, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους «για την αδιαφορία απέναντι σε τουλάχιστον 50.000 δημότες».

Τη ΔΟΥ Καλλονής, την τελευταία εκτός πόλης Μυτιλήνης οικονομική υπηρεσία που παρέμενε ανοικτή αλλά που κλείνει και επίσημα από σήμερα, έχουν καταλάβει από την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τους αντιδρώντες στους οποίους περιλαμβάνονται ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος και τα τοπικά δημοτικά διαμερίσματα του λεκανοπεδίου της Καλλονής, το κλείσιμο και αυτής της ΔΟΥ μετά το κλείσιμο αυτών της Μήθυμνας και του Πλωμαρίου οδηγεί στην ερήμωση του τόπου και στην ταλαιπωρία των πολιτών που θα υποχρεώνονται να διανύουν αποστάσεις έως και 200 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν στη μία πλέον ΔΟΥ που θα λειτουργεί, αυτή της Μυτιλήνης.

Ελλείψεις

«Παρότι οι κυβερνώντες λένε ότι δεν χρειάζονται οι συναλλαγές μέσω ΔΟΥ λόγω της ανάπτυξης του προγράμματος TAXIS, μέχρι και σήμερα η ψηφιακή διασύνδεση και το σύστημα αυτό δεν υπάρχουν.

Στο μεταξύ νέα αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση των κατοίκων και φορέων της Λήμνου προκαλεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να παγώσει μέχρι τις 18 Μαρτίου τη διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ, μεταξύ των οποίων και της Λήμνου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημόσιος Τομέας
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μπαμπούλας φυλακής για τους φοροφυγάδες
Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»
Ασκήσεις ισορροπίας στη ΔΗΜΑΡ
Στο Μισθοδικείο τώρα οι δικαστές
Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Νέο φορολογικό με το TAXISNET μεγάλο αδελφό
Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ
Οι δανειστές δεν θέλουν άλλες «Πράξεις»
Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις και τις κρίσιμες ημερομηνίες
Εδάφιο 11: στο σφυρί η εθνική κυριαρχία
Σαν τη Γερμανία του '53
Κόντρα και για το ταξίδι
Οδηγός για το στικάκι η κατάθεση Διώτη
Παιχνίδι με τρεις ή τέσσερις κάλπες
Το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη ημερομηνία
Ο νέος «Γιουνκέρ» από τη σκληρή Ολλανδία
Φαβορί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο
Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»
Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.
Ομάδα 10 ατόμων αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.
Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΥΠ.ΕΞ. στην Ξάνθη