Έντυπη Έκδοση

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Οδηγός για το στικάκι η κατάθεση Διώτη

Ενα βήμα πριν δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, που αιωρούνται πάνω από την πολιτική και ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές, που αναμένουν τις εξηγήσεις του ανθρώπου-κλειδί της έρευνας, Ιωάννη Διώτη.

Και τι ειπώθηκε στις 8/7/2011 πρέπει να απαντήσει ο κ. Διώτης Και τι ειπώθηκε στις 8/7/2011 πρέπει να απαντήσει ο κ. Διώτης Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορέσει -μέσω των συμπληρωματικών εξηγήσεών του με την ιδιότητα του υπόπτου- να ρίξει φως σε σειρά θεμάτων, που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες.

Στο στόχαστρο των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αναμένεται να είναι η 8η Ιουλίου 2011, ημέρα με διττή σημασία.

Από τη μία, φέρεται να αποτελεί την περιβόητη «ημερομηνία δημιουργίας» του στικ usb, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία και την περίοδο εκείνη βρισκόταν στα χέρια του πρώην εισαγγελέα. Από την άλλη, την ημερομηνία αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη φοροδιαφυγή, μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει νέα ερωτήματα σχετικά με τον ισχυρισμό Βενιζέλου ότι συναντήθηκε τον Αύγουστο με τον Ιω. Διώτη.

Η κατάθεση του Ιω. Διώτη ενώπιον των πρώην συναδέλφων του δεν αποκλείεται να ρίξει «φως» για όλη τη χρονική περίοδο του Ιουνίου - Αυγούστου 2011. Δηλαδή, για την παραλαβή του στικ usb από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την παράδοσή του στο διάδοχό του, Ευάγγ. Βενιζέλο, αλλά και για το διάστημα που φαίνεται πως η φορητή συσκευή αποθήκευσης δεν αξιοποιήθηκε, αλλά έμεινε στο συρτάρι.

Πάντως, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ σχετικά με το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου από κοινού για το οποίο καλείται, αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να εμμείνει στην αρχική του θέση, ότι ουδέποτε αντέγραψε το στικ usb όσο ήταν στην κατοχή του, ενώ δεν αποκλείεται κατά τη συνάντησή του με τους εισαγγελικούς λειτουργούς να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Και αυτό προκειμένου να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του ιδίου, να παρέμβει στο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικά ως ύποπτος και ο Γ. Καπελέρης, προκάτοχος του Ιω. Διώτη, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο στικ usb από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά μόνο μια χειρόγραφη λίστα με 20 ονόματα προς έλεγχο.

Οι δύο καταθέσεις δεν αποκλείεται, εκτός απροόπτου, να αποτελέσουν και τις τελευταίες που θα λάβουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί σκοπεύουν εντός των επόμενων ημερών να «κλείσουν» την έρευνά τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα, προχωρώντας στην άσκηση ή μη ποινικών διώξεων, και να διαβιβάσουν το σύνολο της δικογραφίας στη Βουλή πριν από τις 17 Ιανουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΔΟΕ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μπαμπούλας φυλακής για τους φοροφυγάδες
Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»
Ασκήσεις ισορροπίας στη ΔΗΜΑΡ
Στο Μισθοδικείο τώρα οι δικαστές
Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Νέο φορολογικό με το TAXISNET μεγάλο αδελφό
Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ
Οι δανειστές δεν θέλουν άλλες «Πράξεις»
Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις και τις κρίσιμες ημερομηνίες
Εδάφιο 11: στο σφυρί η εθνική κυριαρχία
Σαν τη Γερμανία του '53
Κόντρα και για το ταξίδι
Οδηγός για το στικάκι η κατάθεση Διώτη
Παιχνίδι με τρεις ή τέσσερις κάλπες
Το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη ημερομηνία
Ο νέος «Γιουνκέρ» από τη σκληρή Ολλανδία
Φαβορί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο
Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»
Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.
Ομάδα 10 ατόμων αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.
Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΥΠ.ΕΞ. στην Ξάνθη