Έντυπη Έκδοση

Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.

Συνεχίζεται το βόλεμα «ημετέρων» σε ΔΕΚΟ του (υπερ)υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Υστερα από την τοποθέτηση στις «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ) του γεωπόνου και τέως γενικού γραμματέα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννη Οικονόμου, σειρά πήρε ο όμιλος των ΕΛ.ΤΑ.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες αποκτούν επιπρόσθετη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ. ξεκινούν εντός του πρώτου τριμήνου.

Στο άρθρο 99

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας των ΕΛ.ΤΑ., «Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ.», τοποθετήθηκε ο εργολήπτης Ορέστης Μεσοχωρίτης, της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας «Αφοί Μεσοχωρίτη», από τη βόρεια Ελλάδα, η οποία εταιρεία το 2010 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Ο κ. Ορέστης Μεσοχωρίτης, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσ/νίκης, ακούγεται ότι συνδέεται φιλικά με τον νυν γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτο Σιμόπουλο. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος των «Ταχυμεταφορών ΕΛ.ΤΑ.», ο οποίος πρόσκειται στο χώρο της Ν.Δ., θα πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα και συνάμα να ενημερωθεί άμεσα για έναν κλάδο (ταχυδρομεία) τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα.

Αλλαγές συντελέστηκαν και στην εταιρεία ΚΕΚ - ΕΛ.ΤΑ., στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος διατέλεσε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου από το 2004 έως το 2009, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ηταν για κλείσιμο

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ΚΕΚ - ΕΛ.ΤΑ. αποτελούν θυγατρική εταιρεία των ΕΛ.ΤΑ., χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο (μέχρι και συνδικαλιστές έχουν ζητήσει, από το υπουργείο Μεταφορών, την κατάργησή της). Επειδή η εταιρεία δεν έχει σημαίνοντα ρόλο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας. Τώρα η θέση «ανακαλύφθηκε» εκ νέου, προκειμένου να τοποθετηθεί ο κ. Κόκκινος, ο οποίος φλέρταρε κάποτε με το ΛΑΟΣ.

Τέλος, τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ. ανέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Μελαχροινός. Από το 1993 είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας «Μελέτες Σύμβουλοι ΑΕ - Planning Group». Ο κ. Μελαχροινός αποτελεί επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία πήρε, έπειτα από τον έλεγχο του ΟΑΣΑ, τα ΕΛ.ΤΑ., ώστε να ενισχύσει το λαϊκό της προφίλ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΔΗΜΑΡ
Δημόσιος Τομέας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μπαμπούλας φυλακής για τους φοροφυγάδες
Τριγμοί από «εκπλήξεις» και «ίσες αποστάσεις»
Ασκήσεις ισορροπίας στη ΔΗΜΑΡ
Στο Μισθοδικείο τώρα οι δικαστές
Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Νέο φορολογικό με το TAXISNET μεγάλο αδελφό
Καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΔΟΥ
Οι δανειστές δεν θέλουν άλλες «Πράξεις»
Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις και τις κρίσιμες ημερομηνίες
Εδάφιο 11: στο σφυρί η εθνική κυριαρχία
Σαν τη Γερμανία του '53
Κόντρα και για το ταξίδι
Οδηγός για το στικάκι η κατάθεση Διώτη
Παιχνίδι με τρεις ή τέσσερις κάλπες
Το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη ημερομηνία
Ο νέος «Γιουνκέρ» από τη σκληρή Ολλανδία
Φαβορί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο
Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, «διά πάσαν νόσον...»
Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.
Ομάδα 10 ατόμων αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.
Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΥΠ.ΕΞ. στην Ξάνθη