Έντυπη Έκδοση

Επιμένει η Μόσχα υπέρ Ασαντ, ενώ οι μάχες μαίνονται

Επιβεβαιώνοντας την πλήρη αντίθεσή της με την Ουάσιγκτον, η Μόσχα επέμεινε χθες ότι η όποια λύση στη Συρία δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει τον σημερινό πρόεδρο Ασαντ. Την ίδια ώρα, όμως, οι μάχες μαίνονται και παιδιά σκοτώνονται.

Φριχτές σκηνές διαδραματίστηκαν στην Ανατολική Γκούτα, όπου τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 14 ήταν παιδιά. Εικόνες σε βίντεο έδειχναν γυναίκες ανάμεσα σε διαμελισμένα πτώματα παιδιών, κοντά στην αεροπορική βάση της πόλης Μουλεϊχά. Η περιοχή χτυπήθηκε με πυραύλους και πυροβολικό, γιατί οι αντάρτες έχουν καταλάβει τη βάση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει όρος απομάκρυνσης του Ασαντ στο ανακοινωθέν της Γενεύης, μετά τις συνομιλίες της Παρασκευής. Εκείνη την ημέρα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία είχε δηλώσει ότι ΗΠΑ και Ρωσία συμφωνούν μόνο στο ότι είναι αποφασισμένες να τερματίσουν τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε γρήγορη λύση. Το γιατί, φάνηκε από τις δηλώσεις του Λαβρόφ, ο οποίος, πάντως, αναγνώρισε, κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η ομιλία του Ασαντ δεν προσέφερε συγκεκριμένη πρόοδο και δεν πρόκειται να χαλαρώσει την εξεγερμένη αντιπολίτευση. Η πρόσκληση στην αντιπολίτευση για διάλογο «προφανώς δεν προχωρεί αρκετά μακρυά, αλλά... αυτή είναι η προσφορά και, αν ήμουν εγώ στην αντιπολίτευση, θα προσέφερα τις δικές μου ιδέες για να αρχίσει ένας διάλογος», είπε.

Οσο οι διπλωμάτες απλώς συζητούν διαφωνώντας, στη Συρία σκοτώνονται. Χθες, μαχητικά του καθεστώτος βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών στο Τζισρίν και Ερμπίν, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άτομα. Σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην επαρχία Κιλίς, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 34 άτομα. Τα επτά σκοτώθηκαν, κατά το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Τα βρήκαν σκούρα...
Ολάντ: Στόχος, η ολοκληρωτική εξολόθρευση των τρομοκρατών
Απέτυχε η απόπειρα απελευθέρωσης του Γάλλου ομήρου
Οταν λέμε ισόβια, ΔΕΝ εννοούμε ισόβια...
Επιμένει η Μόσχα υπέρ Ασαντ, ενώ οι μάχες μαίνονται
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ν. Υόρκη
«Τον πίεσαν μέχρι τέλους»
100.000 Βρετανοί-ίδες θύματα βιασμού ετησίως
«Δικαίωμά μας να μασάμε κόκα»
Τόπλες στο Βατικανό υπέρ ομοφυλοφίλων...
...αλλά και διαδηλώσεις κατά των γάμων τους
Διαψεύδουν ότι ο Τσάβες έπεσε σε κώμα
Φακελάκια αλά γερμανικά
Μια ζωή γεμάτη αλτρουισμό
Ξένος Τύπος