Έντυπη Έκδοση

ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΚΑΖΑΚΙ

Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»

Ανεξέλεγκτη ένταση πυροδοτεί στο πολιτικό σκηνικό η τακτική της κυβέρνησης να αποδίδει κάθε κρούσμα βίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την τρομοκράτηση των «νοικοκυραίων» και να μεταθέσει την πολιτική ατζέντα από τα δυσάρεστα θέματα της οικονομίας και των λιστών.

Σε μια προσπάθεια να πλήξει τον πολιτικό της αντίπαλο, η Νέα Δημοκρατία χρεώνει οποιαδήποτε πράξη βίας και ανομίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, μετά τα γκαζάκια κατά δημοσιογράφων, η Συγγρού συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις επιθέσεις στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, και σε γραφεία της Ν.Δ. Υποστήριξε, ειδικότερα, ότι καθένα από αυτά τα περιστατικά έγινε αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εκπροσώπους του Τύπου, τη Ν.Δ. και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Καθώς όμως κόμματα και πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όταν η Συγγρού αντιμετωπίζει την πολιτική κριτική ως πολιτική στοχοποίηση, δίνει αφορμή να κατηγορηθεί για γκεμπελισμό, μια καταγγελία που έκανε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σκυτάλη των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ πήρε χθες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το 26%, λειτουργεί ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας.

Περί εξωγήινων

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη βία, την ανομία και την... έλευση εξωγήινων στον πλανήτη, σχολίασε ειρωνικά η Κουμουνδούρου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημοκρατία. Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε, επίσης, να υποδαυλίσει τις διαφωνίες στο εσωτερικό της ίδιας της Ν.Δ., σχολιάζοντας ότι η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. εγκαταλείπει τα χαρακτηριστικά της καραμανλικής μεταπολιτευτικής Δεξιάς και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής. Καυτηρίασε, τέλος, τους κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους ρόλο κομπάρσου στην ακροδεξιά κυβερνητική κατρακύλα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Κεδίκογλου.

Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τη Συγγρού, αλλά χωρίς να επιτεθεί ονομαστικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας την καταδίκη των περιστατικών τυφλής βίας από όλα τα κόμματα χωρίς μισόλογα. Αποστάσεις από την τακτική της έντασης κράτησε η ΔΗΜΑΡ, η οποία με μια λιτή ανακοίνωση καταδίκασε όλα τα κρούσματα βίας, που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία. Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι τέτοιες ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μπαμπούλας φυλακής για τους φοροφυγάδες
Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»
Ασκήσεις ισορροπίας στη ΔΗΜΑΡ
Στο Μισθοδικείο τώρα οι δικαστές
Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Νέο φορολογικό με το TAXISNET μεγάλο αδελφό
Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ
Οι δανειστές δεν θέλουν άλλες «Πράξεις»
Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις και τις κρίσιμες ημερομηνίες
Εδάφιο 11: στο σφυρί η εθνική κυριαρχία
Σαν τη Γερμανία του '53
Κόντρα και για το ταξίδι
Οδηγός για το στικάκι η κατάθεση Διώτη
Παιχνίδι με τρεις ή τέσσερις κάλπες
Το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη ημερομηνία
Ο νέος «Γιουνκέρ» από τη σκληρή Ολλανδία
Φαβορί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο
Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»
Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.
Ομάδα 10 ατόμων αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.
Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΥΠ.ΕΞ. στην Ξάνθη